Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Monday, December 12, 2011

~~ HUTAN TERBAKAR.. NAMPAK ASAPNYA.. TSUNAMI DI HATI?? SIAPA YG TAHU? ~~

en google.. thanks


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN..
hey hey hey hey!!!!! i'm back.. fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. budget cam ramai jer yg tunggu kehadiran aku kn kn kn kn kn??? sungguh budget x seperti biasa.. biasa nya apa?? hehehehe.. biasanya tajuk x sama dgn apa yg terkandung dlm en3 aku kn kn kn?? and like i said.. x seperti biasa.. tajuk kali ni mmg ada kaitan dgn en3 yg aku bakal carutkan coretkan jap lagi..

anyway.... hari ni cuaca dah nampak cerah skit.. HUJAN??? bukan band hujan yea.. hujan dah benti.. YES YES YES!!!! padan muker xleh main air.. hahahaa... (apakah yg aku mengarut- kan ni??)

back to my story.. "~~ HUTAN TERBAKAR.. NAMPAK ASAPNYA.. TSUNAMI DI HATI?? SIAPA YG TAHU? ~~" aishhhhh... berahi benor copy mengepaste ni.. ok ok ok ok... tajuk ni kisah macam nak cerita pasal hutan terbakar kn?? dan tsunami dalam hati.. hahaha tsunami dalam hati?? hikhik... sajer sebenarnya aku nak menggedik dan mencapap dan menghornykan korg ngan tajuk2 yg macam ni..

ACTUALLY... yes.. aku tgh sedih.. alahiiiiiii... sebelum ni pun dah bnyak en3 sedih yg aku tulis kn kn kn?? memang aku ni PENGHIDAP BI-POLAR DISEASE PUN.... korang tau x apa bipolar disease tu?? mst tak tau kn kn kn kn kn?? macam kata KATY FERY dalam lagu HOT N COLD dier tu lahhh.. huhuhu bipolar ni penyakit yg boleh mood berubah2 tertiber.. dari happy kepada tak happy.. dari tak happy TUP TUP TUP... bleh plak jd hyper happy.. hahaha


ok... masih dalam mood sedih.. actually aku pun x tau naper aku nak sedih.. naper aku selak2 kediri bak kater org pahang.. duk layan perasaan.. fuhhhh.. yg aku tau dia curang.. curang.. dan masih tetap curang.. dan aku?? MASIH SETIA SETIA DAN SETIA.. naper lah aku asyik berjumpa dgn org yg x reti nak hargai pengorbanan seorang insan kerdil macam aku ni???

aku tau dia fames.. dan ramai org minat dan peminat bertimbun.. account fb smp 23 buah.. skali kuar post.. berpuluh smp ratus org like/org comment.. aku tau.. salah aku sbb suruh dia sayang kn aku.. aku tau.. salah aku sbb menanam benih cinta dalam hati aku sndiri.. salah aku sbb aku siram cinta tu dengan rindu dan kasih sayang selama ni.. dan salah ku biler aku x letak racun pada cinta tu.. supaya xder serangga perosak yang datang menjahanamkan cinta tu.. tapi.. sumer nyer macam dh terlambat.. macam dah xleh nak baiki dah.. setiap masa ada jer rasa x senang.. stiap masa hati ni slalu terluka.. setiap masa dia akan tikam.. stiap masa diri ini akan terhiris luka.. dan setiap pada itu juga la.. aku terkapai2 kehausan dalam rimba cinta ni..

anyway.. x tau pada saper nak ngadu.. kalau aku ngadu kat dia.. aku kena balik.. jadik.. sini lah tempat aku mengadu domba.. wait wait wait.. mengadu domba tu aper?? slalu dgr.. tap x paham maksud dia apa.. huhhhhhhhhhh... blog ni lah apa yg aku rasa.. dan blog ni lah apa yg aku lalui.. aku tak harap untuk org baca pun.. dan aku tak harap untuk org comment sgt pun.. ni lah blog aku.. dan kepada pengkomen2 dan otai2 blogger.. xyah nak sibuk2 la condemn blog murahan aku ni.. sbb ni macam diry aku.. cuma org bleh bca jer.. and... yes.. ak x perlukan firewall bagai laaa.. sbb blog aku x canggih macam korg yg vouge2 tu..

anyway.. sampai sini jer yea... salam 2 negeri.. 1 benua, satu banjaran.. kita berpijak di bumi yg nyata.. harus ku pegang dan ketahui insan seperti mu susah nak setia.. ok ok ok ok..

tadi ada post kat fb..
"AKU PULANG DENGAN HATI YANG SEBAL.. GERIMIS DI LUAR.. BERGANDA LAGI HUJAN DI HATI.. HANGAT NYA CINTA CUMA SEMENTARA.. MENDUNG BERARAK DI TGH HARI RUPANYA.. KAU DUA KAN AKU TANPA RASA.. DAN AKU TIDAK SALAHKAN KAU.. Andai Itu Takdirnya. TIDAK PULA AKU MENYALAHKAN TAKDIR DARI YANG ESA.. AKAN KU TUNGGU HIKMAH DARI YANG BERKUASA.. MUNGKIN SATU HARI NANTI.. AKAN KAU KETAHUI BEZANYA CINTA DARI SANG KACA DAN JUGA SANG PERMATA.. YANG MANA MENUNTUT NAFSU SEMATA-MATA.. DAN YANG MANA MENUNTUT CINTA YANG SEBENARNYA.. KU HARAP LEKAS KAU TERBUKA MATA.. TERIMA CINTA DARI Pengemis Muda.. KERANA KAU DAN AKU ADALAH SATU.. DAN TIADA DUANYA.. — at PUSARA DI LEBUHRAYA"

naper aku paste menda ni?? sbb aku punyer blog.. aku punyer suker laaaa... hikhikhik...

dahhhh.. cau cin cau... zasssssssss.....

~~ TENTANG DIA (DIA MERUJUK KEPADA AKU) ~~

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN..


ok... now aku dah kembali kepada mood serabut.. SERABUT.. dan serabut.. yesss... aku ulangi.. now aku dah kembali kepada mood serabut.. SERABUT.. dan serabut..

nk kawan tu.. kawan jer ok?? stop from demanding things that i, myself obviously cant fulfill ure order.. aduhaiiiii... lets make it simple... kalau saya x bagi tau.. tu bermakna saya x ingt ker?? atau bila saya x bg tau tu maknanya saya abaikan awak ker?? COME ON LAAA.. saya masuk hospital sakit biasa2 jer pun..

even family sy sendiri pun x tau.. xkan la saya nak announce kat sumer org.. please.. do understand.. klu awk rsa x perlukan saya sbg kawan.. then go ahead.. i got bundle of problems down here.. ada saper2 nak tolong ker?? xder kan?? so stop complaining.. DAH DAH DAH.. SUDAH.. ENOUGH..

SAYA X SEMPURNA SEPERTI NAMA SAYA.. DAN SAYA X MAMPU NAK PENUHI KEHENDAK SEMUA.. HARAP PAHAM..

sampai sini sajer en3 saya.. harap maklum..
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssss.............

Saturday, December 10, 2011

~~ wawancara tentang setia ~~

x tau naper biler aku google "setia" punyer image.. dia bagi pic ni..
simbolik utk setia kot.. anyway.. thanks en google..



three.. two.. one.. ACTION!!

AND THE STORY BEGIN...




hi.. jumpa lagi untuk n3 kesekian kali nya pada hari ni.. tetiba jari aku ni cam nak menaip.. menaip.. menaip.. dan terus menaip.. huhuhu..

SETIA.. urmmm.. setia tu apa maksud dia?? ahakssss.... cari sendiri la.. dan pahami sendiri lah maksud setia yea.. :) sbb setia ni terlalu subjektif untuk setiap org..

ni adalah pandangan sesetengah orang tentang pengertian setia dalam hidup dorg..

HALIMAH SENGET, 50thun, kg lemas sekejap : "setia tak bererti tak curang"

JALI AYAM GALAK, 68thun, taman ayam : "setia x semestinya kena kongkong"

JAMAL MANDAT, 21, bukit kayu hijau : "setia??? apa tu setia?? saya x pernah nak fahami erti setia.."

SEAN KENARI, 12, auckland : " I'd tried to be loyal.. but i just cant to be like my lover.. she is more loyal"

BERAT ANDUNG, 45, yogyakarta surabaya : "enggak tau mau bilang gi mana.. emangnya enggak ada manusia yang setia di mukabumi allah ini.."

SORTI ARTIKUS, 38, songkla thailand : "emangnya ada yang setia kayak gitu?? itu cumaan dongeng yuk" tetiba thailand ni cakap indon



YESSS.... begitu lah beberapa wawancara yang telah dibuat di seluruh pelosok dunia.. pelosok ker???

tapi.. setia bagi insan yang bernama AHMAD KAMAL B JANUDDIN @ IBRAHIM, 23, KUANTAN.. : "setia bererti perasaan ingin bersama, tidak menduakan, tidak mencari yang lain, tidak melebihkan yang lain.. dan tidak menggagungkan yg lain.. sentiasa menjaga hati dan perasaan org yg kita sayang.. dan ckup lah dengan apa yg kita ada.. setia.. :)"

sampai di sini saja en3 saya pada kali ini.. kepada anda semua.. apa pula pengertian setia dalam hidup anda???

p/s: nama tiada berkaitan antara yg hidup atau yg telah mati..

cau cin cau...

zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

~~ 11 / 12 / 11..11 tahun sudah berlalu.. kini kembali.. ~~

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN!!!!!!

haiiii.. seperti yg aku janjikan... dalam ENTRY yg lepas klik untuk preview.. tarikh keramat yg ditunggu2.. hahahaha... tarikh 11/12/11.. cantik kan kan kan kan kan please say cantik?? kapit mengapit terkapit gitewwww!!!

anyway.. cerita di sebalik 11/12/11..  ni bkn sbnrnya berlaku pada hari ni.. tarikh ni merupakan ulang tahun satu peristiwa indah 11 tahun yg lepas.. IMPAK NYA?? wahhh cukup besar tuan2 dan puan2.. saya ulangi.. IMPAK NYA?? wahhh cukup besar tuan2 dan puan2..

nak tau apa peristiwa ni?? ok.. kita kata kan lah yg watak dalam peristiwa ni adalah bukan nama sebenar ok?? dan anggap ianya hanya lah rekaan semata2..

11/12/2000.. seorang budak bernama KAMAL (bukan nama sebenar) bersama 6 org lagi budak2 yg sama usia dengan nya akan dikhatankan.. uhukssssssssss... tetiba rasa NGILU..ewwwwwww....

dr 6 org lagi tu.. hanya sorg jer yg dia kenal.. iaitu rizaluddin (juga bukan nama sebenar) kawan / jiran satu lorong ngan rumah dia di sri damai (bukan alamat sebenar).. abah si kamal ni.. nama nya EN JANUDDIN (bukan nama sebenar) excited sbb anak lelaki bongsu dia ni akan bersunat a.k.a. khatan.. siap buat canopy berbiji2.. tumbang kerbau, lembu, kancil, tupai, kucing memerang tenggiling.. buat nasi tomato nak dijamu ke semua org kg.. semua ker??

anyway.. si kamal ni.. saya tegaskan sekali lagi yaaa.. kamal bukan nama sebenar.. ok ok ok.. kamal ni akan disunatkan bersama 6 org lagi di kg pakcik bau2 rambutan nya di permatang badak kuantan (bukan lokasi sebenar)..

seawal pukul 10 kamal ni bertolak bersama rizaluddin ke rumah pakcik si kamal ni.. nampak gayanya akan disunatkan oleh tok mudim moden.. hehehehe.. ok.. sebelum aku proceed.. aku cerita kan apa kisah dongeng yg diceritakan kepada aku kamal ni sebelum dia bersunat.. ramai relative kamal ckp menda ni..

- bila sunat dia tarik tutttt... pas tu dia hiris dalam keadaan kita sedar..
- nanti dia kapit kita punyer tutt dalam batang pisang.. kemudian dia chop tuttt kita smp putus..
- sebulan kita xleh kencing.. kena duduk dalm rumah.. (kalau xleh kencing.. mst mati)
- kalau tuttt kecik.. lagi susah dia nak sunatkan.. sbb diatarik tutt kita smp panjang..

ok.. ok.. ok... sumer cerita tu mst lah menggerunkan budak bernama kamal yang berusia 12thun time tu.. saper2 dgr dan x pernah alami pun akan takut kottt...

proceed... smpai di rumah pakcik dia.. abg dia nama shahrul (juga bukan nama sebenar) cakap "mat.. mat dlu ekhh??? xder aper nyer.. bukan sakit pun.. cepat buat.. cepat abis" nada memujuk.. hehehe.. kamal pun masuk ke bilik tempat tok mudim tu nak potong dalam batang pisang.. huhhhh... tu pahaman dia time tu laaa... dia masuk..

tok mudim kata.. "cabut suar".. dia pun turut jer la.. baju melayu biru masih dipakai disinsing hingga ke dada.. abg shahrul ada di sebelah bersama beberapa org lain.. x sure lagi saper yg ada.. abg2 si kamal tu jugak kot.. kamal di suruh baring di atas satu kerusi mcm kat dentist tu.. tapi dia kena kangkangkan kaki.. hahaha.. :)

tok mudim pun apa lagi.. terus la bersiap2 dgn peralatan dia.. yg mana si kamal tu dah x nampak apa dah.. semua dikaburi dgn air mata ketakutan.. dalam hati.. (mati lah aku ari ni.. sambil teringat pesanan2 mereka2 yg baik hati sebelum2 ni).. crettt... crettt... crettt... crettt... crettt...kira brapa bnyak "crettt..." yg ada.. tu lah banyak nya suntikan pelali yg diberikan.. kamal dah kebas sambil menahan esak.. tup tup.. tok mudim kata.. "BUDAK NI XLEH SUNAT LAGI NI.. BADAN DIA BESAR.. TUTTTT DIA TERMASUK KE DALAM.. KALAU NAK SUNAT TUNGGU LAH TAHUN DEPAN.. TAPI DIA KENA JAGA MAKAN LAHH"

dalam hati si kamal ni cukup lega......... FUHHHHHHHHH.. rasa macam terlepas bebanan menjunjung 2 biji klcc di atas bahu..dgn rasa gembiranya.. tapi masih teresak2.. kamal bangun dan pakai balik suar.. entah giliran saper plak lepas tu.. hahaha.. dia duduk di muka pintu.. abg shahrul datang dan duk di sebelah dia.. "mcm mana ni mat?? kat umah dah buat kenduri ni.. siap buat canopy berbiji2.. tumbang kerbau, lembu, kancil, tupai, kucing memerang tenggiling.. buat nasi tomato nak dijamu ke semua org kg.. semua ker?? " copy balik.. malas nak taip..

kamal pun masih berdiam.. terus abg shahrul menyambung perbualan.. "kita pergi klinik ekhhh.. mana tau klinik boleh buat" erkkkkkkkkkkkkkkkk???? kembali berdebar.. tp.. memikirkan kat umah dah riuh rendah org dtg.. huhuhuhu.. kamal pun on jer.. dia pun di bawa ke klinik ROSLI dekat cenderawasih (bukan lokasi sebenar). dan disitu.. penantian itu maha menyeksakan.. fuhhhh.. tunggu ada sorg budak tgh nak khatan.. huhuhu...

AHMAD KAMAL..  panggil seorang nurse.. aduhhhhh.. kamal tu dah berdebar tahap dewa nak turun ke darat.. dia pun bangun.. dan masuk.. sperti tadi.. dia di suruh cabut seluar dan baring di atas kerusi mcm dentist tu.. kali ni.. creeeett... creeeett... creeeett... creeeett... creeeett... creeeett... creeeett..... berapa kali "creeeet"? pandai.. 7 kali sumer nyer.. huhuhu termasuk yg tok mudim tadi berapa??? 12.... yeaaaa... pandai nyer...

ketung ketang srapppp srepppp puchhhh.. ahhhhh.. ohhhh yeahhhhhhh... yeahhhhh... come on baby... "dah siap..." kata dokter yg sunat si kamal tu.. kamal pelik.. da siap btul ker??? mana batang pisang nyer?? mana yg dikata sakit tu nya??? yg ada tutttt yg sudah dibalut kapas.. mana anasir2 setan yg didokterin ke dalam minda dia sebelum ni?? xder.. sumer tu sumer hanya lah kisah utk menakutkan kamal tu jer.. fuhhhhh... balik jer rumah.. kamal tu bangga sebab dah sunat kn kn kn kn?? penuh org berjamu di bawah canopy tgk dia di junjung masuk dr dlm kereta ke dalam rumah.. huhuhu..

kamal baring kat ruang tamu belah atas rumah nya.. dan tetiba.. abah dia datang.. "nah.. ni pakcik din kedai bagi".. kamal tertanya2.. apa benda ni?? dia bukak sampul.. ad note 50.. hehehe.. dia tanya abah dier.. "naper pak cik din bagi duit bah?" abah jawab apa.. entah aku x ingat plak perbualan si kamal ngan abah dia tu.. ni kn cerita rekaan.. huhuhu lepas tu makin ramai tetamu datang bagi duit kat dia.. owhhhhh.. sungguh bahagia sbb cecah 1k dia dapat time dia sunat tu..

dan.. sminggu lpas tu.. gi cabut kapas.. settle everything.. maka hidup lah kamal sebagai lelaki dewasa yang masih belum matang perangainya.. hahahaha.. :P

kenapa impak dia besar kepada kamal??

sebab :
- dia bleh kencing..
- dia dapat duit banyak..
- dia dah melangkah ke alam dewasa..
- dia boleh aplikasikan tuttt dia utk perkara2 tertentu.. hahahaha sorry agak melucah..

ok.. sampai di sni saja...
sekali lagi.. semua watak dan dan lokasi di dalam cerita ini adalah rekaan semata2..

cau cin cau....
zassssssssssssssssssssssssssssss...

-- CAKE oh CAKE... p/s: bukan band yg nama cake tu--

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN...

terima kasih kpd en google untuk gambar cake di atas


cake oh cake... x banyak yg nak aku carutkan coretkan dalam entry kali ni.. just wanna say about cake.. HANYA MENGENAI CAKE!! aku ulangi.. HANYA MENGENAI CAKE!!

ok.. CAKE... tu dalam ejaan mat saleh nya.. tp klu eja dalam bahasa melayu nya adalah KEK.. bunyi nya seakan sama.. and.. yes.. aku ulangi.. bunyi nya seakan sama.. fuhhhhhhh... aku ni ada gagap ker aper?? duk ulang benda sama?? aishhhhh

ok ok ok.. macam ni kisah nya.. korg bagi lah cake macam mana besar dan cantik dan menyelerakan dan mengiurkan dan mengghairahkan dan menghornykan sekali pun.. aku x makan.. alkisah di sebalik kenapa aku tak makan kek?? urmmm.. biar lah org2 tertentu jer yg tau..

OK??? cukup untuk korg tau yg aku x makan cake.. aku mungkin pandai buat sesetengah cake.. tapi..aku x makan cake.. bukan sbb kampung.. asli.. jakun atau apa.. tp aku x makan.. tlng jangan buat spekulasi songsang dan negative yea.. huhuhuhu..

kepada yang berminat utk beli cake utk aku.. urmmmm.. aku hargai.. tp maaf kalau aku x makan!!! cubit sikit jerit supo ponde mngkn bleh.. untuk jaga hati org yg beli.. hehehehehe.. :) dan kepada yg makan cake depan aku.. makan lah.. sebab aku x kisah pun.. aku mmg x makan cake..

ok ok ok.. dah cukup aku beleber ttg cake.. nanti kita jumpa lagi yea.. selamat bertemu lagi.. :)

WAIT WAIT WAIT... ingt lagi di awal n3 ni??
"cake oh cake... x banyak yg nak aku carutkan coretkan dalam entry kali ni.. just wanna say about cake.. HANYA MENGENAI CAKE!! aku ulangi.. HANYA MENGENAI CAKE!!"   

jadi korg dah tau kn naper aku cakap aku hanya nak ceritakn tentang cake?? kira lah berapa banyak perkataan cake/kek yg aku taip.. dan korg kuasakan dgn 10000000000000 sebanyak tulah keinginan aku untuk bercerita pasal cake.. ok.. sampai sini dulu.. bye..  

cau cin cauuu...
zassssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Friday, December 9, 2011

~~ bila jari AHMAD KAMAL JANUDDIN cakap pasal cinta ~~

three.. two.. one.. ACTION!!!!!
AND THE STORY BEGIN...



tengah2 tido.. tertiba terkejut dgn satu getaran.. hati terdetik.. gempa bumi kah??? OWHHHHHHHH!!!! tidak.. rupanya hp bergetar bawah badan.. macam mana bleh duduk bawah badan?? sbb tidur buas.. hahaha.. dari atas kepala.. bleh plak hp tu duk bawah badan kn kn kn?? jd kepada yang nk jadi pasangan ranjang saya.. sila berhati2.. kerana queen size punyer katil pun x muat tau.. hikhikhikhik...

back to my story.. ada mesej"s" kat hp saya.. sperti biasa.. mcm2 nom pelik akan masuk.. celcom tak celcom.. org2 persendirian.. kekasih2 halal.. kekasih2 haram pun x ketinggalan.. aishhhh.. tapi ada satu nama yg aku akan dahulukan.. hehehehe..

"SAYA TELAH MENJALANI X-RAY ARY NI"  aku terkejut dalam keadaan mamai!!!!! terus terduduk dan teruskan pembacaan "& MEREKA JUMPA AWAK DALAM ATI SAYA.. DOKTOR CAKAP KALAU KELUARKAN AWAK.. SAYA AKAN MATI SBB SAYA X BLEH HIDUP TANPA AWAK.. APA PON.. TERIMA KASIH SBB PERNAH BUAT SAYA SENYUM & CERIAKAN HIDUP SAYA.. TERIMA KASEH.. HEHEHE" aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... memang senget btul dapat mesej macam ni bila tgh tidur... fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... lega rasa macam baru lepas buasir bila tau itu cuma lah satu mesej penghargaan..

tapi dalam keadaan sengal ubi kentang lenyek ala2 kfc tu disaluti cheez and mayonis.. aku gembira.. dan agak bahagia.. hehehehe :P syg.. terima kasih.. syg pun dah banyak berkorban utk b kn??? apa2 pun.. SAYA SAYANG AWAK SENDAT2!!!!! harap2.. kita akan terus bahagia.. xmo gaduh2 lagi tau..

dari insan yang cukup menyayangi awak.. AHMAD KAMAL B JANUDDIN @ IBRAHIM..

Wednesday, December 7, 2011

~~ lekuk mata saya.. ada yang suka?? ~~

pic lekuk mata

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN..



pic di atas.. ewwwww.. memang sajer jer aku uploadkan.. actually tu salah satu dari dp fb aku.. and.. urmmm.. n3 kali ni bukan masuk bakul angkat sendiri.. ATAU... masuk lift tekan butang sendiri.. ATAU.. gantung diri ikat sendiri.. OR WHAT SO EVER YANG BERKAITAN DGN PEPATAH TU..

ada la somebody ni.. hahahaha.. nama dan identiti biarlah rahsia ya.. 1st time nak kuarkan n3 pasal dia ni.. dia kata dia suka muka aku.. bila aku tanya which part of my face that u like most?? dia kata lekuk di tepi mata..

FUHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!... until now, aku still wonder.. apa yang di maksudkan dengan lekuk di tepi mata tu?? huhuhuuhu... start from the day aku dapat compliment tu.. ak slalu usha2 la lekuk di mata aku depan cermin.. tgh mandi pun duk tgk lagi.. time nak tidur pun duk raba2 lekuk yg di katakan ada di mata aku.. urmmm.. is it a compliment or a mock?? sbb aku rsa mata aku ada lingkungan gelap bawah mata.. dan x der la berbeza mana pun mata aku compare ngan manusia normal yg lain.. urmmmmmmmmmmmm

anyway.. terima kasih la pada somebody tu yea.. sebab dia melihat apa yang ada pada diri ku.. dan mengekspresikan nya atau mengzahirkan nya dengan kata2.. orang lain tgk jgak.. tp xpernah pun kata apa2.. huhuhuhu.. at least dapat feed back.. x ksah la negative of postive.. but its still a feed back:)

ok.. still waiting to see u on the next breath of mine.. :)
sampai sini jer.. next time plak kita berblogging yea..
cau cin cau...

~~ (sambungan) jari x mungkin menolak kehendak hati.. ~~

olaaaa.. olaaaa....

tadi tu just warm up jer.. aitt... jumpa lagi bersama saya di n3 ke2 pada malam yang ditemani bulan yang indah.. huhuhu.. bagi yang x sempat nk tgk bulan.. sila jenguk di luar tingkap sekarang.. kerana mungkin x dapat nak tgk bulan dah esok hari.. hargai lah bulan anda.. sebelum anda kehilangan nya..

ok.. enough with the MOON... heyyyy.. saya baru lepas ber dinner dengan kawan saya AZUADI.. i can say.. he is such a good friend of mine.. :) yup... thanks sbb banjer yea.. klu x banjer pun ko mmg kawan baik aku.. noted tu tau..   anyway.. bila lepak ngan azuadi atau lebih manja dipanggil di ni.. hahahaha/// ishhhh.. mmg macam2 cerita lah kuar.. even kita org satu lorong.. dan bleh kata kerap la jumpa.. tapi still macam2 cerita yg nak dikongsi.. huhuhu.. dan azuadi ni jenis yg suka mendengar and.. surely dia seorang advisor yg bagus.. hehehehehe.. good to have friend like him.. suatu hari nnt rsa cam nak kuar n3 pasal ko lahh di.. :) nnt kan yea..

ok.. since aku dah lama x update n3 kn.. urmmm.. aku sdri x tau reason naper aku x update.. tapi aku bg la excuse.. antaranya

- aku masuk hspital
- family member aku masuk hospital jgak..
- malas
- tak tau nak tulis apa
- sibuk ngan aktiviti semasa
- berinterview
- bertemuduga (sajer nak bg banyak skit excuse ni)

hahaha.. anyway.. klu aku update pun.. aku tau saper jer yg duk view blog aku ni..  dan mmg x ramai.. hahaha.. of coz la org tu adalah aku, aku aku aku dan aku jer.... hahaha.. and ada la 450 stalker aku yg duk stalk.. tetiba jer antar msj berkaitan ngan blog.. huhuhu.. even xder org comment.. tp still ada yang sudi membaca.. terima kasih yea...

heyyyyy... tgh2 taip ni.. aku dgr lagu kat winamp.. and fewwwwwwwwwwwwwww.. sentap jap.. tetiba sudirman ni nyanyi lagu ayah dan ibu.. uhukssss...

sekarang.. dan tukar lagu system of a down.. hahahhaa...

wehhhh.. ada kawan yang dah nak kawin ker?? uhuksss.. semoga korang bahagia yea.. :) tahniah dan maaf klu aku x dapat datang yea.. aku banyak commitment...

tadi kan.. aku terbaca satu blog mamat ni.. urmmmm.. banyak menda yang dia post.. tapi kn.. bukan nak kritik la.. dia just copy paste belaka intipati n3 dier.. aku pun macam blurr jap.. tp xper laa.. blog dier kn?? huhuhuhuhuhu.. kepada blogger2 skalian.. klu nak tulis blog tu.. tulis laa.. tp xyah la duk copy dari menda lain yea.. bosan nak baca.. sebab nampak sgt fake and ciplak.. huhuhuhu

wehhhhhhhhh.... ari ni dah 8/12/11.. lg 2 ari jer lagi nak jejak ke 11/12/11.. huhuhuhu.. ada event penting pada tarikh tu..anyway.. xnak bg tau lagi.. hehehe.. nak tunggu tarikh tu smp.. klu ada mood aku akan post n3 pasal tu yea.. huhuhuhuhuhu

ok ok ok... dah dah dah.. publish dlu lah..
aku tau n3 aku sumer ngarut.. hahahaha.. :) tapi x fake..
cau cin cau.. zasssssssssssssssssssssss

~~ jari x mungkin menolak kehendak hati.. terutama jari korek hidung ~~

three two one.. ACTION!!
AND THE STORY BEGIN..

1st of all.. kenapa bila aku update n3.. nak tkan ENTER then cursor ni menanar2 entah ke mana2?? SHIT!!! aku perlu tekan shift + enter ker?? ewwwww.... lama sangat x berblogspot.. mngknkah under construction?? dont know..

urmmmmm...bila aku mula on9 sejak sejam yang lalu.. hati ni dah membuak2 nak suruh aku update n3 for my blog.. tapi aku biar jer dlu.. aku duk usha n3-n3 lama.. huhuhuhu.. ada yang sedih.. ada yang aku maki orang.. then aku realize.. BILA NAK BESAR NI AMAT??? wake up!!! wake up... huuhuhu.. entah laaa.. just terpikir.. dan aku x rsa nak lakukan apa2 perubahan pun..

as usual.. tajuk mst x sama dgn apa yg aku nak cerita.. :) dan cerita aku kali ni adalah pasal bulan.. huhuhu.. yea.. BULAN!! bulan malam ni indah..

ok.. thats all.. terima kasih.. :)

CAU CIN CAU..

Sunday, September 11, 2011

--Transformasi bakal berjaya.. --

three.. two... one... ACTION!!!!!
AND THE  STORY BEGIN..

URMMMM... PENGUMUMAN.. PENGUMUMAN!!!
kepada sumer kawan2 aku.. aku akan membuat satu lagi transformasi dalam hidup aku..
kepada kawan2 poli.. harap maaf.. sbb aku akan tukar nom phone aku.. dan aku xkan bagi tau nom phone aku.. unless korg rapat dengan aku.. fb aku pun korg xkn jumpa aku  lagi dah.. urmmmmm...

susah untuk buat keputusan ni.. tp.. aku buat jugak.. ni utk kebaikan aku.. dan untuk kebaikan sumer.. aku x arap korg akan ingat aku.. dan aku harap korg akan lupakan aku trus.. thats the best.. huhuhuhu...
kepada kawan2 lain.. yang mana aku rasa perlu.. aku akan contact korg ok???

SALAM SAHABAT BUAT SEMUA.. :)
BYE.....

Sunday, September 4, 2011

-- sAya nak Itu dan InI--

three.. two... one.. ACTION!!!!
AND THE STORY BEGIN...

hai hai hai.. entry ke dua selepas lama menghilang..
dengan harapan ada yang rindu

ermmmmmm... x tau nak cter pasal apa.. and just becoz aku ada kat kelantan since raya ke 2 lagi... so aku nak cter pasal kelantan laaaa... BOLEH KER???

the exact location is bachok.. nak lebih specific ker?? urmmm.. xyah la kot.. huuhuhu.. pndai2 la cari yea.. ok ok ok.. kedatangan aku ke kelantan pada kali ni banyak sebab nya.. but the main point is.. aku nak berjumpa si dia yang jauh di mata.. namun sentiasa dekat di hati.. wawawawawa....

ok ok ok.. perkahwinan.. perayaan.. kecenderungan.. kerinduan.. keinginan.. kemahuan.. tempahan cup cake.. tu adalah antara reason aku ke kelantan.. enaough with that.. aku beraya ke rumah rakan facebook.. hehehe.. berhajat nak jumpa kawan2 kelas.. tapi keinginan x kesampaian.. sbb kali ni aku datang naik public transport.. so... xleh nk gerak sgt la.. (bukan dikongkong ok??)

ermmmm... tadi kn tadi kn tadi kn??? brapa banyak tadi kn laaa.. saya pergi pantai melawi laaa.. huhuhuhuhu dan pantai melawi tu terletak di bachok.. :) hahahaha.. still cter pasal bachok kn kn kn??

ok laaaa... tamat la en3 kali ni.. dan aku tau.. ni en3 ke2 yg mengarut pada hari ini.. papai.. cau cincau..

Saturday, September 3, 2011

-- bila aku mula mencarut --

three.. two.. one.... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN....

pic ni jangan percaya sangat

hello hello hello.... mau kopi atau milo?? pi buat sendiri la...
urmmmmmm.... agak lama aku tak menulis n3 kat sini.. banyak sangat menda aku nak citer.. wahhhhh konon idea membuak2..

hey guyzzzz... I'm at KELANTAN now... hehehe.. happy happy happy.. :) beraya di kelantan.. such an amazing event for this year.. anyway... kepada semua yang mengenali diri ini.. selamat menunaikan ibadah puasa.. dan.. hahahaha.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. maaf zahir dan batin urmmmmm....
tau dah lambat.. huhuhuhu..

ermmmmm... malas nak pikir pasal blajar BOLEH X??? URMMMMMMMMMMMMMMM... nak duduk kelantan pah cheroh BOLEHHHHH??? hahahhaa.. I DONT CARE WHAT EVER PEOPLE WANT TO SAY ABOUT ME.. THEY NEVER  FIT IN MY SHOE..  :) SO... BACK OFF..

ok ok ok... thats all for today entry... NAK CHAU DULU... SELAMATZZZZ...


aku tau en2 ni kelihatan dan kebacaan mengarut..

Wednesday, June 1, 2011

tribute tu.. "kesah ape aku bukan virgin"!!!!


"ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI ! thankyou :)"


OPSSSSS... jgan tersilap.. entry kali ni bkn psal aku.. entry ni aku terbaca dalam satu blog budak bawah umur.. yang daring + budget cun.. hahaha..

gila lah pompuan cam ni.. aku bukan la nak kata aku baik sangat pun.. HELLLOOOO!!! even cats hide their shits HOKAAYYY???.. aduyaii.. post terbaik dari ladang.. aku tak tau kenapa pompuan ni kuar post cam ni..
whats the point??? ermmm... mungkin nak buffered earning naik kot.. hurmm.. bila baca komen2 pengkomen yang mengomen blog bdak ni.. aku rasa kesian plak.. tp rasa cam tak logik jer bdak ni post menda cam tu.. atau.. mungkin kah orang len yang nak kenakan dier... kan kan kan kan?? ermmm.. entah la.. poning den mikir nyer.. huhuhu

anyway.. semoga ADIK
NADIA ELLIZA dapat berjaya dalam hidup.. dan lebih mengenali erti maruah diri.. :)


cau cin cau.. zaasssss

Saturday, May 28, 2011

-- kenapa kita perlu makan?? --

hello hello hello... mau kopi atau milo???
sudah lewat malam masih belum tidur?? ishhh.. apa nak jadi ni?? haha..
paku dulang paku serpih... ewwaahhhh... mengata orang diri sendiri yang lebih..
ahhhhhhh sudaaahhhh!!!! apa yang aku mengarut dinihari macam ni ni?? haha

as usual.. tajuk en3 aku tak der kaitan ngan isi kandungan.. hikhik.. tajuk mesti gempak gempak ker?? haha
ermmmm.. kalau perhatikan kn kn kn?? aku agak happy malam ni.. aishh.. tak tau la naper.. tapi aku happy.. x banyak yg aku nak update hari ni.. maklumlah.. aku kan ordinary guy jer.. bkan nyer perlu hadir event2 vasss...

hari ni aku makan.. mandi.. main fb.. ermmm... kencing.. tutt.. dan tutt... ermmm... dan tutt lagi hahahah...
ari ni ank saudara aku balik cuti.. hikhikhik.. dah agak lama dia x balik rumah ni.. tapi hari ni 3 bradik tu dpt join makan malam bersama.. tambah plak adik aku ada 2 hari jer lagi kat kg.. hik hik hik.. tambah lagi 2 bradik anak kakak sulong aku..

tadi malam.. aku yang masak.. sup ayam ala mamak.. kangkung greng blacan.. and ikan goreng.. picture tak sempat nak snap.. hikhikhik.. makanan masuk perut baru tringat nak snap pic.. pas makan.. kami main saidina ramai2.. dijoin plak sorang kawan aku yang bernama ANDOC.. hey hey hey.. AKU MENANG tadi.. tp ada confession of a broken heart yang aku nak wat kat sini.. hikhik.. aku men tipu tadi.. hahahha.. sbb tu aku menang.. dengan bangga nyer bila cousin aku sbg banker, nak bagi duit curi2.. aku tolak.. konon nya main jujur.. tp sblm aku tolak tu.. dah bnyk kali dia hulur 5k.. hahahaha dan aku terima dengan ikhlas

heyy... petang tadi.. aku bertani OKAYYYY???? hahahhaa... senaman yang bagus.. actually.. bukan lah bertani aper pun.. just tolong ketatkan paip sprinkler yang berpuluh jumlahnya kat kebun bakang umah aku tu.. alkisah perancangan nyer.. abg aku nk wat tanam strawbery kangkung.. so aku yg tak berbuat aper2 wat msa ni.. tlg la apa2 yang patut.. jangan nampak goyang kaki plak.. huhu

heyyy.. dah dah dah.. sekarang aku kat Suria Perdana Indera Mahkota.. tgh tunggu bola nak start.. erkkkk... jangan silap paham ok?? aku bkn la mnat sgt bola nyer.. just participate family plan.. hukhukhuk..

ok ok.. dah dah.. :) jumpa lagi len kali ok??? ermmmm... korang tak suka baca entry aku?? AKU PUN X PAKSA untuk korg baca.. hahaha.. ni blog aku.. so. ikut suka aku lahhhhh... bak kata sorg perempuan tu.. "WALL AKU.. IKUT SUKA AKU LAH.. MY LIFE IS MY WAY.. BLA BLA BLA BLA" HAHAHHA..

c ya guyzzzz!!!! cau cin cau... :)

Friday, May 27, 2011

-- family oh FAMILY.. and AGAIN.. OH FAMILY!!! --

hello guyzzz..
today i wanna talk about family.. ermmm.. yuppy.. FAMILY...

its been so long that i'm no longer feel the actual meaning of family in my life.. yeah.. sometimes i must say that.. "WAHHH!!! I'VE GOT A VERY BIG FAMILY".. uhukssss.. but while sitting alone.. i do feel lonesome..
wait wait wait wait.... apa kes aku duk speaking ni?? uhuksss...

according to..  opsss... menurut EN WIKI yang tiada apa2 relation atau terlibat dgn family tree aku.. dia kata
"FAMILY IS FROM LATIN WORD (familiare). IT IS A GROUP OF PEOPLE AFFILIATED BY CONSANGUINITY, AFFINITY, OR CO-RESIDENCE." terjemahan dier??? sendiri cari lahh...

ok ok ok.. korang mst pernah terlintas.. even tak pernah mimpi.. tapi pernah terfikir nak ada sebuah keluarga yang ikut macam kehendak korg 100%.. alaaaa... macam fairy tale laa... bdak2 pompuan nak kawin ngan anak raja.. budak2 lelaki plak nak jadi putera raja.. kih kih kih..

entry kali ni.. aku nak citer aper type kuarga yang jadi impian aku..

ermmmmm... dalam impian aku tu.. of coz.. aku nak sebuah kuarga yang lengkap.. means.. i got parents.. some siblings.. 2 lelaki dan 2 perempuan is enough.. hahaha

1- bila balik cuti.. famly akan wat makan2 (mengikut apa yang ditanya mak waktu aku dlm perjalanan pulang.. contoh nya.. "amat.. what do u like to eat today??" aku pun jawab "sate bakar ngan famly".. then bler balik family tgh siap2 kan peralatan nak bakar sate... hahahaa

2- time pergi shopping.. wahhhhhh.. just tunjuk itu ini.. and everything will be on the counter.. lalalala.. indahnya dunia... hak hak hak

3- time di meja makan.. none of us will take the spoon and put the food in our mouth.. not until the family members is complete.. unless yang mmg dh tau xdpt nak exist kn dri kat meja makan time tu.. :)

4- part nom 3 tu.. seakan sama ngan part nom 4 ni.. tp berlaku time berbuka dan bersahur di bulan ramadhan.. hey hey hey.. MAKAN SAMA2.. EVEN TAK AD SLERA PUN.. TAPI TUNJUK MUKA KAT MEJA MAKAN.. will be such a big pleasure.. :)

5- time ada siblings yang tgh sentap.. mesti ada yang land a shoulder to cry on.. huhuuh.. and share any problem..

6- bila aku sakit.. ada yang sanggup amik EL.. and take care of me.. hurmmmmm :(

7- HEY!!!!!!!!!!!!!!!tgk AF sama2.. riuh rendah sebijik rumah kalau sorang sokong A.. sorang sokong B.. dan mula lah adegan kutuk mengutuk budak2 AF tu..

8- tgk movie sama2.. klu sorang nk pergi toilet.. pause jap.. hahaha.. :P dan continue balik bler dh cukup korum...

9- ITS GRADUATION DAY'S YAWWW!!!! hopefully sumer family members dpt participate.. and even graduation tu venue dier kat England.. x salah kn kalau abiskan duit untk meraikan hari indah tu.. hehehhee :P

10- when its come to HARI RAYA.. semua family member balik rumah.. even yang dah kawin pun.. sila balik rumah pasangan anda setelah beraya dan bagi duit raya kat aku.. hahahhaa :P

sebenarnya banyak lagi impian aku.. tapi we stop right here dlu k.. hahaha abis nanti kertas klu aku list down everything.. hahaha tak bermakna apa yang aku list kn tu aku tak dapat OK?? cma impian aku jer.. hahah.. AND YES... AKU BERSYUKUR.. kang ada plak yang kata aku tak bersyukur.. huhuhu mulut manusia mmg x leh tutup

ok ok ok.. dah dah dah.. tamat lah... aku nak tido da ni.. harap2 sumer impian aku akan dapat aku REALISASIKAN spt kata ADIRATNA yang turut join aku tulis en3 kali ni ... till then...
C YA WHEN U WANNA C ME...
CAU CIN CAUUUUUUU!!!!!!

Thursday, May 26, 2011

-- watch out SPM candidates --

sorry.. this entry will be kinda bitchy.. huhuhu
hi.. how are u yuolsssss.... huhuhuhu tak tahu lah naper kn.. but today.. aku hangin sikit ngan sorang cheap lady a.k.a. BITCH ni.. huhuhuhu perhaps dier ni one of the SPM candidate for this year.. SEBOLOK MANUSIA DIER NI... huhuhuhu (pada yang tak tahu.. bolok tu macam serabut laaa)

apa yang membuatkan aku agak annoy dgn BITCH ni ari ni is... dier post satu post yang totally MEROGOL bahasa sendiri... sbg contoh.. "SAYA" jadi "SAIE" yewwwwwwwwwwwwwwwwwwww.... dan at the same time merogol bhasa lain.. "BEFORE" jadi "BEFOE" erkkkkkk... EVEN MARTTT SOLLEH WONT UNDERSTAND YOUR WORD BIATCHHHHH!!!.. huhu shame on u...

aku bukan lah bertujuan nak kata bhasa aku terlalu baik.. kdang2 tu.. ak pkai la short form jga.. but SAYA jadi SAIE??? OMG!!!!! which HELL this fucking biatchhhh come from??? LOL... bler di tegur.. dier melenting.. owhhhh soooooooooooooo ANNNNOOYYYYYYINNNGGGG!!!! even bhsa english u tu A+++++.. (A KER????)  jangan la nak show of sgt... even yang dapat straight A's pun tak macam cow.. huhu

bler aku stalk profile dier... aku tgk... erkkkkkk.... kawan2 dier pun perogol bhasa jga.. ramai nya PEROGOL terhormat sekarang kn kn kn??? "THANKS 4 8" hahahaha.. seriously mmg TERBAIK dari ladang.. YEALKKSSSSSSS!!!! nak kata budak bandar... duduk RURAL place jer pun.. and KEMAMAN!!!!! how surprise... bleh kata kawasan kampung la kn. tetiba tersilap lahir budak jelek macam ni.. uhukkkksss... yawwww!!!!! family aku pelbagai bangsa ada... elok ada jer nak belajar bhasa melayu.. tapi MELAYU sendiri??? robak.. koyak.. rabik... sula... cincang... liwat.. (dan perkataan2 lain seangkatan dgn nya) bhasa sendiri.. yewwwwww.... EVEN DUNIA NI MODERN (GLOBALISASI).. BORDER LESS WORLD... TAPI OTAK COW TU LETAK DI MANA?? sampai terlalu sombong nak terima salah sendiri???

to ALL SPM CANDIDATES.. listen yawwww!!!!! belajar terima silap sendiri.. aku doakan korang berjaya.. except for this STUPID+UNDEFINED+PMS+(I MUST SAY.. KINDA CHEAP) LADY.. U MAY GO TO HELL NOW... LOL...

oppsssssssss.... PIC KAWWWWWW SAIE EDIT EKHHHH???? :)







JANGAN MARAH NAAAAA!!! I DONT KNOW WHO U ARE.. AND WHAT U WANT.. TP KO ADD AKU DAH LAMA.. DAN AKU SLALU TGK KO POST2 AYAT2 PELIK (MEROSAKKAN BAHASA).. TAK PERNAH AKU TEGUR.. DAN TAK PERNAH KAWAN2 KAU TEGUR.. (ASSUME KO PUNYER KAWAN PUN SAMER BENGONG MACAM KO) TAPI BILA AKU TEGUR!!! SEMBURAN BEGITU KO BG PADA AKU.. HOW WISE TO BE A BIATCHHHH.. HAHAHAHA.. TMER KASIH JGAK PADA KODOK YANG MEMEGANG NAMA SYURGA TU.. KERANA MENJADI BATU API!!! SEMOGA DIA DITEMPATKAN DGN ORANG2 YANG TURUT MENJADI BATU API..

hahahhaa... sorry kawan2 blogger sekalian... agak emo sikit semenjak discharge ni.. hahahaha :)
c u when u wanna c me!!!!

Monday, May 23, 2011

-- another simple entry --

hi everyone... how are u guys?? hope everybody is fine.. jalani hidup sementara masih bisa.. ok?? hurmmmm... tak banyak yang aku nak perkatakan kat sni.. actually aku tak tahu nk ckp aper.. ni pun curi2 time..

first of all.. kepada sumer requester aku kat fb n tagged.. sorry... aku tak dpt nk app lagi korg nyer request k.. x smpt plus xder msa.. sorry jgak klu ader comment2 yg ad mention nama aku dan ak x get back..
to all messenger via iphone or b;acberry and ipad and bla bla bla.. sorry jgak.. i got no mood to reply back.. uhukkkk..

to my mum and my dad.. rindu kat mak ngan abah jgak.. baru kini amat mengerti peritnya hidup ni.. :(

oh yeah.. its is the second day aku kat sni.. terperap.. dikorek.. dimasuk.. itu dan ini.. hope everything will be ok soon.. and.. yeah... i miss someone.. :) someone that i miss so much... uhukkkk... L#B#... RINDU.. SAYANG DAN CINTA KAMU... URMMMMM.....

lagu ni ditujukan khas kepada asmara tercinta... this song remind me bout u.. tp lagu dakmie tu masih lagi jadi message tone saya.. :) and yes.. i do still remember that.. purple is ure favorite color..

I wore the clothes you like
You said they gave me that look
I even tried to like the food
I know you like to cook
I parted my hair on the left
I carried your arm on the right
I slept late in the morning
And stayed out late at night.

I can't give anymore of my soul away
And still look myself in the mirror everyday
I can't change anymore of what makes me be myself
And still have enough left not to be somebody else
I'm not demanding as a man
Just asking you love me for what I am.

I tried hard not to say the things you don't like to hear
And when to you it was apricot I nibbled on your ear
I open the door up for you, I keep my big mouth shut
But I've been moving down while you been going up.

ok lah.. time to sleep.. bye...

Friday, May 20, 2011

-- iT's bEEn LoNgest suMMer wiThouT mE --

hi semua.. en3 kali ni aku x tau nak tulis aper (too much to say actually).. dah lama kan aku tak buat en3.. yea.. yea.. aku tau.. ader yang tertunggu2 dan tertanya2.. sorry guys.. luper password + malas + xder masa + bnyak lagi.. thats y.. aku tak create en3 baru.. tp ader jgak yg tak ingin baca pun en3 klu nama aku yg kuar.. huhu as i ever care!!!!!

urmmmm... ok... en3 kali ni.. aku nak divide into two section.. which is SUPER HAPPY and SUPER SAD.. aku wat macam ni snang aku nk compress kn cter2 yg nk dicter (cer citer cer citer cer citer).. dah 3 bln lbh tak menulis.. hopefully jari2 ku tak cramp.. urmmm...

LETS START WITH SUPER HAPPY..

MAJLIS PERNIKAHAN ABG KAMIL & KAK MILA..
ok... majlis berlangsung pada 9 april 2011.. di mentakab pahang (rumah pengantin perempuan).. nk tgk album kawin dorg??? klik SINI.. tapi tak sure la private ker tak album ni.. hehehe.. aper2 pun.. semoga hubungan mereka kekal hingga ke akhir hayat.. amin...

MAJLIS MENYAMBUT IPAR ABG KAMIL & KAK MILA..
dah ada nikah nyer.. ader la nyambut nyer plak.. majlis kali ni buat kat umah aku.. beralamat di... cari sendiri dan berlangsung pada 17 april 2011.. kiranya seminggu slepas nikah.. :) kalau nk tgk album dorg jgak lagi.. klik kat SINI.. yang ni pun x sure bleh tgk ker tak.. hehehe arghhhh.. lagi satu.. majlis ni sebenarnya menyambut menantu.. tapi 22 pengantin dah xder ibu dan ayah.. so.. adik bradik jer la menyambut ipar nyer.. :) thanks kepada anda2 yang datang ke majlis yang serba sederhana tu..


MAJLIS MEHENDI + NIKAH + BERSANDING KAK IRAH DAN SHAHID BAHIYA..
majlis diadakan di rumah aku.. pada 14 dan 15 april 2011 yg lalu.. ermmm.. tak tahu nak kata apa.. semoga kak irah dan suami bahagia hingga ke akhir hayat.. to shahid bahiya.. welcome to our family.. i could see u had learned lots about our language and culture.. take a very good care of my sis ok??

ROUTE TO ASMARA..
antara event yang tak mungkin aku lupakan sepanjang hidup.. :) terima kasih asmara.... pertemuan yang seketika cuma.. tapi membuat kan saya rasa cukup gembira dan bahagia.. trima kasih jgak kat mak dan ayah awak.. sayu hati bila terkenangkan mereka... rindu.. nanti ada masa dan jika masih dipinjam usia.. saya akan ke sana semula.. kepada asmara.. walaupun semua orang memperkotak katikkan sayang saya pada awak.. tapi saya tak kisah.. kerana orang tak pernah cuba untuk memahami kehendak dan kemahuan saya.. tapi tidak awak.. saya sayang awak..

OK OK OK.. SUDAH2 LA YANG HAPPY... seperti yang kita sumer tau.. bila putih sedang bersenang lenang.. pasti ada hitam yang membuat onar.. lets move to the SUPER SAD...


THE SUPER SAD STORY..

DAPAT RESULT!!!!
hohohoho... result yang ter pernah terjangka akan serendah itu.. akhirnya ku genggam jua.. urmmm.. seb bek xder yg failed.. kecuali final pojek yg mmg aku dah tau akan aku amik sem dpn.. nak tau pointer?? hahaha.. no no no.. ckup la aku bg tau yg ak tidak lagi pemegang dekan..

TAK HABIS2 DENGAN SAKIT PENING!!!
entah laaa.. aku tak tau naper semenjak 2 menjak ni.. aku slalu jer skit.. sakit kepala.. sesak nafas.. batuk2 siap darah2 lagi.. demam.. selesema.. aishhh.. xleh jadi ni.. klu aku cter kang.. ader la yang suh mkn ubat... budget cam aku ni penakut nk makan ubat jer kn.. huhuhu.. tp xper lah.. ader kawan aku ckp.. banyak kn mengingat tuhan.. sebab sakit tu penghapus dosa2 yang aku lakukan.. (mngkn banyak dosa yang aku buat ni).. timer kasih kepada nasihat kalian..

TAYAR MOTOR PUN NAK KECOH!!
ader la sorg mamat ni.. dier bg tayar second.. dunlop.. tp dier nyer kecoh.. cam dier bg tayar baru.. g pun tayar tu sebiji jer dier bagi.. aishhhh.. banyak tak leh blah.. akan ku kenang setiap ceramah yang diberi oleh nya..

RAMAI KAWAN BARU!!!
haha.. korg mst wonder kn naper aku msk kan topic ni dlm SUPER SAD STORY punya section?? hehehe.. actually.. aku suker dpt rmai kawan baru.. tapi klu kawan baru tu memeningkn kepala... aishhh... dier nk kiter paham dier.. tapi dier langsung tak cuba nak paham kiter.. so cam ner?? cer citer cer citer.. so please laaa.. bagi yang nak mengenali saya.. jangan push sgt2 bleh??

---------------------end of SUPER SAD STORY-----------------

CONCLUSION : budget wat lab report kn kn?? siap berconclusion bagai.. huhuhuhu.. anyway.. kesimpulannya.. bumi mana tak ditimpa hujan.. lautan mana yang tidak bergelora?? LU PIKIR LAH SENDIRI KAWAN..

*entry ni xder pic untuk halwa mata...
*nama2 yang tertulis di dalam entry kali ini bleh dilink kepada facebook empunya diri.. kecuali ASMARA (privacy miliknya)

Wednesday, February 16, 2011

-- uNtUk mU eMaK --


sekalung budi, segunung kasih, selautan permata..
urmmmm... semua itu tiada mampu membalas jasa emak.. emak yang melahirkan.. menyusukan.. dan membesarkan(tanpa melihat peranan abah).. terlalu besar kasih sayang emak.. tidak mampu utk ku balas..

emak..
terima kasih untuk segala yang telah emak beri.. dari setitik air mata melahirkan amat.. sehingga amat menjadi sedewasa ini.. terima kasih emak.. tak ada hiasan yang dapat amat ganti.. tiada lukisan yang dapat amat lakar untuk kasih emak pada amat selama ni..

emak..
kalau hari ini emak masih di sini.. dengar lah rintihan anak mu ini.. amat rindu mak.. kasihnya emak membawa ke syurga.. terima kasih emak.. terima kasih kerana membesarkan amat..

dinihari yang hening ini.. ingin amat ucapkan
SELAMAT HARI LAHIR EMAK..
semoga emak sentiasa bahagia di sana.. doakan kejayaan amat di sini ya mak... :)


sekian,

yang ikhlas..


Tuesday, February 15, 2011

-- i need you --

saya sedih..
saya rindu..
saya perlukan awk..
:(

Monday, February 7, 2011

-- bermandikan air mata --


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN


salam bloggers skalian.. en3 kali ni.. hurmmm... mungkin agak sentimental dan peribadi.. tapi x ksah la.. sbb blog ni adalah tempat ak release segala benda asing yg interrupt dlm idup aku.

nowadays.. idup aku agak chaos la.. ak x tau naper.. study ak terganggu sgt2.. and before that.. aku msuk emergency room pagi tadi.. trima kasih pada PN AIDA.. sbb bwa aku ke hspital tu.. klu x.. ak rsa ak mati sengsorg dlm blik tadi.. :( ak msuk spital sbb gastrik, hyper oxygen, migrain and so on.. pagi tadi pun ak dh muntah2.. i dont know why.. tp.. mngkn ada kaitan dgn pemakanan ak pda malam semalam.. nasi lemak.. biasanya xder paper pun.. tp.. entah la.. ak bukan nak condemn kdai tu ok?? just memikirkan faktor sakit yg ak dpt tu..

ok.. berbalik pda kisah idup aku.. ada bnyak lagi test dan quiz yg ak x amik.. smp ak nak msuk blik lec pun dh malu alah ngan lec2 tu.. dah janji nak buat test.. tp x dtang2 jgak.. bkn ak sngaja xmo dtg.. bnyk sgt barrier yg wujud bler ak nk settle menda Allah yg msh tertunggak tu.. "minta maaf sgt kpda lec2 yg sy x amik test lagi tu.." final year project pun mcm tu.. ada jer ak x g jmp cik.. :( seyesly i'm sick and tired with my own life.. xleh blah dgn dugaan yg ada.. ak paham.. x bek ckp cam tu.. tuhan x suka.. tp.. ni la keluhan dan luahan rasa aku wat msa ni..

seldom.. i feel like it's better to die.. rather than to face through this life.. :( and ak tau.. besar msalah kta.. bsar lagi mslah org lain kn kn kn kn?? hurmmm.. enough with that.. i miss my mum.. my dad.. my siblings.. teringat suatu masa dahulu.. kami sekeluarga menonton Akademi Fantasia season 2.. :( gelak2 sma2.. makan sama2 kat ruang tamu.. tapi skrang?? tp skrang tidak lagi.. it's all been taken.. hurmmm...

ari ni.. ak sedih.. mna tau esok ak gembira.. ari ni ak berduka.. mana tau esok ak bahagia kn?? kuatkan semangat amat.. u are not alone.. tabah kn diri dlm menempuhi hari mendatang.. ok lah.. smp di sini jer entry kali ni.. aku dah loya dan memulas perut ni.. :( smoga esk.. ak mampu gagahkan diri utk ke kelas lagi.. :(

Monday, January 31, 2011

-- utusan buat JKR, JBA, TNB, CELCOM dan MAXIS --

three.. two.. one.. ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

hurmmm... apa nak jadi ni?? kadang2 aku rasa cam idup di zaman batu pun ada jgak.. tapi manusia zaman batu pun x rasa cam ni.. berikut adalah aduan buat anda semua..

JKR-rsa nya dah kat 4 tahun aku duk ulang alik dungun-kuantan.. dan kuantan-dungun.. tapi jalan x baiki2 jugak.. bahaya la penunggang motosikal cam aku guna jalan cam tu.. huhhhh... dah bnyak kali ak nak xcdent dsebabkan jalan.. dan dh skali ak xcdent dsbbkn jalan jgak.. huhuhu.. so kepada sesapa yg berkait ngan JKR ni.. sila la buat2 lawatan skit kat jalan2 yg aku bgtau tu.. dah la pengguna kenderaan 4 tayar nyer mcm xder ksedaran sivik bwa kenderaan.. budget cam aku ni semut dan dorg ni gajah jer guna jalan tu.. ada ke patut aku plak yg kena ngelak klu time diorg lalu.. huhuhuhu...

JBA- pergghhhh.. yang ni mmg aku panas.. dah brapa ari aku nak mandi xder air.. kenapa xder air?? kenapa lorong dpn umah aku ada jer air?? bias ker pihak JBA ni?? time wat aduan.. "sy akan rujuk dgn pihak pejabat".. abis ko duk kat luar pejabat ker?? huhhh... kesudahan nyer?? dah brapa hari aku x mandi dengan tenang nyer.. huhuhuhu...

TNB- letrik slalu jer xder kat umah.. apa cer?? umah sy x bayar bil letrik ker wahai en TNB?? uhuhuhu... slalu kena sediakan candle.. nk mkn pun.. candle light dinner berulamkn ulat ulatan yg datang menjamu bersama.. huhuhuhu..

CELCOM- dah berbuih dah rasanya cter psal celcom ni.. huhuhu... tlg la celcom.. stiap kali aku balik kuantan jer.. ko nakw at hal.. ak dh bayar pun ko wat hal jgak.. huhuhuhu... tolong la.. perbaiki la rangakaian anda.. iklan.. pergghhhhhhh.... smpai menara kingkong pun ko nak tawan.. tapi zahirnya??? xder jgak.. ak kalah men poker 500k td sbb?? sbb ko la celcom.. ko nak ganti ker?? dah bid bsar2.. ko ptus lak ekh... huhhhhh :(

MAXIS- masix ni aku x marah sgt.. hehehe... sbbb ni line ASMARA... dan line ni x bnyak wat hal.. tp... ak xleh nak wat video call time ada kat kampung.. apa hal??? coverage 3g xder la en MAXIS.. sila perbaiki yea.... :) anyway... ASMARA... SAYA SAYANG AWAK... :)

KESIMPULANNYA- KEPADA MAK, BAPAK, ATUK NENEK, NYANG NYUT... NYET.. ANAK NYET PUN BOLEH LA... yang berkait ngan TNB, JBA, JKR, CELCOM dan MAXIS ni.. sila la ambil perhatian.. kita hidup di zaman milenium.. jgn la wat cam rakyat ni idup zaman batu a.k.a. mesolitik ke palielitik ker... ok??? yang penting?? 1 MALAYSIA.. PENCAPAIAN DIUTAMAKAN RAKYAT DIDAHULUKAN.. JANGAN LA JADI.. RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIKEMUDIANKAN.. HUHUHU... PEACE NO WAR..

ok ok ok... sampai sini dulu.. aku nak masuk dalam umah dulu... sbb kalau ak tulis blog dlm umah mcm aku cakap sorg2.. xleh nak publish.. coverage xder... hehehe...
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
cau cincau...
ZASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, January 26, 2011

-- bijak membeli menang memakai --

thanks to mr google for the pic

three.. two.. one.. ACTION!!
AND THE STORY BEGIN

hurmmmm.... dah agak lama ak terpkir nak tulis en3 psal ni.. tp x terluah jer.. ari ni.. ak ada bran la nak tulis psal menda ni.. wahhhh... budget cam hebat ok ok... selama aku hidup ni kan.. kenapa org x pnah nampak ak cam org yg xder duit?? ak sdri x paham.. berikut adalah analisa yang ak buat berdasarkan apa yg aku pkai/guna/amalkan.. lets check it out...

BAJU: nak kta ak pkai bju branded.. ak rsa pkai bju cam org lain pkai jgak.. PADINI,PDI, GIORDANO, BRANDS... tu jer ak rsa.. dan klu korg tgk.. baju2 yg ak pkai tu sumer nyer ak beli time ada sale.. dan stakat padini tu.. siap ak beli yg package lagi.. 3 for RM50..
haaaaa.... terlanjur cter psal baju.. ni ak bagi tips yg ak pakai utk nak kekalkan kualiti pkaian..

  • time cuci.. yang luar keluarkan.. yang dlam kededalam kan..
  • time sidai.. yang dalam keluarkan.. yang luar kedalam kan.. pastikan kain tu x bnyk kandungan air.. perah dlu.. nanti korg sidai dgn air yg nitik2 dr baju.. lama2.. stretch la baju tu..
  • klu baju itam.. jgn la cuci ngan pkaian cerah.. nnt bulu2 lekat kat baju itam tu..
  • jeans.. cuci la asing ngan jenis kain lain..
  • kemeja dan tshirt.. cuci asing2..
  • jgn biar kain berendam lama dlm baldi..
  • and never use clorox..nnt baju cepat reput..
  • time lipat.. t-shirt bekolar.. make sure kolar dia x berlipat..
  • kemeja(seeloknya hang la pkai hanger) klu nak lipat jgak.. make sure kolar x patah
  • dlm almari.. baju jgan rapat2 sgt.. nnt baju x bernafas.. xyah pkai pewangi.. yg penting.. pengudaraan tu kena baik.. nanti bju korg akan hapak la..
  • cuci pakaian tu.. cba amalkan jgn guna msen.. cuci tangan suda.. len la klu xder msa..

SELUAR: ak rsa dh kat 3 sem ak x beli suar baru.. kalau beli pun.. short jer.. suar jeans lagi la nyer.. suar jeans yang koyak rabak time xcdent dlu pun ak pkai lagi.. tang mana yang kata ak pkai barang branded nyer?? tang mana jgak yg menampakkan kan aku kaya nyer?? yuhuuuuu...

KASUT: last time ak beli kasut sem 5.. iaitu pada ahhhhhhhh... x ingt tarikh.. huhuhu... tapi awal tahun lpas la... tp kasut yg ak beli thun 2008 tu pun still ada lagi.. dan ak msih pakai.. haaa... tang mana yg kata ak kaya?? hurrrmmmm...

CERMIN MATA: ok... so far ak pkai cermin mata yg bertukar2 warna kn?? huhuhu... ni ada satu kaedah utk mereka yang agresif memakai cermin mata... ak beli bingkai cermin kat jalan TAR.. 10 inggit satu.. so.. ak beli patent dan saiz yg sama.. beli 3 sekali gus.. nak beli banyak pun xper. pas tu.. g buat cermin.. klu bingkai pertama rosak.. cabut cermin masuk bingkai lagi satu.. dan begitu lah seterusnya... kan mudah.. xyah beli bingkai yg beratus2 ringgit tapi skali patah ko kna beli lain.. so.. tang mana yang nampak kaya tu??

HANDPONE: rasanya hp ak xlah hebat mna banding ngan hp korg kan?? and hp tu pemberian kakak aku.. so.. tang mna kata aku kaya tu??

MAKAN: bab makan sorry la... ak utamakan makan lebih dari top up.. klu beli top up tapi perut lapar nak borak cam ner kan??? dan rokok mmg ak x isap.. so.. ak x risau la psal rokok.. ok ok ok.. kembali kepada topik makan tadi.. selagi ada duit.. selagi tu aku makan.. tapi time lapar jer la.. korg nampak time ak makan mcd.. kfc.. pizza n so on.. tapi korg nampak x time ak makan roti dari pagi smp malam?? korg nampak x time ak berlapar utk simpan duit di hari esk?? x nampak?? mmg la x nmpk.. xkn ak nk bgtau korg ak berlapar ni sbb nk simpan duit.. even nama aku sang pengemis muda dlm fb.. tp ak x mengemis lagi.. jd.. tang mana yang nampak aku berduit??

ermmmm.... en3 ni bukan nak bgtau ak x mkn or what so ever.. just nak korg sumer bukak mata skit.. dont judge a book by its cover.. "biar pape asal bergayer".. salah ayat tu.. aku x setuju seratus peratus.. sebb?? kita mampu pkai barang yang bergaya.. tanpa perlu keluarkan wang yang banyak.. as long kita bijak membeli.. klu kat up town tu ada barang yg murah tapi bergaya?? x slh pun klu kta beli kan?? x haram pun pakai brang mcm tu aku rasa.. huhuhu.. x perlu la kta nak pkai selekeh2 spaya org tau kta x berduit.. :P ada jgak kawan tu.. duit belana rok.. tapi style cam xder duit.. baju lusuh2.. makan pun nak tak nak.. yg mcm tu.. nak kira mcm mna plak??

hohoho... sudahhhh... sudahhh... sampai sini jer la... kesimpulannya.. aku hanya lah org yg sederhana ekonominya.. kenapa aku kata sederhana?? cukup makan.. cukup pakai.. sederhana la tu.. kn kn kn kn?? yg x ckup makan.. x ckup pakai tu.. tu nnt kena bgtau "BERSAMA MU".. dan... kepada mereka yang pkai brang branded tu.. pkai jer la.. ak x larang pun.. as long korg mampu memilikinya.. ak x ksah... huhuhu... tapi cara aku.. bijak membeli menang memakai.. my way is my life... wahhh.. cik fatin.. sorry... amik ayat anda.. :)

ok lah... sampai di sini jer la..... dah makin melalut dah aku ni.. lagu kat ats ni pun ntah brapa puluh kali looping dah ni.. ahahaha..
cau cin cau....
zassssssss........

Sunday, January 23, 2011

-- a tribute to SHAHRUL NIZAR B JANUDDIN @ IBRAHIM --


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN


"hafal... jangan nak main2.. kalau x dapat hafal sifir ni.. jangan harap la kau 2 org nak main game.." aku dan kak ain menjuihkan bibir tanda protest.. sambil berlinangan air mata.. kenapa nak kena hafal sifir ni? bukannya x boleh kira satu2 pun dalam periksa.. huhhh.. berontak kami di dalam hati.. mata kami masih memandang ke arah abg2 lain yang sedang rancak bermain game di tv.. mulut terkumat kamit menghafal sifir 1 sampai 12.. hajat hati nak jer sertai abg2 yang lain tu.. namun kami terpaksa menyimpan hasrat utk bermain.. semua gara2 sifir.. huhhh.. sungguh tak adil.. tiap2 hari kena hafal sifir.. sama ada abg shahrul yang paksa.. atau kak ita, isteri beliau.. dua2 garang dan kami takut.. :(

"bahawasanya mati ini adalah benar, soalan malaikat Mungkar dan Nangkir di dalam kubur ini adalah benar,bangun dari kubur kemudian kita dihidupkan semula adalah benar,berkumpul dan berhimpun di Padang Mahsyar adalah benar, dihisab dan dikira segala amalan kamu adalah benar, minum di kolam air nabi adalah benar, ada syurga dan neraka adalah benar."

memori di atas pangkin di laman rumah ku itu kabur sendiri..
mata ku berkaca dek di banjiri air amat.. air mata seorang insan yang bergelar adik.. :( pikiran ku kian waras.. sebenarnya ak berada di sebelah pusara abg ku.. yaa... abg yang pernah mendesak aku dan kakak ku untuk menghafal sifir belasan tahun yang lalu.. kini beliau kaku bersemadi di ruang itu.. aku sebak mendengarkan talkim dibacakan.. sungguh.. setelah abah pergi.. diikuti emak.. dan kini abang ku pula di jemput Illahi.. apakan daya.. itu sudah janjiNya.. dipinjam dan diambil semula..

seluruh keluarga ku berwajah sayu.. pasti tergamit memori bersama abg ku sewaktu usianya dahulu.. kini.. semuanya hanya tinggal kenangan.. namun.. walau berat mata memandang.. berat lagi bahu memikul.. abg ku pergi di tanggal 23Januari 2011, meninggalkan seorang isteri (kak ita) dan 4 orang anak (zulaikha, hashimi, maisarah, dan izzah).. kepada mereka berlima.. ku cukup memahami perasaan itu.. "sabar lah.. ini semua takdir tuhan.. kita doa jer semoga abah selamat yaa??" pesan ku buat anak2 saudara ku sebelum aku pamit utk pulang ke rumah siang tadi..

di kesempatan ini, saya mewakili semua adik beradik abg shahrul, meminta maaf atas segala salah silap kami terhadap abg shahrul dan keluarga selama ni.. semoga abg shahrul selamat di sana bersama mak dan abah.. :)

sampai di sini coretan ku kali ini.. yang pergi jangan lah ditangisi.. biar lah aman menghadap Illahi.. INSYAALLAH.. amin..

Thursday, January 13, 2011

am i deserve to be suffered like this??

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

salam semua (wahhh... jumaat yg solleh)
ermmmm... ari ni.. saya nak bg tau kenapa kat fb badge tu xder pic sy.. huhu.. this is because sy deactivate my fb profile for a while..

smp bila?? huhuhu.. x tau la.. mngkn sminggu.. 2 minggu.. sbln.. or mungkin juga sehari.. sy deactivate ni sbb tiba2 rsa bosan ngan fb.. OHHH.. SUNGGUH BOSAN (baca dengan nada sedih k).. cityville, cafe world, poker and segala bagai game yg sy main tu.. huhuhu.. akan sy tinggalkan.. smp bila?? seperti yg saya cakp td.. x tau smp bila..

ari ni.. mood sy totally out of service.. seyes.. segala bagai poblem datang dlm idup ni.. tension.. stress sumer bercampur dan bergaul menjadi satu.. tp sy cuba la utk hadapi.. seldom.. terpkir.. am i deserve to be suffered like this?? ohhooooo... i dont know.. it is all in god's hand..

by the way.. my fyp a.k.a final project dh nak msuk fasa prototype.. by next week.. dah nak kena present prototype yg sy sdri pun x totally ready.. 40 percent ready la kot.. but where is another 60%?? lost in the middle of no where.. huhu...

wake up kamal.. wake up.. dh nak abis sem dh pun.. some people used to say "USAHA TANGGA KEJAYAAN".. mungkin kah wujud lift utk kejayaan?? sebab dh agak penat naik tangga utk berjaya.. sy ni ada asthma.. baru 5 6 anak tangga dh semput.. wonder.. klu ada lift kan snang.. huhu xyah nak letih2 kaki memanjat tangga..

ishhhhhhhhhhhhhhhhh... apa yg saya ngarutkan ni?? sy sendiri pun x tau la.. jari yg menaip.. not my fault k.. hahhaha

anyway.. sorry la kepada follower2 sekalian.. sbb each time view blog sy.. u all akan baca entry yg sma.. i got no time to update my blog nowadays.. ok lah.. nnt klu ada msa.. sy akan update lagi k... considering my fb yg dh deactivate.. so i will be even nice to my blog.. hahaha.. dah lama dia di anak tirikan.. sian blog ni.. :)

ok ok ok ok ok ok ok ok ok... dah dah dah... nice to write here.. at least.. dapat reduce la keserabutan di kepala.. papai.. thanks u all coz sudi bca entry kali ni.. :)
cau cin cau..
zassssssssssssssssssssssssss

Wednesday, January 5, 2011

-- @ntra cinta & kasih Say@ng --


gratitude thanks to mr google for the pic
ahkssssss

three.. two.. one.. ACTION!!
AND THE STORY BEGIN

hallo.. hallo.. hallo.. hallo.... mau kopi atau milo?? jgn silap k.. aku bkn promoter milo.. nescafe 3 in 1 pun bkn.. coffe mix lg la jauh nyer.. hohohoho dah lama aku x update blog aku kan?? sian korg each time bw kat blog aku.. en3 yg sma jer korg tgk.. hohohoho.. budget ada yang bw kat blog aku .

tajuk en3 kat ats ni.. hahaha.. dah dah.. jgn di persoalkan ttg tajuk tu.. aku saja jer letak tajuk tu.. time geli2 cam ni.. ltak la tajuk cam tu.. cuba time tension2?? jd cam ner?? huhhhhhhhhhh
segala jenis makian keluar..

ok.. ak xder apa nak cter pun.. cuma.. aku agak stress dgn keadaan kesihatan aku (slalu headache, demam, stress) tambah lak ngan cuaca yg seyes x menentu.. aduyaiii.. each time pgi class ujan.. each time balik klass ujan.. amaklumla.. aku ni pegi class nek mtor jer.. (gua x layan bumbung sgt)

tambah lak ngan keja yang ak delay2 kan.. aduhhh.. sungguh ak serabut.. serabut tahap dewa langit ke7.5.. huhu ari ni je aku dah demam + pening paler.. mujur ak x jtuh tangga td.. seb bek ada afiq yg tukang papah aku.. :( begini la nasib aku skung.. sungguh chaos dunia aku ni..

ok la.. proposal fyp aku x settle abis lagi.. esk nak submit.. actually kena submit isnin lpas lagi dah.. tp aku asik duk tangguh2.. (delay bkn sbb men2 k.. sbb ak x sihat) arap2 cik azlina x marah kan aku.. aduhaiii...

ok la... lagi satu.. asmara saya sayang awak sgt.. timer kasih sbb bagi semangat kat saya.. :(
tmer ksh jgak kpda kawan sy.. azuadi (click utk fb beliau) he knows y am i thanking him.. :)

ok ok ok ok.. ak dh pning.. mau pergi dulu...
cau cin cau..
Related Posts with Thumbnails