Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Saturday, December 18, 2010

-- bK wIh MiSS fITh --

three..two..one.. ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

"just gonna stand there and watch me die.. that's alright becoz i love the way lie" tetiba rihana tu memekik di gegendang telinga ku.. tgk2?? cik fith (click utk preview fb beliau) antar sms.. mengatakan tetttttttttttttt.. xperlu la aku nak huraikan apa yang beliau bagitau.. and.. and and.. cik fith ni adalah lecturer aku time sem 2 dlu.. huhuhuhu...

ok ok ok.. dlm sms beliau.. ada la mengatakan utk makan burger king.. huhuhuhu.. so aku yang sedang kelaparan.. ditambah dgn kemuakan makan kat kdai kaw umah aku tu.. hehehe.. join je la ajakan/pelawaan beliau.. hehehe...

sampai2 buger king kat mesra mall.. apa lagi.. kami makan la.. ker korang budget kita org datang utk tgk jer?? huahuahua.. ok ok... dah dah.. kami saja2 keluar je k.. jgn nk ada kontrobersi la plak pas ni.. pelajar2 JTMK khususnya.. yang baca blog ni.. ahakssss.... :) pleasee... no gossip2 k..

dah dah dah.. lets the pic tell the story.. wahhh.. pdhal braper kerat jer la amik pic nyer.. huhuhuhu



ni pic aku dgn beliau..



wajah yang keenakan menjamu selera


x lupa jgak.. pic aku sbg owner blog nie.. hahaha
(pasangan yang kat belakang tu ak x knal)


anyway.. nak ucap trima kasih kpd cik fith.. sbb sudi bawa sy jejalan ke mesra mall ari ni.. kalau nak ikut gerak sendiri.. aduyaii.. lain taun la dengan kondisi ujan yang x menentu ni.. hhuhuhu


ok ok ok ok.. dahh.. sampai disini saja en2 kali ni..
cau cin cau..
zasssssss

Friday, December 17, 2010

-- gAme teRbAru daRi ZynGa --

.
print screen dari bandar aku

three.. two.. one.. ACTION!!!!
AND THE STORY BEGIN

ok.. dlm 3 hari ni.. stiap kali aku ber facebooking jer kan kan kan kan.. ada jer sipulan sipulan pemacu kemajuan facebook ni yang request aku utk satu application ni.. korg tau apa?? satu lagi game keluaran zynga.. cityville (click utk tau lebih lanjut) yang aku tgk rating dia dah bertambah dari semasa ke semasa.. yang pasti zynga jugak kaya.. kita sumer?? kayap?? huhuhu dah dah.. aku bukan nak bercakap pasal ekonomi dalm entry kali ni..

entry kali ni aku nak introduce kn game terbaru ni kat korg sumer.. kat sni.. aku rsa sumer blogger ada fb kn.. kalau mcm xder nak buat apa2 tu kan.. nak BW (sumer blog dah jalan) nak borak kat Blogger Tercinta (dh bosan).. so may i suggest u all utk main game ni.. x susah pun.. skadar men.. klik sna klik sni jer pun.. hhuhu

tp sblm start game ni.. make sure la korg pnyer browser tu dh update ngan segala software utk gerak2 tu ekh.. utk make sure org dlm game tu x jadi cam robot kalau korg main nanti.. haha.. ok ok... lagi satu.. dah kalau terlanjur trlanjur ker?? main game ni.. add la ak as friend dlm fb tu.. nanti kita leh jd neighbor kat game terbaru dr zynga ni..

ok ok ok.. aku nak tido dlu.. esok nak jmp asmara.. hahahaha :P
jaga diri yea kawan2 semua.. papai..
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Tuesday, December 14, 2010

-- facebooking + blogging --

three.. two.. one.. ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

saper yang x guna fb?? dan ramai mana manusia yang guna blog?? dan kebnyakkan manusia yang ada fb tau apa itu blog kn kn kn... dari skolah rendah.. sampai ke warga emas.. kebnyakan mereka ada fb.. fb dh berada di kemuncak laman kepada era globalisasi sekarang (pepandai jer wat spekulasi sendiri)..

sebagai mukhadimah- n3 ni dihasilkan tanpa menidakkan kewujudan twitter and tagged and so on.. huhuhuhu..

ermm.. ari ni aku rsa facebook + blog ni dah kembali mendominasi hidup aku.. stiap apa yang aku buat.. terlintas nak post kat fb.. stiap apa yg aku rsa.. terlintas nak tulis dalam entry kat blog.. aduh... adkah aku ni dah dikira sebgai GILA??

aku rsa.. x kot.. sbb.. slain dr fbooking and blogging.. aku masih pkir psal pelajaran.. dan aku rsa pelajran aku x terjejas dek lamunan laman social ni.. pas tu.. fb ngan blog ni membantu aku utk improve my self confident utk berhadapan dgn org rmai.. idea utk berborak pun x lekang bila kta bergaul dgn rmai org (friends/followers) even kta x bersua muka kn kn kn....

haaa... lagi lagi.. melalui fb ngan blog ni kan.. aku leh dpt latest news.. paham2 jer la.. nak tgk brita or bca newspaper, ak agak malas la skit.. hehehhee.. beside of buffered earning yg x seberapa tu kn.. aku rsa bnyk kebaikan la fb ngan blog ni..

tapi tapi tapi.. fb ngan blog ni aku rsa ada keburukan jgak la.. sbb klu xder fb ngan blog.. aku rsa sunyi.. hehehehe..and.. akan membawa keburukan kalau disalahgunakan oleh mana2 pihak.. and for sure.. bil elektrik akan melambung.. heheheee...

bagi yang ada 2,3 account fb dlm satu msa tu.. aku arap korg dpt manage la fb korg dgn baik.. perkara mcm ni biasanya terjadi lpas 1st account tu over loaded total friend dia.. so.. owner dia pun create la satu account baru.. contoh nya, 1st acc nama "HALIMAH JONGANG".. 2nd acc nama "HALIMAH JONGANG DUA"... agak2 cam tu la kondisi nama yang dorg bagi utk profile name dorg.. hehhhee

so so so.. so far.. aku rsa aku still bleh manage la acc fb ngan blog aku ni.. lagi pun.. fb ngan blog ni mengisi masa lapang je kn.. hehehhee... and and and... juga membantu aku utk mengingati perkara2 lepas.. almaklumla.. memori aku ni kadang2 slow skit... so.. bler ada blog ni.. banyak membantu aku utk ingt bnyak perkara2 yg lpas la.. hehehehhee

ok ok ok ok.. aku rsa smp sini dulu la.. aku nak tidur jap.. agak penat balik kelas tadi.. skrang tgh ngadap fb+blog+assignment.. hehehehe so.. pas bca e3 ni.. aku arap korg pndai2 la manage idup korg k.. jgan biar menda2 mcm ni menggangu idup korg.. INGAT!! manusia yang create fb.. bukan fb yg create manusia.. so.. LU PIKIR LA SENDIRI!!!!!!!!!

cau cin cau..
zassssssssssssssssssssssssssssssssss

Sunday, December 12, 2010

-- antara cinta dan air mata --

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

entry ke3 utk hari ni.. nampak nya aku dah bergerak aktif terhadap blog aku hari ni.. hehehe berikut adalah sms yg aku dapat dan aku hantar 3 hari lepas utk tatapan umum.. tujuan msage ni bkn utk mengaibkan sesaper.. sbb aku x msukkan nama siapa2 pun k.. dan am tu nama aku sendiri.. bg yg terasa tu.. nasib hang la.. huhuhuhu kepadaa peminat2 atau pembangun industri seni/lakonan di luar sana.. klau nak amik skrip atau mna2 jalan cerita dari sms ni.. u all bleh amik jer.. hehehehe..


sms dari dia

"U know what. Sy dh xd smgt nk jmpe am. Xpyh nk jmpe buat kali trakhir pn xpe..Xd mood da..Tq 4 everything..Sy hrap Allah blh bls kebaikan am slame ni.. Salam.."

sms dari aku

"Hoho.. Xpyah nk arap 2han blas pun xpe. U dh bg mcm2.. Sakit sdih pdih sumer ad.. Complete set.. U kira mood u je kn? Slalu nya pun mood u je. smehow pnh pkir mood org x? Salam 2 utk doa'n ksjhteraan org.. Xyah la doa org sjhtera klu apa yg u bg cma derita slma ni. and ayat u ni mmg stereotype utk org yg dh luka'n at org.. Thanks sbb lukakan at org. 1st z####l. 2nd f###x. I dnt know why I still love u. Dh tikam dr blakang brapa kali? Hohoho. Dah dah. Xmo ungkit.. Ckp la jmp manusia yg baik mcm u.. Erm xyah ucp salam kat u kot. Sbb u mmg sntiasa sjhtera.. Bye."

sms dari dia

"Please..Forgive me am.. 1 je yg sy mintak...Please.... :'( i beg u..Sy mengaku, sy curang, xsetia..Tp jujur, mmg sy pnh sukakan am dn z####l..Tp sy kena plh 1.. Sy plh f###x...Please, nanti sy rasa brslah seumur hdp ni am..Please.. :'("

sms dari aku

"So time 2 brape org? 3 org serentak? Woww.. Bgus2. I jgak yg bdoh trima u mcm mana skali pun kn.. Ucap cngrats kat f###x.. Sian jgak. Dgn I bleh u 3kan. X msthl dgn f###x pun bleh.. Anyway. Thanks sbb bjya main'n at i. Ikut pndai u lah. 4 me. Ckup la.. Dh pnat asik jd bodoh kna tipu.. Maaf? Huhuhu.. Amik la klu maaf yg u nak.. Smoga dgn maaf 2 u ad pluang utk
luka'n I lg.."

selepas sms tu dihantar.. dia dh x balas.. mungkin dia sedang mencari psangan lain utk ditipu lagi.. hohoho.. berhati2 dgn manusia yang bijak dan pandai berlakon.. sbb and mungkin akan tertipu dgn lakonannya.. wah wah wah..

kepada f###x- i tau u slalu bca wall dan blog i.. hahaha.. klu u bca entry kali ni.. i nak ucap.. tahniah la.. sbb u dah berjaya mendapat kasih dari seorang pelakon yang hebat dan terkenal.. haha..

kesimpulannya.. i dont need u anymore.. ak dah jumpa seseorang yang sejuta kali lebih baik dari kau... u are nothing more than just a liar.. kata sayang.. tapi hati dengan lelaki lain.. hope u'll be fine dgn hidup u skarang.. haaaa.. teringat satu kali tu.. i call.. u nangis2 kata nak berubah.. hohohoo... ni lah perubahan yg u bagi.. tahniah sgt2.. :) opsssss.. entry ni i nak publish kat twitter.. i nak promo kat iklan dlm google.. i nak buat question dan answer dan tag sumer chatbox dan link trus ke entry ni.. and bnyk lagi k.. i x pndai belakon mcm u.. i cma pndai tunjuk fakta jer.. hahahaha...

kepada kawan2 bloggers- selamat membca.. hehehehe
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssssssssssssss

-- award artis dalam hidup ku --


thanks en google

three.. two.. one.. ACTION!! AND THE STORY BEGIN

ok.. nampak x award kat ats ni?? hehhehe sebelum ni.. aku asik tgk korg duk bagi award sesama korg.. ari ni.. aku nak defeat award2 yg ada kat ats bumi ni.. grammy award ke.. mtv award ke.. anugerah bintang popular ker.. anugerah era ker.. or what so ever yang ada perkataan AWARD/ANUgerah.. hehehehe..

ok ok ok... pemilihan pemenang ni aku declare berdasarkan betapa aku minat dan gemar utk tgk(lakonan) dan dengar (nyanyia) dorg.. xder kaitan ngan keseksian yang ada atau kekacakan yang ada.. ok ok ok ok??

berikut adalah senarai pemenang yang aku nak kasi award.. dlm award ni.. xder nominees.. ak trus umumkan pemenang2 bagi setiap category k.. hahahha... tba2 aku berdebar2.. wahhhhh... dan pemenang2 bagi stiap anugerah ialah..... :P

  1. PELAKON LELAKI TERBAIK MELAYU - FARID KAMIL (LAGENDA BUDAK SETAN)
  2. BEST NON-MALAY ACTOR - KEANU REEVES (MATRIX)
  3. PELAKON WANITA TERBAIK MELAYU - FAUZIAH NAWI (x ingt tajuk)
  4. BEST NON-MALAY ACTRESS - KATE WINSTLET (TITANIC (PART TGH LUKIS POTRET))
  5. PENYANYI LELAKI TERBAIK MELAYU - FAIZAL TAHIR (SAMPAI SYURGA)
  6. BEST NON-MALAY SINGER (MAN)- ROBBIE WILLIAMS (BETTER MAN)
  7. PENYANYI WANITA TERBAIK MELAYU - SITI NURHALIZA (BIAR LAH RAHSIA)
  8. BEST NON-MALAY SINGER (WOMAN) - MARIAH CARREY (MY ALL)
  9. PELAKON KANAK-KANAK TERBAIK - AHMAD SYAFIE NASWIP (TALENTIME)
  10. BEST NON-MALAY CHILD ACTOR/ACTRESS - MACAULAY CULKIN (RICHIE RICH)
  11. ARTIS WANITA PALING SEKSI - ANITA SARAWAK (SEKSIS)
  12. HOTEST ARTIST (NON-MALAY) - LADY GAGA (RA RA A' A' A'... BAD ROMANCE)
  13. ARTIS LELAKI PALING KACAK MELAYU - ARRON AZIZ
  14. MOST HANDSOME ARTIST (NON-MALAY) - HARRY POTTER
  15. FILEM TERBAIK MELAYU - UPIN IPIN
  16. BEST FILM NON MALAY - HARRY POTTER.. :)
dah dah dah.. tamat sudah anugerah tahun ni k.. anugerah ni aku bagi 22 tahun sekali.. so.. kepada pemenang2.. tahniah diucapkan.. kepada yg x menang tu.. cuba lagi 22 tahun akan datang k.. heheheheh..

PERINGTAN KERAS - PEMILIHAN PEMENANG BUKAN LAH BERDASARKAN PARAS RUPA YA.. IANYA ADALAH PILIHAN AKU SENDIRI.. NAMA PUN BLOG AKU.. IKUT SUKA AKU LA NAK BAGI SIAPA MENANG KN KN KN KN KN???

ok ok ok ok.. dah dah.. sampai disini saja malam anugerah kita.. jumpa lagi dan
cau cin cau...
zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Saturday, December 11, 2010

-- nasi ayam ker??? --

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

well.. ketika perut ku berkeroncong.. tinggal satu kelas lagi utk ku habis kan proses pnp ku pda ari ni.. "ok ok ok.. tahan amat.. tahan.. u can do it.." hati ku bermonolog sendirian.. selepas class network security.. berganti pula dengan subject web.. stated right at the lunch hour.. aduyaiiii.. seyes aku kelaparan.. tp bukan aku sorg yang lapar.. afiq pun sma.. hehehehe..

sambil en din (click utk preview blog beliau) menerang kan tentang encryption.. modification dan bla bla bla bla.. aku dan afiq sempat take 5 utk membincangkan lokasi lunch kami pada hari ni.. hehehehe.. at first.. kfc.. then.. mcD.. then.. kdai nasi ayam.. nak nasi ayam black paper or nasi ayam biasa?? for sure.. kami mempunyai selera yang sama.. so.. nasi ayam black paper la yg jd pilihan.. n then.. plih restaurant plak.. hehehe.. kat bandar dungun.. kat dpn 7e yg tepi pizza hut tu.. hahahaha

nama kedai tu.. kdai mak cik wiah.. nama sebenar zawiah.. hehehe.. dalam kelaparan kami pun pergi la kedai tu.. alangkan hampa melihat pintu kedai itu terkatup rapat.. what the fishh... sungguh.. kami rsa sedih dan sebak.. ttiba lak nak sedih pas tu.. dek amukan kelaparan dan berontakan dari perut.. kami tiada pilihan utk makan.. at last.. kedai sebelah dia yg jd pilihan..

aku ni bab makan mmg memilih skit.. al maklumla.. perut aku ni demand skit.. bkn nak belagak.. tapi klu makan sembarangan nanti kang sakit kang.. saper susah?? aku jgak yg susah kn kn kn kn?? hehehehe...

tapi.. ala cart pun mcm x mnyelerakan jer kat kdai tu.. kami pun plih la.. nasi ayam.. dua2 stuju.. air.. sperti biasa.. ice lemon tea.. hohoho.. sehati sejiwa.. :P

datang la adik yg amik order tu.. dgn lengang kangkung + bayam + khailan ikan masin dia tu.. datang bawa sbatang pen biru jenama kilometriko.. dan sehelai kertas yang aku pasti di jadikan contengan semasa ketiadaan pelanggan.. wawawawa... aku mnta nasi ayam.. sama ngan afiq.. pas tu aku tambah.. "ayam tu nak peha ya dik".. pas tu dia blah mcm tu jer.. ok ok ok.. aku assume dia dgr dan take note dlm otak la.. sbb ak x nmpk dia tulis pun.. dalam ati aku kta.. "mungkin dia dah apal kot"..

lpas 5min.. nasi berikut smp..


aku x paham ngan kaedah pemakanan masyarakat setempat kat sini.. hehehehe.. dlu aku mnta nasi lemak.. tapi ada sambal ikan tongkol.. ok la.. ak leh trima.. sbb kat sni mungkin senang nak dapat ikan kn.. ari ni.. aku minta nasi ayam.. agak2 ayam tu bagi la steam ker.. rebus ke.. bakar ker.. ini x.. ayam goreng kunyit dia bagi.. pas tu nasi plak.. dgn jelantah nyer.. one more thing.. aku minta peha a.k.a. drumstick.. kenapa bagi dada?? buat msa sekarang aku masih belum bersedia utk menikmati hidangan "dada" wakakkakakaa...

aduyaii.. dalam ati ku.. gerenty perut aku meragam balik umah jap lagi ni.. tapi kerana terlalu lapar.. aku gagah kn mulut ku utk menyuakan nasi yg erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... totaly out of range.. sorry yea... huhuhuhu

NAHHHHH!!!! aku dah cakap.. sekarang aku duk berulang alik ke toilet.. aduyai...

kepada mak cik zaiwah.. sila la bukak kedai.. jgn mudah nak tutup kdai.. kami merindui nasi ayam mak cik zawiah.. hehehehe

ok lahh.. aku nak settle kan assignment.. ari khamis ni dah nk kena antar.. nnt ada masa ak update entry kat sni lagi k.. :)

Thursday, December 9, 2010

-- movie mania --


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

hurmmm.. mcm entry aku ptg tadi.. aku kan dah ckp ak nak g tgk wayang.. hehehe.. dan tadi aku dah melunaskan hutang piutang yang ak dah tunggak selama lebih 4 hari.. kuikuikui.. maaf.. maaf.. kerana aku mmg jenis yg gila tgk wayang.. huhuhu

tadi aku g tgk wayang ngan my girl.. :) cik mairah click utk berkenalan hehehhe.. as usual kami g tgk wayang kat ecm.. tket dah tempah ptg td... so... dtg amik tket jer..

overall cter narnia ni best la.. memandangkan aku kan follow cter ni dr 1st epi lagi.. tp yg x best.. time ular bsar tu kena tikam.. seyes nampak fake and plastic.. huhuhu.. sedap comment filem org kan?? cba try test buat filem sdri... filem pendek yg hangat pun x mampu nak wat.. hehehhe


sebelum tgk wayang.. cik mairah ni nak beli personal care plak.. so masuk la care4 jap.. dan.. ehem2.. aku terjumpa benda ni.. tetiba ada joke yg kami buat psal benda ni.. tp xperlu la nak dnyatakan kat entry ni kot.. hehehhehe

smbl tgk wayang.. smbl mkn 1901 new york chicken.. hurmmm.. dah lama ngidam.. dah hampir 4 hari tau.. hehehehe :P abis jer movie.. trus kami balik,. memandangkan x elok kuar ngan ank pompuan org smp lewat2 mlm kn.. hehehe...

anyway.. thanks to miss mairah.. for accompanied me just now.. and thanks for everything... next time leh kuar lagi.. hehhehehehe.. ok ok ok.. ngantuk suda.. huhuhuhuhu esk la plak bercerita nya...

utk my sayang.. i love u.. :)

dahhh... good nite..
caucincau...
zassssssssssssssssssssssssssssssssssss......

Wednesday, December 8, 2010

-- tangkap muat turun --


saja2 nak letak print screen ni.. x salah kn kn kn kn?? huhuhu


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

hai bloggerz skalian.. ari ni.. ari kedua aku pnya class.. wait wait wait.. haruskah aku bagitau korg dah brapa ari aku g klass??? hehehhe... harus la... sbb minggu ni jer.. minggu dpan dh xder entry psal ari2 ku dlm klass.. hahaha

ok ok ok.. here is what happen today.. :
  • ari ni dah settle suda daftar module a.k.a. daftar subject..
  • ari ni jgak dapat first assignment klass web..
  • ari ni jgak aku dah makin bergaul lah dengan dak2 junior aku tu..
  • hehehhe ari ni.. aku nak g tgk wayang ngan kak irah.. (click utk preview) narnia.. dgr cter nya best.. ehehhehe
  • ari ni.. aku nak balik kuantan..
dah dah dah.. dah bnyk sgt 'ari ni' nyer.. opssss.. ada lagi.. ari ni ujan.. seluar aku bsah time aku g klass td.. tp xper.. handsome still ada.. wakakakka... balik kelas ni.. aku x skit prut cam semalam.. still makan d cafe yg sma utk lunch td.. tp kali ni nasi ayam.. dan pilihan minuman yg berbeza iaitu air teh o ice jer..

ok.. thats all for today.. class dismiss wakakakkaaka... aku nak siap2 ni.. kul 5 kang nak balik kuantan dah.. :) wish me safe on my journey kay... erkkkkkkkkkk... sbut psal journey.. tetiba guruh berdentam dentum di luar tu.. huhuhuhu

haaaaaaaa... LAST BUT NOT LEAST.. lupa nak bgtau.. penyelia utk FYP aku.. CIK AZLINA IBRAHIM.. hehehehe.. suker suker suker.. :) mesti sumer org tertanya2 naper aku suker sgt dpt cik azlina tu kan kan kan?? hehehhee.. jawapan nya ikut suka aku la nak suka ke x.. hahaha

ok ok ok ok ok... mau siap2..
daaaaaaaaaaaaaaaa....
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

-- mendung di belakang.. pelangi di hadapan --



pic belakang umah aku..



pic depan umah aku

three.. two.. one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN


tajuk en3 dan juga pic kat ats tu.. sila abaikan.. sbb aku x tau nak bagi tajuk apa.. memandangkan aku tgh duk kat balkoni umah aku.. dan aku tgk ari mendung.. hehehe.. so.. terpacul la tajuk tu.. wehhhh.. apa yg aku carutkan ni?? hehehhe

ari ni.. bermula la secara official x ingt bm nya apa proses pnp aku kat poli ni bagi semester akhir ni.... tajuk fyp aku dah hantar tadi.. selepas rundingan dibuat dengan abg one.. dan juga pendapat ringkas dr mohd hafiz bakar semalam.. so.. settle la pemilihan tajuk tu..

ok ok.. semalam aku tido sengsorg kat umah baru aku ni.. huhuhuhu... seyes agak sunyi.. tapi xper.. ada lagu adamaya.. hehehe.. duk looping smp pagi tadi.. pic dlm umah aku ni.. aku akan snap nanti.. dan post dlm blog ni.. umah aku buruk jer.. tapi cukup la utk wat tdo baring.. dan selesa jgak la.. compare ngan umah sebelum ni.. nak men tenet pun xleh.. huhuhuhuhu

korg dengar x lagu yg tgh duk main ni?? hehehhe... lagu ni.. si dia nyanyi kat aku semalam.. wahhh.. suker suker suker suker.. so ni kira cam lagu tema cinta kami la.. daring nya aku announce huhuhu.. lagu sebelum ni.. aku ttp dgr jgak lagi.. tapi ari ni jer x tau berapa ratus kali dah replay lagu sama.. anyway.. aku suker.. hehehe.. ader org len kesah?? of coz la kena ksah.. sbb korg kan tgh bca blog ak.. smbil bca smbil dgr lagu.. so.. kena ada kesah la.. hehehehe.. jgan jd cam aiman x kesah lak.. heeheh..

aku baru balik dr kelas ni.. tetiba sakit perut.. mak cik cafe tu x msak air ker aper?? xtau la.. huhuhuhu... ak budget air yg aku tuang dr jug tu air orange.. tapi rupanya air tembikai susu.. yealkssss.. seyes nak muntah.. huhuhuhuhu... anyway.. sesaper ader cdangan utk aku elak dr sedawa bau tembikai susu ni.. erkkkkkkkkkkkkkk................

huhuhuhuu.. dan dan dan.. lagi satu.. aku x sure lagi balik x kuantan minggu ni.. kalau x balik.. aduhhh.. keajaiban dunia ke-8 la.. hehehhee.. tgk condisi alam sekitar dlu.. ada bnyk lagi barang di kuantan yg nak aku angkut ke umah ni.. budget duduk 10 tahun lagi.. tetiba aku perasan yg baju aku nak ke kelas x bnyk.. t shirt pun kurang.. memandang kan aku mlas nak cuci baju tiap2 ari.. heheheh..

dah dah dah.. aku dah makin mengarut.. kepada sesaper yg rsa entry aku ni xder faedah utk dibaca.. it's ok.. dah terang2 aku ltak kat header aku tu... "SEMUA TENTANG AKU.. HIDUP AKU.. DAN KISAH AKU..." so jgn nak nyibuk2 nk condemn blog org.. huhuhuhu.. bukan pakai duit ko pun aku tulis blog ni.. hehehe.. bukan marah.. cuma bg tau jer..

LAST BUT NOT LEAST... aku makin sayang kn kelantan.. hehehe.. mungkinkah si dia telah mengubah persepsi songsang ku pada rakyat kelantan sebelum ni?? hehehe.. kepada rakyat kelantan.. sy bukan x suka anda sebelum ni.. cuma sy x paham anda semua cakap.. sbb tu la sy kurang sikit bergaul dgn anda semua k.. hehehe.. xder bersikap kenegerian pun.. kalau nak ckp ngan sy.. guna la bsa yg mudah difahami.. at least english pun sy dh paham.. :) okeyyyyy???

ok ok ok ok.. mau mandi dlu.. jap lagi nak wat entry lain lak..
hehehehee..
cau cincau...
zassssssssssssssssssssssss.............

Sunday, December 5, 2010

-- the beginning of a new day --

three.. two.. one... ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

ok ok ok ok ok... dah agak lama aku x mengupdate entry aku kan kan kan kan?? huhuhuhuhu... atually aku bukan lah sibuk mna pun.. tapi aku xder mood nak mengupdate entry kat blog ni.. huhuhuhu...

but today... memalam cam ni.. tetiba rasa nak update la something.. even x der la bsar sgt cter nyer.. ok ok ok.. esk aku akan start belajar utk sem 6 buat kali kedua nya.. huahuahuahua... korang tau kan?? aku extend satu sem.. so kena la mula balik sem 6 ni.. huhuhuhu

aku dah cari bilik sewa.. dan kebetulan aku org pertama dan xder org len lagi yg sewa kat situ.. jadi umah tu agak gelap dan menakutkan.. so.. mlam ni.. for the first night.. aku decide nak tdo umah atuk afiq.. (click utk kenal lebih lanjut) huhuhuhuhu.... malam esk baru la tdo umah sdri.. huhuhuhu.. tu pun kalau ada kebranian la..

arghhh... lagi satu.. aku dapat phone baru... hehehe... mngkn sesetengah orang akan kata.. "ala... express music jer pun.. bukan BB pun" tapi aku x ksah la.. sbb ak bleh update fb dgn menggunakan hp tu.. wawawawa... as long ada wifi coverage kat situ.. hehehhe... anyway.. thanks kak ain.. sbb bagi hp tu.. hehehe.. next time.. kalau nak beli torch bb tu.. bagi la bb lama tu kat sy ekh.. hehehehe skali skala nak jgak men ngan bebiri.. hehehehe :P

ok ok ok... tmaat dulu la utk entry kali ni.. aku nak makan mcd ngan afiq.. hehehe.. daaaaaaaaaaa

cau cin cau...
zassssssssssssssssssssssssssss

Monday, November 29, 2010

-- maaf dan terima kasih --

p/s : entry ni sy taip dalam keadaan penat/sakit kepala/pening/serabut/.. tba2 celcom ni agak memahami keadaan sy..

three.. two... one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

jam menunjukkan pkul 2.15 pagi.. huhuhu pertama sekali.. minta maaf kepada cik fatin.. sy msih x publish lagi entry pasal cik fatin.. hehehhe.. x tau la bler nak publish.. segan pun ada (tetiba segan plak) huhuhuhu

ok..ok ok.. entry kali ni.. sy nak minta maaf kepada sesiapa yang sy ada terbuat salah.. saya rampas kekasih dia ke.. saya tolak cinta dia ke.. sy pernah tersentuh dia ke (zahir & batin).. sy pernah lukakan hati dia ke.. sy pernah sayang dan tinggalkan dia ke.. pernah ker?? kan ker slalunya sy yg ditinggalkan ker??.. ok ok ok.. saya pernah rampas kekasih dia ke (looping plak statement ni) huhuhuhuhuhu sy pernah buat dia sedih ke.. sy pernah berjanji manis ke.. sy pernah mengaku sbg kekasih dia ke.. OR WHAT SO EVER perkara yg anda semua x puas hati.. all i could say is.. sorry..

for all this sudden.. sy rasa sy bnyak salah ngan org sekeliling sy.. sy jnis yang sentiasa x puas dgn apa yg sy ada.. sy jnis yg x pernah reti hargai org sekeliling sy.. sy jnis yg mcm2 lagi lahh... sy minta maaf sgt2.. i cant be what u want me to be.. i am just an ordinary person.. and i wont deny every mistake that i've done..

sy jugak minta maaf kalau entry sebelum2 ni ada siapa2 yang tersentuh.. sy x berniat nak buat anda semua terasa.. atau dalam bahasa sekrang SENTAP ada dlm kamus ker?? harap2.. xder la yg mcm tu.. kalau ada.. i'm so sorry.. maaf kepada celcom juga.. sebab ada entry pasal anda.. minta maaf yea..

pagi ni sy mahu bertolak ke dungun.. sy nak cari rumah/bilik sewa.. hope xder mslh la nak cari... petang tu balik smuler ke kuantan.. next semester will start on next week.. good bye Kuantan.. i will miss my holiday so much.. next sem sy akan survive sorg2.. seyesly.. sy msih blum berkeyakinan tinggi utk tu.. but.. i must give a try.. this is my final year... and.. kepada siapa2 yg rsa sy deserve to be suffer like this.. then i will say thanks..

ermmmmmm.. entry kali ni.. agak lain skit.. entah la... mungkin anda semua rsa biasa jer.. tapi entry kali ni.. ada air jernih yg mengalir dalam ruang yg hening ni.. kepada kawan2 kat dungun.. tahniah kepada yang lulus dan berjaya.. and sure xder yg failed.. aku jumpa korg di konvo nanti k.. even aku bukan la org yg berjubah konvo time tu.. but.. i'm proud to be your friend... :)

hurmmmmmm... entry kali ni jgak.. sy nak ucapkan trima kasih kat iema.. sbb dia tau satu benda yang x semua org tau.. trima kasih kepada org yg tinggalkan sy di saat sy memerlukan.. tahniah kepada kekasih kepada DIA.. sebab awk telah berjaya mendapatnya.. trima kasih kepada Felix Nolan Benedict (hargai dia sementara ada).. trima kasih kepada Zainul.. trima kasih kepada adiek (chunky), trima kasih...

trima kasih kepada semua ahli keluarga sy Abah, Mak, Kak Ti, Abg Jalal, Abg Faizal, Abg Shahrul, Kak Ita, Abg Fairul, Kak Ati, Kak Wani, Abg Ri, Abg Kamil, Abg Sani, Fatehah. Kak Ain dan Ana.. Mak cik dan hasif.. (anda semua tetap saya syg.. walaupun sy x pernah zahir dengan kata2)

trima kasih kepada mama sekeluarga.. sebab support sy dan trima sy seadanya sy.. trima kasih kepada salleh.. sebb sudi jadi kawan sy walaupun seketika.. trima kasih sebb dah ubah idup sy.. trima ksih juga sbb banyak mengajar saya erti pertemuan dan perpisahan..

trima kasih kwan2 blogger.. sebb sudi follow sy.. trima kasih juga kepada kwan2 fb.. siapa2 yang pernah kenal sy.. siapa2 yg pernah bersama sy di saat suka.. kwan sekolah... rendah/menengah.. time study ukm dlu juga.. trima kasih juga kepada Dilla dan Hanis.. berbahagia la anda bersama insan yang tercinta..

trima kasih kepada muin.. blajar la.. selagi mampu.. dan hargai mereka sementara ada.. dan.. Haikal.. :) smoga berjaya priksa spm nnt.. abg doakan ekal.. :) ferrero roche nanti k..

dan trima kasih x terhingga kepada MUHAMMAD HAFIZ BAKAR.. sebab sudi jadi kawan sy.. sudi jadi tempayan yg menadah hujan pada bila2 masa.. sbb sudi.. sudi trima sy sedanya sy.. kepada apis.. "kau lah kawan yang x kan aku jumpa dimana2.. xder gantinya.. kau lah kawan.. kau lah sahabat aku.. selama-lamanya"..

tu jer la utk entry malam ni.. maaf sebb xder pic utk menjadi halwa mata..


dah pukul 3.15 pagi... sejam dah aku menitip entry ni sambil bersulam dengan air mata..

-- cElCom VS maXi$ --

vs


three.. two.. one.. ACTION!!!!!!!!!!
AND THE STORY BEGIN

ok ok ok.. aku tau korg sumer dah bosan dengan cerita coverage aku ni..
tp ak x ksah la.. aku tetap nak cerita.. memandang kn celcom membuat onar dlm 4/5 ari ni.. untk broadband... untk talian telepon dah sbln.. aku kena cakap tel kat luar umah.. klu ckp dlm umah.. maknanya aku akan ckp sorg diri.. huhuhuhuhu

dan aku pun decide la utk membeli nom maxis.. dan u guys guess what happen?? huhuhhu.. xyah nak guess2 la.. sbb aku bkn buat entry utk teka teki.. so..let me story... aku pgi kdai hp berhampiran.. ad dlm 5 buah kdai la.. tpi korg tau.. 4 biji aku pergi.. sumer nyer nom maxis abis.. and of course aku x nk beli celcom.. sbb dah ada.. dan digi.. oh tidak... aku xmo.. hahahaha

dan.. korg tau sbb apa maxis abis?? sbb penduduk kat kawasan umah aku mempunyai kesedaran yang tinggi bahawa celcom sudah x mampu nak berikan coverage terluas.. teritory dia dh dijajah oleh service provider yang lain.. hahhaha.. padan muker celcom.. aku cakap awal2 ko xmo dgr.. skung dh jd cam ni.. baru nak sedar??

huhuhuhuhuhu aku dah beli nom maxis td.. memandangkn nom celcom tu aku masih pkai.. so.. still bleh contact aku.. pkai nom celcom.. tu pun kalau aku ada kat luar umah la.. klu dlm umah.. sory.. msage x deliver k..

dah dah dah.. aku kat cc ni.. sedang mencari secebis ketenangan utk melayari tenet tanpa gangguan siaran bongok macam ni "server not found".. huhuhuhuhuhu

ok ok ok ok..
cau cincau...
zasssssssssssssssssssss

Sunday, November 28, 2010

-- entry laju2 + nak cerita sikit2 --

three.. two.. one. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

ok ok ok ok.. ari ni.. aku nak all out segala keserabutan yang melanda.. untk pengetahuan kawan2 sumer.. aku dh 4 ari x on9 scara berterusan macam biasa yang aku buat.. huhuhuhu.. aku rasa masalah pencawang la kat umah aku tu.. tapi celcom ni na deny plak.. time aku nak report.. dia sbuk nak troubleshoot ak nyer pc.. alih2.. x leh jgak nak connect tenet.. aduyai... celcom.. aku benar2 meminta jasa baik mu.. baiki la pencawang tu..

wehhh... dah la.. tu jer aku nak cter.. babye..
aku nak blik dah.. pinjam coverage umah iema.. daaaaaaaaaaaaaaa...
cau cin cau..

Thursday, November 25, 2010

-- DEJA VOO pEr@$aN k@h @nDa?? --


thanks mr google for the pic..


three.. two.. one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

hurmmmmmm... tajuk kat ats tu.. baca betul2.. dan perasan kah anda akan kewujudan perkara abstrak macam ni??

well... aku x maksudkan deja voo hotel kat romania... x jugak deja voo butik.. x juga deja voo yang artist tu.. voodoo doll jauh skali... dan x jugak perkara2 lain yang seakan sama nama dengan nya..

aku maksudkan.. deja voo yang membawa maksud (already seen)
maksud lanjutnya ialah " the experience of feeling sure that one has already witnessed or experienced a current situation, even though the exact circumstances of the previous encounter are uncertain and were perhaps imagined".. maaf.. malas nak translate.. tp korg blogger2 skalian mst terror english kn kn kn?? anyway.. thanks to Mr Wicky for the brilliant meaning of deja voo..

ok ok ok.. agak melalut.. ringkas nya.. penah x korang alami satu situasi tu.. pas tu.. korg rsa.. ehhh... aku pnah alami la.. tp xtau bila.. tp aku tau jap lagi apa yang terjadi.. tp ahhh.. brapa banyak tapi daaaa... pernah?? pernah?? pernah?? pernah??
klu pernah.. korg rsa korg nie weirdo x?? atau freak ke.. uhuksss... aku rsa cam satu anugerah jugak la benda ni.. for me.. ianya biasa terjadi.. dan aku sendiri masih belum paham konsep benda ni macam mana.. macam mana terjadi.. bagaimana.. di mana.. mengapa.. siapa dan.. wahhh dah msuk MASB2D (pnp bahasa melayu).. huhuhu.. but like i said.. it is a GIFT from God..

usually kalau terjadi pada aku.. bila musibah/masalah/barrier dtg. dejaa voo akan bantu aku untuk selesaikan masalah tu.. sbb aku tau apa yang akan terjadi.. tpi dlm 2min ke hadapan.. cam tu la.. x la lama.. kalau lama2.. bleh ganti harry potter la aku ni.. huhuhu.. tapi 2 min lebih awal.. wahhhh.. satu pemberian yang x terhingga dah tu.. bayangkan.. kita tau apa yang akan terjadi.. hukhuk..

back to my story.. pnah aku terbangun dari tidur.. dan aku dapat deja voo.. (kejap lagi abah akan tanya sesuatu.. aku jawab macam ni (x perlu la nak bgtau aku cakap apa kn kn kn).. pas tu abah marah).. tup tup.. aku tersentap dari deja voo tu.. tup tup jugak.. abah tanya soalan dalam deja voo tu tadi.. dan of coz la aku akan jwb lain kan?? pas tu abah x marah.. huhuhu.. thats mean.. deja voo tu ngelakkan aku dari kena marah.. tapi sekarang rindu plak nak kena marah ngan abah.. huhuhuhu

ok ok ok ok.. dah.. dah.. dah.. itu je lah pengalaman deja voo aku.. tapi kan.. semenjak 2 menjak ni.. aku xtau naper kerap sgt aku alami dejaa voo ni... am i freak or what?? i dont know.. anyway.. thanks to GOD.. for creating deja voo.. :) any same experience or comment... or advice.. comment jer kat bwah ni k..

cau cin cau...
zasssssssssssssssssssssssssssssssss

Wednesday, November 24, 2010

-- award utk follower ke 123 --


ok ok ok.. xder story pun nak begin.. jd stereotype aku yang slalu2 tu xder k??
hehehhehe tapi nak letak jugak.. wakkakaka..

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

as u can see.. kat ats ni banner utk award aku.. hehehe

ari ni aku nak bagi award la.. hahaha..
award yang aku baru terlintas nak wat.. hehehehe
dan pemenangnya ialah : skali nama nya megan fox.. skali namanya sui nawi..
mana satu ntah.. anyway.. klik pemenang utk pegi ke page beliau..

ok ok ok... tahniah kepada megan fox aka sui nawi..
hahaha.. truskan usaha dalam mencapai award2 yg lain k..
banner award ni anda gantung la kat side bar..
kalau nak la.. klu xnak suda.. heheh
jangan lupa..ni bukti megan fox aka sui nawi ni dapat 123..

tag pda 10 org yang lain.. heheheh :)

ok ok ok..
dahhh makin ngarut..

cau cincau..
zassssssssssssssssss

Tuesday, November 23, 2010

-- cElC0m.. m@n@ j@nji M@n!s mU?? --


according to the above pic.. and related to this entry..
seems like IT IS NOT IN OUR HANDS ANYMORE

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

"hati membeku mengingatkan.. kata janji manismu.. ku di lamun angan2.."
sambil dengar lagu aishah-janji manismu

celcom oh celcom.. apa ni??
buat macam aku x bayar bil jer.. pdahal siap ada balance lagi dlm acc..
nk kata aku guna lebih.. aku rsa x lebih pun..
naper tiap2 bulan aku kena tanggung ke"slow"an kau wahai celcom??

kau kata widest coverage.. skung apa??
tiniest coverage ker??
jangan la smp aku stop guna celcom..
jgn smp aku potong2 nanti..
bukan ugutan tu k..
aku dah letak kepercayaan pada kau wahai celcom..
ni ker balasan kau pada kekasih yang setia??
macam ni ekh "IT'S IN YOUR HAND"??
no it isn't.. u know why??

sbb duit bulanan customer dah in your hand..
duit broadband customer dah in your hand..
usage bulanan customer dah in your hand..
coverage yg x brapa ada.. dah in your hand..

apa jer yg ada dlm customer's hands??
nothing.. nothing.. and nothing..
tapi kenapa org ramai msih guna kau celcom??
sbb kau iklan baik punyer cilok...

aduh...
aku terus dipamit duka dan sendu

aku dan bengang ni.. nk blogwalking pun bertahun..
nak reply chat pun bertahun..
nak wat keja pun jadi lambat.. hurmmm..

kawan2 blogger.. arap kamu sumer paham yea..
celcom sang pencekik duit ni.. dah meragam kembali..
tunggu la bln dpn utk aku blogwalking smula yea..

ari2 ku akan di palit kerinduan pada blog dan fb...
eh.. blog jer.. fb ttp kna on9..
nanti x bukak seari..
beratus noti.. x bukak sbulan xker beribu jadi nya.. huhuhuhu

ok ok ok..
cau cin cau...
zassssssssssssssssssss

p/s : kpd owner celcom (en/pn/cik/datuk/tan sri)..
minta maaf yea.. tp pkir la skit ttg customer.. sy rsa x logik la di adakan
usage limit tu.. we are living in the border-less world..
so knapa ada wall yg sekat utk ke seberang??
anda mungkin rsa x penting.. tp bagi kami yang mencari sesen dua ni..
of coz ianya penting.. huhuhuhu

dah dah..
cauuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzzzz

-- dOn'+ rE@llY gE+ !+ --


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN


ok ok ok.. pic ni di copy dari blog aliaazween
sekali skala promo blog org kan??


huhuhuhu
bca/kaji betul2 couple dynamic yang aku bagi tu..
mcm baca soklan spm

aku rsa ada benda yang x logik..
ada banyak soalan yg terpacul dari minda aku yang kosong
berikut adalah soalan2 yang aku sendri x terjawab..

CONSIDER/PETUNJUK
(cam subjek geografi jer)
......................................................
HM=handsome male

UM=ugly male

BF=beautiful female

UF=ugly female
......................................................

AND THE QUESTION IS...

1. why HM + HM= gay??

(consider i am a HM.. and i got lots of HM friends.. is that gay??)

2. why HM/BL + UL/HM = break-up eminent

(xder ker org yg secocok sama cantik dan sma padan yag happily ever after?)

3. why BF + BF = enemies??

(kwan2 aku yg bleh kta BF la.. elok ader jer bkwan baik)

4. why UF + UF = gay??

(hahaha.. dah klu yg cntik x nk kwan ngan yg x cntik.. ksian la yg x cantik kn kn kn?)

5. why UM + UF = will produce one beautiful child??

(klu macam ni la.. ksian la yg HM ngan BF.. x kwin2 la dorg..)

.......................end of question.......................

sgala nya ketentuan tuhan kn..

jd.. jangan la depend pda menda ni utk plih psangan.. hahah

dah dah... sila bagi jwpan anda di comment k...

cau cin cau..
zassssssssssssssssssssssssss

-- married??? i'm nO+ rE@dY yE+ --


thanks to mr google for the pic


fuhhhhhhhhhhhh.. memandangkan ari ni ak x update lagi blog aku.. so.. here is the entry for today..

three.. two.. one.. ACTION!!!!
AND THE STORY BEGIN

aduyai... as u all can see.. the above pic tetiba speaking .. pic cincin kawin.. and.. i'm not ready yet for any marriage.. so please... stop it... when i like u.. it doesn't mean that i love u.. and obviously it doesn't mean that i want to get married with u.. alahai... tlg la paham.. mak u pun sama.. hukhukk...

tgk la muka saya ni.. sikit pun x matang kan kan kan kan?? hukhuk.. please.. please.. tlg la.. jgn kerana saya anak yatim piatu.. dan org mudah nak kesiankan saya.. sy x minta kesian dari sesapa atas apa yg terjadi pada saya.. so please... utk aunty.. anak aunty deserve utk dapat org lain.. org yg lebih baik dari saya.. sedang kn dri sy sdri pun terumbang ambing.. ini kan pulak nk tanggung anak aunty. sy x ksah tanggug makan minum.. tpi dlm berkeluarga.. bkn wang ringgit jer jadi taruhan aunty.. lagi pun sy x knal anak aunty pun.. just jpa kat kdai tu jer skali.. erkkkk... pleaseee...aduyai... please.. please..

opssssssssssssssssssss... sory kwan2 blogger.. agak pribadi entry kali ni.. huhuhu.. tapi tu lah yang terjadi pda aku ari ni.. aduyai...

ok la... mau mandi dulu towk.. kepada ekal.. selamat menjawab english paper esk.. :)

dah dah dah..
cau cin cau...
zasssssssssssssssssssssssss

Monday, November 22, 2010

-- kU@r L@gI --

three.. two.. one... ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN!!

"Just gonna stand there and watch me burn
that’s alright because I like the way it hurts"
dan... lagu tu berulang sbnyk 2 kali.. aduyaii...
saper jer la antar sms pagi2 ari ni..

tba2 lagu tu bertukar nada...
"I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had"
opssss... someone is calling me...
hahahaha
pc: iema..
dan aku pun jwb la....
dia ajak aku g town la plak.. huhuhu
tman dia cari brang skit..
rupa2nya.. dia yang antar sms td..
dan lagi sorg..
ekal..
huhuhuhu

aku pun bersiap la.. dan teman si iema ni ke ECM..
pas dh beli brang.. dia lapar plak..
maka.. melantak la kami di RASAMAS..
huhuhuhu..

berikut di "attach" kn pic kami di ECM td.. haahaa





iema.. sumer dah knal kot..


ni budak yang teman iema tu.. hahaha.. aku la..


ok ok ok.. dah dah dah..
timer kasih iema..
thanks for everything k..
huhuhuhuhu
dah dah dah..
cau cincau...
zasssssssssssssss!!!!!!

Sunday, November 21, 2010

-- Contest : kids & baby photo contest --

hye blogerzz...

ari ni sy kena tag lagi sekali..
dari insan yang cukup baik mengetag saya..
hehehhee
thanks to miss fatin

ni banner utk contest nie.. huhu

lets get through the t&c

1. Menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com. Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru

2. Tag kepada 8 orang maksimum. tidak boleh kurang. dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag

3. Letakkan banner contest di sidebar anda.

4. Mesti sertakan satu gambar. tidak kisah gambar anda zaman baby, zaman anda budak budak, gambar adik anda, gambar anak anda, gambar anak saudara anda

5. Hantar link entry anda di dalam kotak komen entry contest ini.

6. Mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. Wajib diberitahu di dalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.

TARIKH TUTUP : 3O NOVEMBER 2010.
HADIAH : earring dari lazo diamond jewellery. white gold.


.......... NOW!!!! I BROUGHT TO U... MY PICHA... HAHAHA .................





ok ok.. skarang tagging time..
huhuhuhuhu....

ziqah
uchi
jiwakaca
kobejordan
ain
leha
farah
shahrul

-- Awit Ng Barkada --



three... two.. one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

aduyaii.... sorry kalau skali skala aku layan lagu yang x pnah aku dgr..

huhuhuhu... entry kali ni.. aku nak cter psal lagu yang korg tgh dengar ni.. huhuhuhu..
tajuk dia.. sma cam tajuk ats tu.. "awit ng barkada" bunyi dia awit nang barkhada.. wahhhh..
jd cikgu bhsa filipine sudaaa.. huhuhuhu dan pic kat ats tu gambar band yang nyanyi lagu ni.. huhuhu gila kan??? surf menda ngarut.. anyway.. ikut suka aku la.. hahahaa

ok ok ok ok.. story behind this song buget cam composer huahuahuahua.. aku ada tertengok satu video kat utube.. video bdak filipine.. klu x silap aku batang litex (click utk preview) huhuhuhu sbnarnya ak bukan cari ttg video ni.. tapi tba2 dia bagi option.. ala.. biasa la utube kn?? mcm korg x pnah surfe kat situ.. huhuhuhu..

at first aku dengar lagu tu.. at aku kta.. perghhh.. sdap nyer lagu ni.. kira2 sebulan yang lepas.. huhuhu.. aku wat x tau jer la.. sbb mls nk cari lagu ni..

tiba2 semalam aku tergerak nak bukak utube tu.. pas tu.. jumpa lagi skali video tu.. huhuhu... so.. ak nekad nak cari lagu tu.. susah jugak nak mencari.. sbb aku x paham lagu tu.. nak tau tajuk dan.. trus la dapat cari.. hahahaha.. tp aku guna method lain.. aku amik spatah2 lirik yang aku dengar.. dan aku surf la kat google.. huhuhu.. bler dh jmp.. ak try la dengar.. wahhhhhhhhhh.. lagu yang tepat.. dan bla aku tengok balik video kat utube tu.. rupanya dia dah tulis tajuk lagu tu kat depan video tu.. huhuhu... xper2.. yg penting.. aku dapat apa yang aku nak..

dan tiba2 terlintas nk cari code utk lagu ni.. huahuahuahua.. buget nak letak kat blog la hahahaha... and now.. here it is.. ok ok.. skarang aku dah translate kn lagu ni dlm bhsa ingeris.. pas tu ak dah minta tlg dlm beberapa org kwan aku dr filipine.. utk trasnlate kn lagu ni.. esk lusa dapat la paham sratus pratus.. huhuhu... anyway.. ni ak msukkan lirik dia yg aku dah translate kn.. huhuhu I LIKE!!!!!

dah2.. aku nak teruskn mendengar lagu ni.. huhuhuhuhu selamat menghayati lyrik nya..
cau cin cau..
zassssssssssssssssssssssss


You just always frowning
Like you just did mamma owners
Of all the dissatisfaction

You will not Mug maipinta
I forgot to laugh
Eh, sumasayad the snout to the ground

[Refrain]
Anyone else out there doing
Your Frustration
The only think that life
Sometimes joking
Nandidito gang we can really sing to you
With sadness and joy, thick and thin
We're with you

If love was fought with
If money is not to discuss
Let 's nagbibilangan

If the problem ever nagkatambakan
And debt that never paid
Everything is settled by negotiation

[Repeat refrain]

If you seek happiness
Be deep or shoal
You have reserved

We expect and do not forget
Whether it be often or sometimes
Because others that have pinagsamahan

With you
With you
With you

Saturday, November 20, 2010

-- ulangan.. mimpi tadi tak seindah biasa --

"dahhhhh!!! semua salah awk.. awk yg x reti jaga mak.. x reti nk jaga rumah.. skarang, tengok la apa dah jadi. Rumah kucar kacir mcm tongkang pecah.."

dammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!

pintu kayu yang terpahat indah dengan corak abstrak itu ku hempas sekuat2 nya.. kerana terlalu bengang.. aku menhempas kn diri ku di atas katil.

brooooooooooooommmm.... berdaung bunyi enjin kereta waja milik abg iparku... ak terpana melihat kejadian itu..kakak ku telah mninggalkan rumah agam milik abah ku..

dengan perasaan marah yang masih bersisa.. aku keluar dari kamar tidurku yg tersusun rapi seperti selalu..
pergi ke porch di belakang rumah.. mengenangkan pertengkaran aku dan kakak ku tadi.. ntah apa puncanya.. aku pun x tahu.. aku bingung sendirian...

aku dgr bunyi bising dari kamar mak... aku masuk dan terkejut.. kaget serta kaku seluruh tubuh ku.. melihat seorang insan yang amat ku rindui ada dalam bilik itu.. tp... sedang apa "Dia" berada di situ?? dan berbuat apakah "Dia"??

yaa.. "Dia" abah ku.. yg sdang cuba untuk menanggalkan ensel pintu kamar yg menjadi tempat istirehatnya bersama mak suatu masa dulu... aku bingung memikirkan untuk apa abah berbuat demikian.. aku lantas bertanya padaNya.. "kenapa nie bah??" abah hanya berdiam diri.. air muka tenang nya masih terpapar di wajah nya.. yaaa... setenang kali terakhir ku melihat kepergian nya..
namun.. dalam diam.. aku dapat merasakan ada bibit2 marah terhadap ku..

aku tertanya2 sdri?? mungkinkah dek pertelingkahan aku dan kakak ku td?? aku masih lagi kebingungan..

ku lihat tangan Nya sudah merah dek percubaan utk membuka ensel pintu tersebut.. aku lihat mak masih terlantar sakit di ats katil.. aku keluar mencari screw driver utk membantu Nya..

setelah aku ketemu.. dan kembali ke dalam rumah.. aku bilang kpda Nya.. "mari amat tlg bukak kn".. aku x tau kenapa aku berbuat demikian.. di saat aku cuba membuka ensel tersebut.. air mata ku mengalir tanpa dipaksa.. x tahu mengapa.. aku menoleh.. abah merenung ku dgn belas.. aku memalingkan badan dan mendakapNya.. ku cium pipi Nya.. dan ku salami tangan Nya.. "Abah.. ampunkan amat.. amat tau.. amat bnyak slah dengan abah... maafkan amat bah" aku terus menangis.. dan menangis.. abah hanya diam sambil memblas dakapan ku..

lama dalam dakapan abah... semua nya hilang.. yg ku dengar cuma esak dan tangis ku sdri.. aku tersedar.. air mata msih membasahi pipi dan bantal nemo kesayangan ku.. apis msih tido di sebelah ku dgn nyenyak nya.. "mujur mamat ni x sedar aku mimpi smp nangis" aku bermonolog sdri..

arghhhhhhh... amanat apa pula yg ak lalui ini?? aku kesat air mata sambil masih mengenang mimpi tadi.. mungkin aku terlalu merindui abah barangkali.. aku membuat andaian sndri.. bagi mnyedapkan hati.. aku bangun dengan longlai.. bersiap untk ke kelas.. mimpi tadi masih lagi ku fikirkan.. mimpi tadi.. nyatanya x seindah biasa..


p/s : yea yea.. entry ni pnah aku tulis dulu.. bla ak terbca balik.. rasa nak publish lagi skali..
ni mimpi aku?? entah.. aku pun dah lupa.. mungkin ekoran dari hilng ingatan dalam kemalangan lepas.. tapi cerita ni mmg cerita aku.. aku begitu pasti..
kerana peristiwa ni betul2 terjadi.. cuma plot dan watak yang berbeza..
namun.. ianya benar2 terjadi..

-- $@yanG + k@$!h + cIn+@ = wH@t?? --


three.. two.. one.. action..
AND THE STORY BEGIN

aduhai... mengeluh lagi
aku tak tau la naper jadi cam ni.. aku bukan selemah ni slama ni.. kenapa aku jadi cam ni?? kenapa aku x bleh bangun guna kaki aku sendiri?? kenapa?? kenapa dia ada di saat aku memerlukan?? kenapa dia pergi di saat aku masih membutuh kan??

ari ni dia datang lagi.. esok dia pergi.. lusa dia datang lagi.. hari selepas lusa?? tak tentu lagi.. dan hidup aku.. masih macam ni.. masih di atas buih yang tiada bersisi... aku masih mencari.. bila cinta yang ku cari.. telah ku dakapi.. jangan lah kau pergi lagi.. dah penat hidup macam ni..

huhhhhhhhhhhhhhh... mengeluh lagi
aku tau.. ni semua dugaan Illahi.. dugaan yang tak pernah berhenti.. PENAT.. PENAT.. PENAT.. aduh.. mengeluh lagi sampai bila nak hidup macam ni?? seolah hidup dibuai mimpi.. sampai bila nak bernafas macam ni?? seolah bernafas menggunakan kaki..

dahhhh.. aku dah penat berlari.. penat juga untuk bermimpi.. aku dah letih untuk menari.. letih juga untuk menyendiri.. LETIH.. LETIH.. LETIH.. dah.. nak sambung tidur..
i miss u.. :(

p/s: maaf kerana agak jiwang ari ni.. tp ini lah aku.. just accept me.. the way i am..

Friday, November 19, 2010

-- Aw@rD --

AND THE STORY BEGIN!!


ok ok..
tba2 dpt satu pesanan dari cik fatin..
SAYA DAPAT AWARD!!!

agak terkejut la..
dan x tau apa yg sy harus buat.. huhuhuhu..
tp ni lah rupa awardnya..



pas tu?? what should i do??
huhuhuhuhu

1st time dpt award ni.. huhuhu
ni jer kot.. thanks cik fatin..

kerana anda telah mengajar sy erti "tag" dan "award" dlm blog ni.. hahaha
toche toche toche..


-- HaRrY pO++eR --



ok ok ok ok..

AND THE STORY BEGIN

according to the above pic.. ada 2 tket wayng kn??
hahahaha..
ni lah tket wayang ak ptg td..
satu lagi milik adik ak..
huhuhuhu..

memandangkan tempahan tket smlm dah abis..
so.. ari ni kami langsaikan hutang yang tertunggak dah 2 hari tu..
HARRY POTTER & THE DEATHLY HALLOWS PART 1
"click utk preview"

cter yang ak nantikan dari siri yg sblum ni..
kali ni..
penampilan Dobby dan kisah2 Mr Potter dari episod 1 terungkap kembali..
dan.. overall.. mmg ak akan bg 5starz..
credit to daniel.. huhuhuhu


timer kasih juga kepada ROHANA BINTI JANUDDIN
kerna membelanjakan abg mu pada ari ni..
next time.. abg amat banjer plak k.. huhuhuhu

ok ok ok..
sampai sini dlu..
nantikan part 2 akan datang k..
pada yang belum menonton..
esk masih ada..
jom jom jom..
(cewah.. cam ak pengrah jer.. duk promote filem)

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cau cin cauuuu...
zassssssssssssssssssssssssssssssss!!!

Thursday, November 18, 2010

-- entRy l@ju2 --


thanks to mr google for the pic.. and pic ni bukan gambar ak.




p/s : sila bca entry nie laju2...
(mcm nk kejar keretaapi dalm kebnyakan cter industan..)



set one... two... three..... ACTION!!!!
and the talentime begin..
hahahahaha (ada kaitan ker??)

ok ok ok ok...
entry kali ni.. x leh cter bnyk..
ada urusan dan hal yg kena settle..
nk blogwalking pun xsmpt kot..
tp FB.. yes..
sbb ak masih ngadap my lovely mr lappy ni..
keja nyer kena ngadap lappy.. so..
fb mmg xleh tinggal lorr...

ok ok ok ok...
just wanna wish u all..
"HAPPY FREAKY FRIDAY"

and one more thing..
ari ni aku realize yg..
teeeeeeeeeeeeeeettttttttt
hahahaha..
rindu mula bertandang..
ok ok..
jap lagi bler dh settle kerja..
aku blogwalking balik k..
cau cincau...
zaaaaaaasssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!

Wednesday, November 17, 2010

-- raY@ keRRR?? --

p/s: penggunaan "saya" adalah kerana entry ni agak baik2..
haha...

ok.. the story begin..

ahaks... raya Qurban kini kembali.. tak seperti tahun2 lepas..
raya sy kali ni cukup berbeza.. hahaha..
bangun pagi (pagi ker??)
ada mee bandung.. nasi impit.. nasi minyak
atas meja..
sumer lauk dah ada?? saper yg msak??
timer kasih kepada abg apis.. abg rosli.. abg razmi..
33 abg sy ni.. wife dorg yg msak kot.. hahaha
keajaiban dunia ke 8 la klu dorg yg msak..
huhuhuhuhu..
tp x mustahil kan..
anyway.. timer kasih abg2 ku..
soooo... xyah la sy sibuk2 nk msak di pagi raya... hahahaha...


seyes tahun ni.. mmg tahun yang x best sgt la raya..
raya puasa ari tu pun sama.. hukhuk..
tapi part yg best nya.. raya kali ni dapat duit raya.. heheheh
ok ok ok..
tgh ari sy dh berangkat ker umah iema (click nama utk link).. huhu
siap tunggu dia pergi amik daging qurban lagi..
actually iema pun raya cam sy jgak kot..
xper iema.. kta snasib...

kat umah iema... sy melantak laksa..
buatan beliau sekeluarga..
thanks kepada mek dan kak za a.k.a. teratai biru..
hehehehe...

bler ptang jer.. mula la aktiviti kami berdua hahahaha..
cadangan utama.. watching movie at ECM..
tp nk tgk cter aper?? huhuhuhuhu
smp2 ECM... pegi la beli tket.. cter yg terbaik suit dgn msa kami ialah
LET ME IN (click utk preview)

but.. before tgk wayang.. si iema ni mengidam lak la nk makan pizza..
huhuhuhuhu
even dh menterkedarah kat umah sdri dan umah iema td..
kami pun apa lagi... hahahahah
makan la pizza plak..
pas tu mula la.. lewat msuk wayang..
huhuhuhuhu
terkocoh-kocoh duduk sebelah psangan yg duk meraba dlm gelap tu..
huhuhuhuhu
kepada psangan tersebut.. ada cctv la.. cover skit nk meraba pun..huhuhuhu

abis tgk wayng kami terus balik..
agak mlm jgak la..
huhuhuhuhu

heyyy iema..
timer kasih yea..
utk hari raya qurban yang cukup mnarik tahun ni..
kepada muslimin dan muslimat di luar blog sana..
masih belum terlambat utk sy ucapkan..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA..


ok ok.. dah dah dah...
jom layan pic yg smpt kami snap..
"tingkatkn kontroversi kurangkan prestasi.."
yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
cau cin cau....

beraya di rumah iema.. huhuhuhu



ats escalator pun smpt.. sblm tgk movie..




menu petang di pizza hutt.



snap2.. hahaha kami macam beraya di perantauan jer..
WAK LUUUUUUUUUU....


Related Posts with Thumbnails