Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Saturday, December 18, 2010

-- bK wIh MiSS fITh --

three..two..one.. ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

"just gonna stand there and watch me die.. that's alright becoz i love the way lie" tetiba rihana tu memekik di gegendang telinga ku.. tgk2?? cik fith (click utk preview fb beliau) antar sms.. mengatakan tetttttttttttttt.. xperlu la aku nak huraikan apa yang beliau bagitau.. and.. and and.. cik fith ni adalah lecturer aku time sem 2 dlu.. huhuhuhu...

ok ok ok.. dlm sms beliau.. ada la mengatakan utk makan burger king.. huhuhuhu.. so aku yang sedang kelaparan.. ditambah dgn kemuakan makan kat kdai kaw umah aku tu.. hehehe.. join je la ajakan/pelawaan beliau.. hehehe...

sampai2 buger king kat mesra mall.. apa lagi.. kami makan la.. ker korang budget kita org datang utk tgk jer?? huahuahua.. ok ok... dah dah.. kami saja2 keluar je k.. jgn nk ada kontrobersi la plak pas ni.. pelajar2 JTMK khususnya.. yang baca blog ni.. ahakssss.... :) pleasee... no gossip2 k..

dah dah dah.. lets the pic tell the story.. wahhh.. pdhal braper kerat jer la amik pic nyer.. huhuhuhu



ni pic aku dgn beliau..



wajah yang keenakan menjamu selera


x lupa jgak.. pic aku sbg owner blog nie.. hahaha
(pasangan yang kat belakang tu ak x knal)


anyway.. nak ucap trima kasih kpd cik fith.. sbb sudi bawa sy jejalan ke mesra mall ari ni.. kalau nak ikut gerak sendiri.. aduyaii.. lain taun la dengan kondisi ujan yang x menentu ni.. hhuhuhu


ok ok ok ok.. dahh.. sampai disini saja en2 kali ni..
cau cin cau..
zasssssss

Friday, December 17, 2010

-- gAme teRbAru daRi ZynGa --

.
print screen dari bandar aku

three.. two.. one.. ACTION!!!!
AND THE STORY BEGIN

ok.. dlm 3 hari ni.. stiap kali aku ber facebooking jer kan kan kan kan.. ada jer sipulan sipulan pemacu kemajuan facebook ni yang request aku utk satu application ni.. korg tau apa?? satu lagi game keluaran zynga.. cityville (click utk tau lebih lanjut) yang aku tgk rating dia dah bertambah dari semasa ke semasa.. yang pasti zynga jugak kaya.. kita sumer?? kayap?? huhuhu dah dah.. aku bukan nak bercakap pasal ekonomi dalm entry kali ni..

entry kali ni aku nak introduce kn game terbaru ni kat korg sumer.. kat sni.. aku rsa sumer blogger ada fb kn.. kalau mcm xder nak buat apa2 tu kan.. nak BW (sumer blog dah jalan) nak borak kat Blogger Tercinta (dh bosan).. so may i suggest u all utk main game ni.. x susah pun.. skadar men.. klik sna klik sni jer pun.. hhuhu

tp sblm start game ni.. make sure la korg pnyer browser tu dh update ngan segala software utk gerak2 tu ekh.. utk make sure org dlm game tu x jadi cam robot kalau korg main nanti.. haha.. ok ok... lagi satu.. dah kalau terlanjur trlanjur ker?? main game ni.. add la ak as friend dlm fb tu.. nanti kita leh jd neighbor kat game terbaru dr zynga ni..

ok ok ok.. aku nak tido dlu.. esok nak jmp asmara.. hahahaha :P
jaga diri yea kawan2 semua.. papai..
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Tuesday, December 14, 2010

-- facebooking + blogging --

three.. two.. one.. ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

saper yang x guna fb?? dan ramai mana manusia yang guna blog?? dan kebnyakkan manusia yang ada fb tau apa itu blog kn kn kn... dari skolah rendah.. sampai ke warga emas.. kebnyakan mereka ada fb.. fb dh berada di kemuncak laman kepada era globalisasi sekarang (pepandai jer wat spekulasi sendiri)..

sebagai mukhadimah- n3 ni dihasilkan tanpa menidakkan kewujudan twitter and tagged and so on.. huhuhuhu..

ermm.. ari ni aku rsa facebook + blog ni dah kembali mendominasi hidup aku.. stiap apa yang aku buat.. terlintas nak post kat fb.. stiap apa yg aku rsa.. terlintas nak tulis dalam entry kat blog.. aduh... adkah aku ni dah dikira sebgai GILA??

aku rsa.. x kot.. sbb.. slain dr fbooking and blogging.. aku masih pkir psal pelajaran.. dan aku rsa pelajran aku x terjejas dek lamunan laman social ni.. pas tu.. fb ngan blog ni membantu aku utk improve my self confident utk berhadapan dgn org rmai.. idea utk berborak pun x lekang bila kta bergaul dgn rmai org (friends/followers) even kta x bersua muka kn kn kn....

haaa... lagi lagi.. melalui fb ngan blog ni kan.. aku leh dpt latest news.. paham2 jer la.. nak tgk brita or bca newspaper, ak agak malas la skit.. hehehhee.. beside of buffered earning yg x seberapa tu kn.. aku rsa bnyk kebaikan la fb ngan blog ni..

tapi tapi tapi.. fb ngan blog ni aku rsa ada keburukan jgak la.. sbb klu xder fb ngan blog.. aku rsa sunyi.. hehehehe..and.. akan membawa keburukan kalau disalahgunakan oleh mana2 pihak.. and for sure.. bil elektrik akan melambung.. heheheee...

bagi yang ada 2,3 account fb dlm satu msa tu.. aku arap korg dpt manage la fb korg dgn baik.. perkara mcm ni biasanya terjadi lpas 1st account tu over loaded total friend dia.. so.. owner dia pun create la satu account baru.. contoh nya, 1st acc nama "HALIMAH JONGANG".. 2nd acc nama "HALIMAH JONGANG DUA"... agak2 cam tu la kondisi nama yang dorg bagi utk profile name dorg.. hehhhee

so so so.. so far.. aku rsa aku still bleh manage la acc fb ngan blog aku ni.. lagi pun.. fb ngan blog ni mengisi masa lapang je kn.. hehehhee... and and and... juga membantu aku utk mengingati perkara2 lepas.. almaklumla.. memori aku ni kadang2 slow skit... so.. bler ada blog ni.. banyak membantu aku utk ingt bnyak perkara2 yg lpas la.. hehehehhee

ok ok ok ok.. aku rsa smp sini dulu la.. aku nak tidur jap.. agak penat balik kelas tadi.. skrang tgh ngadap fb+blog+assignment.. hehehehe so.. pas bca e3 ni.. aku arap korg pndai2 la manage idup korg k.. jgan biar menda2 mcm ni menggangu idup korg.. INGAT!! manusia yang create fb.. bukan fb yg create manusia.. so.. LU PIKIR LA SENDIRI!!!!!!!!!

cau cin cau..
zassssssssssssssssssssssssssssssssss

Sunday, December 12, 2010

-- antara cinta dan air mata --

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

entry ke3 utk hari ni.. nampak nya aku dah bergerak aktif terhadap blog aku hari ni.. hehehe berikut adalah sms yg aku dapat dan aku hantar 3 hari lepas utk tatapan umum.. tujuan msage ni bkn utk mengaibkan sesaper.. sbb aku x msukkan nama siapa2 pun k.. dan am tu nama aku sendiri.. bg yg terasa tu.. nasib hang la.. huhuhuhu kepadaa peminat2 atau pembangun industri seni/lakonan di luar sana.. klau nak amik skrip atau mna2 jalan cerita dari sms ni.. u all bleh amik jer.. hehehehe..


sms dari dia

"U know what. Sy dh xd smgt nk jmpe am. Xpyh nk jmpe buat kali trakhir pn xpe..Xd mood da..Tq 4 everything..Sy hrap Allah blh bls kebaikan am slame ni.. Salam.."

sms dari aku

"Hoho.. Xpyah nk arap 2han blas pun xpe. U dh bg mcm2.. Sakit sdih pdih sumer ad.. Complete set.. U kira mood u je kn? Slalu nya pun mood u je. smehow pnh pkir mood org x? Salam 2 utk doa'n ksjhteraan org.. Xyah la doa org sjhtera klu apa yg u bg cma derita slma ni. and ayat u ni mmg stereotype utk org yg dh luka'n at org.. Thanks sbb lukakan at org. 1st z####l. 2nd f###x. I dnt know why I still love u. Dh tikam dr blakang brapa kali? Hohoho. Dah dah. Xmo ungkit.. Ckp la jmp manusia yg baik mcm u.. Erm xyah ucp salam kat u kot. Sbb u mmg sntiasa sjhtera.. Bye."

sms dari dia

"Please..Forgive me am.. 1 je yg sy mintak...Please.... :'( i beg u..Sy mengaku, sy curang, xsetia..Tp jujur, mmg sy pnh sukakan am dn z####l..Tp sy kena plh 1.. Sy plh f###x...Please, nanti sy rasa brslah seumur hdp ni am..Please.. :'("

sms dari aku

"So time 2 brape org? 3 org serentak? Woww.. Bgus2. I jgak yg bdoh trima u mcm mana skali pun kn.. Ucap cngrats kat f###x.. Sian jgak. Dgn I bleh u 3kan. X msthl dgn f###x pun bleh.. Anyway. Thanks sbb bjya main'n at i. Ikut pndai u lah. 4 me. Ckup la.. Dh pnat asik jd bodoh kna tipu.. Maaf? Huhuhu.. Amik la klu maaf yg u nak.. Smoga dgn maaf 2 u ad pluang utk
luka'n I lg.."

selepas sms tu dihantar.. dia dh x balas.. mungkin dia sedang mencari psangan lain utk ditipu lagi.. hohoho.. berhati2 dgn manusia yang bijak dan pandai berlakon.. sbb and mungkin akan tertipu dgn lakonannya.. wah wah wah..

kepada f###x- i tau u slalu bca wall dan blog i.. hahaha.. klu u bca entry kali ni.. i nak ucap.. tahniah la.. sbb u dah berjaya mendapat kasih dari seorang pelakon yang hebat dan terkenal.. haha..

kesimpulannya.. i dont need u anymore.. ak dah jumpa seseorang yang sejuta kali lebih baik dari kau... u are nothing more than just a liar.. kata sayang.. tapi hati dengan lelaki lain.. hope u'll be fine dgn hidup u skarang.. haaaa.. teringat satu kali tu.. i call.. u nangis2 kata nak berubah.. hohohoo... ni lah perubahan yg u bagi.. tahniah sgt2.. :) opsssss.. entry ni i nak publish kat twitter.. i nak promo kat iklan dlm google.. i nak buat question dan answer dan tag sumer chatbox dan link trus ke entry ni.. and bnyk lagi k.. i x pndai belakon mcm u.. i cma pndai tunjuk fakta jer.. hahahaha...

kepada kawan2 bloggers- selamat membca.. hehehehe
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssssssssssssss

-- award artis dalam hidup ku --


thanks en google

three.. two.. one.. ACTION!! AND THE STORY BEGIN

ok.. nampak x award kat ats ni?? hehhehe sebelum ni.. aku asik tgk korg duk bagi award sesama korg.. ari ni.. aku nak defeat award2 yg ada kat ats bumi ni.. grammy award ke.. mtv award ke.. anugerah bintang popular ker.. anugerah era ker.. or what so ever yang ada perkataan AWARD/ANUgerah.. hehehehe..

ok ok ok... pemilihan pemenang ni aku declare berdasarkan betapa aku minat dan gemar utk tgk(lakonan) dan dengar (nyanyia) dorg.. xder kaitan ngan keseksian yang ada atau kekacakan yang ada.. ok ok ok ok??

berikut adalah senarai pemenang yang aku nak kasi award.. dlm award ni.. xder nominees.. ak trus umumkan pemenang2 bagi setiap category k.. hahahha... tba2 aku berdebar2.. wahhhhh... dan pemenang2 bagi stiap anugerah ialah..... :P

  1. PELAKON LELAKI TERBAIK MELAYU - FARID KAMIL (LAGENDA BUDAK SETAN)
  2. BEST NON-MALAY ACTOR - KEANU REEVES (MATRIX)
  3. PELAKON WANITA TERBAIK MELAYU - FAUZIAH NAWI (x ingt tajuk)
  4. BEST NON-MALAY ACTRESS - KATE WINSTLET (TITANIC (PART TGH LUKIS POTRET))
  5. PENYANYI LELAKI TERBAIK MELAYU - FAIZAL TAHIR (SAMPAI SYURGA)
  6. BEST NON-MALAY SINGER (MAN)- ROBBIE WILLIAMS (BETTER MAN)
  7. PENYANYI WANITA TERBAIK MELAYU - SITI NURHALIZA (BIAR LAH RAHSIA)
  8. BEST NON-MALAY SINGER (WOMAN) - MARIAH CARREY (MY ALL)
  9. PELAKON KANAK-KANAK TERBAIK - AHMAD SYAFIE NASWIP (TALENTIME)
  10. BEST NON-MALAY CHILD ACTOR/ACTRESS - MACAULAY CULKIN (RICHIE RICH)
  11. ARTIS WANITA PALING SEKSI - ANITA SARAWAK (SEKSIS)
  12. HOTEST ARTIST (NON-MALAY) - LADY GAGA (RA RA A' A' A'... BAD ROMANCE)
  13. ARTIS LELAKI PALING KACAK MELAYU - ARRON AZIZ
  14. MOST HANDSOME ARTIST (NON-MALAY) - HARRY POTTER
  15. FILEM TERBAIK MELAYU - UPIN IPIN
  16. BEST FILM NON MALAY - HARRY POTTER.. :)
dah dah dah.. tamat sudah anugerah tahun ni k.. anugerah ni aku bagi 22 tahun sekali.. so.. kepada pemenang2.. tahniah diucapkan.. kepada yg x menang tu.. cuba lagi 22 tahun akan datang k.. heheheheh..

PERINGTAN KERAS - PEMILIHAN PEMENANG BUKAN LAH BERDASARKAN PARAS RUPA YA.. IANYA ADALAH PILIHAN AKU SENDIRI.. NAMA PUN BLOG AKU.. IKUT SUKA AKU LA NAK BAGI SIAPA MENANG KN KN KN KN KN???

ok ok ok ok.. dah dah.. sampai disini saja malam anugerah kita.. jumpa lagi dan
cau cin cau...
zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Saturday, December 11, 2010

-- nasi ayam ker??? --

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

well.. ketika perut ku berkeroncong.. tinggal satu kelas lagi utk ku habis kan proses pnp ku pda ari ni.. "ok ok ok.. tahan amat.. tahan.. u can do it.." hati ku bermonolog sendirian.. selepas class network security.. berganti pula dengan subject web.. stated right at the lunch hour.. aduyaiiii.. seyes aku kelaparan.. tp bukan aku sorg yang lapar.. afiq pun sma.. hehehehe..

sambil en din (click utk preview blog beliau) menerang kan tentang encryption.. modification dan bla bla bla bla.. aku dan afiq sempat take 5 utk membincangkan lokasi lunch kami pada hari ni.. hehehehe.. at first.. kfc.. then.. mcD.. then.. kdai nasi ayam.. nak nasi ayam black paper or nasi ayam biasa?? for sure.. kami mempunyai selera yang sama.. so.. nasi ayam black paper la yg jd pilihan.. n then.. plih restaurant plak.. hehehe.. kat bandar dungun.. kat dpn 7e yg tepi pizza hut tu.. hahahaha

nama kedai tu.. kdai mak cik wiah.. nama sebenar zawiah.. hehehe.. dalam kelaparan kami pun pergi la kedai tu.. alangkan hampa melihat pintu kedai itu terkatup rapat.. what the fishh... sungguh.. kami rsa sedih dan sebak.. ttiba lak nak sedih pas tu.. dek amukan kelaparan dan berontakan dari perut.. kami tiada pilihan utk makan.. at last.. kedai sebelah dia yg jd pilihan..

aku ni bab makan mmg memilih skit.. al maklumla.. perut aku ni demand skit.. bkn nak belagak.. tapi klu makan sembarangan nanti kang sakit kang.. saper susah?? aku jgak yg susah kn kn kn kn?? hehehehe...

tapi.. ala cart pun mcm x mnyelerakan jer kat kdai tu.. kami pun plih la.. nasi ayam.. dua2 stuju.. air.. sperti biasa.. ice lemon tea.. hohoho.. sehati sejiwa.. :P

datang la adik yg amik order tu.. dgn lengang kangkung + bayam + khailan ikan masin dia tu.. datang bawa sbatang pen biru jenama kilometriko.. dan sehelai kertas yang aku pasti di jadikan contengan semasa ketiadaan pelanggan.. wawawawa... aku mnta nasi ayam.. sama ngan afiq.. pas tu aku tambah.. "ayam tu nak peha ya dik".. pas tu dia blah mcm tu jer.. ok ok ok.. aku assume dia dgr dan take note dlm otak la.. sbb ak x nmpk dia tulis pun.. dalam ati aku kta.. "mungkin dia dah apal kot"..

lpas 5min.. nasi berikut smp..


aku x paham ngan kaedah pemakanan masyarakat setempat kat sini.. hehehehe.. dlu aku mnta nasi lemak.. tapi ada sambal ikan tongkol.. ok la.. ak leh trima.. sbb kat sni mungkin senang nak dapat ikan kn.. ari ni.. aku minta nasi ayam.. agak2 ayam tu bagi la steam ker.. rebus ke.. bakar ker.. ini x.. ayam goreng kunyit dia bagi.. pas tu nasi plak.. dgn jelantah nyer.. one more thing.. aku minta peha a.k.a. drumstick.. kenapa bagi dada?? buat msa sekarang aku masih belum bersedia utk menikmati hidangan "dada" wakakkakakaa...

aduyaii.. dalam ati ku.. gerenty perut aku meragam balik umah jap lagi ni.. tapi kerana terlalu lapar.. aku gagah kn mulut ku utk menyuakan nasi yg erkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... totaly out of range.. sorry yea... huhuhuhu

NAHHHHH!!!! aku dah cakap.. sekarang aku duk berulang alik ke toilet.. aduyai...

kepada mak cik zaiwah.. sila la bukak kedai.. jgn mudah nak tutup kdai.. kami merindui nasi ayam mak cik zawiah.. hehehehe

ok lahh.. aku nak settle kan assignment.. ari khamis ni dah nk kena antar.. nnt ada masa ak update entry kat sni lagi k.. :)

Thursday, December 9, 2010

-- movie mania --


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

hurmmm.. mcm entry aku ptg tadi.. aku kan dah ckp ak nak g tgk wayang.. hehehe.. dan tadi aku dah melunaskan hutang piutang yang ak dah tunggak selama lebih 4 hari.. kuikuikui.. maaf.. maaf.. kerana aku mmg jenis yg gila tgk wayang.. huhuhu

tadi aku g tgk wayang ngan my girl.. :) cik mairah click utk berkenalan hehehhe.. as usual kami g tgk wayang kat ecm.. tket dah tempah ptg td... so... dtg amik tket jer..

overall cter narnia ni best la.. memandangkan aku kan follow cter ni dr 1st epi lagi.. tp yg x best.. time ular bsar tu kena tikam.. seyes nampak fake and plastic.. huhuhu.. sedap comment filem org kan?? cba try test buat filem sdri... filem pendek yg hangat pun x mampu nak wat.. hehehhe


sebelum tgk wayang.. cik mairah ni nak beli personal care plak.. so masuk la care4 jap.. dan.. ehem2.. aku terjumpa benda ni.. tetiba ada joke yg kami buat psal benda ni.. tp xperlu la nak dnyatakan kat entry ni kot.. hehehhehe

smbl tgk wayang.. smbl mkn 1901 new york chicken.. hurmmm.. dah lama ngidam.. dah hampir 4 hari tau.. hehehehe :P abis jer movie.. trus kami balik,. memandangkan x elok kuar ngan ank pompuan org smp lewat2 mlm kn.. hehehe...

anyway.. thanks to miss mairah.. for accompanied me just now.. and thanks for everything... next time leh kuar lagi.. hehhehehehe.. ok ok ok.. ngantuk suda.. huhuhuhuhu esk la plak bercerita nya...

utk my sayang.. i love u.. :)

dahhh... good nite..
caucincau...
zassssssssssssssssssssssssssssssssssss......

Wednesday, December 8, 2010

-- tangkap muat turun --


saja2 nak letak print screen ni.. x salah kn kn kn kn?? huhuhu


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

hai bloggerz skalian.. ari ni.. ari kedua aku pnya class.. wait wait wait.. haruskah aku bagitau korg dah brapa ari aku g klass??? hehehhe... harus la... sbb minggu ni jer.. minggu dpan dh xder entry psal ari2 ku dlm klass.. hahaha

ok ok ok.. here is what happen today.. :
  • ari ni dah settle suda daftar module a.k.a. daftar subject..
  • ari ni jgak dapat first assignment klass web..
  • ari ni jgak aku dah makin bergaul lah dengan dak2 junior aku tu..
  • hehehhe ari ni.. aku nak g tgk wayang ngan kak irah.. (click utk preview) narnia.. dgr cter nya best.. ehehhehe
  • ari ni.. aku nak balik kuantan..
dah dah dah.. dah bnyk sgt 'ari ni' nyer.. opssss.. ada lagi.. ari ni ujan.. seluar aku bsah time aku g klass td.. tp xper.. handsome still ada.. wakakakka... balik kelas ni.. aku x skit prut cam semalam.. still makan d cafe yg sma utk lunch td.. tp kali ni nasi ayam.. dan pilihan minuman yg berbeza iaitu air teh o ice jer..

ok.. thats all for today.. class dismiss wakakakkaaka... aku nak siap2 ni.. kul 5 kang nak balik kuantan dah.. :) wish me safe on my journey kay... erkkkkkkkkkk... sbut psal journey.. tetiba guruh berdentam dentum di luar tu.. huhuhuhu

haaaaaaaa... LAST BUT NOT LEAST.. lupa nak bgtau.. penyelia utk FYP aku.. CIK AZLINA IBRAHIM.. hehehehe.. suker suker suker.. :) mesti sumer org tertanya2 naper aku suker sgt dpt cik azlina tu kan kan kan?? hehehhee.. jawapan nya ikut suka aku la nak suka ke x.. hahaha

ok ok ok ok ok... mau siap2..
daaaaaaaaaaaaaaaa....
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

-- mendung di belakang.. pelangi di hadapan --



pic belakang umah aku..



pic depan umah aku

three.. two.. one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN


tajuk en3 dan juga pic kat ats tu.. sila abaikan.. sbb aku x tau nak bagi tajuk apa.. memandangkan aku tgh duk kat balkoni umah aku.. dan aku tgk ari mendung.. hehehe.. so.. terpacul la tajuk tu.. wehhhh.. apa yg aku carutkan ni?? hehehhe

ari ni.. bermula la secara official x ingt bm nya apa proses pnp aku kat poli ni bagi semester akhir ni.... tajuk fyp aku dah hantar tadi.. selepas rundingan dibuat dengan abg one.. dan juga pendapat ringkas dr mohd hafiz bakar semalam.. so.. settle la pemilihan tajuk tu..

ok ok.. semalam aku tido sengsorg kat umah baru aku ni.. huhuhuhu... seyes agak sunyi.. tapi xper.. ada lagu adamaya.. hehehe.. duk looping smp pagi tadi.. pic dlm umah aku ni.. aku akan snap nanti.. dan post dlm blog ni.. umah aku buruk jer.. tapi cukup la utk wat tdo baring.. dan selesa jgak la.. compare ngan umah sebelum ni.. nak men tenet pun xleh.. huhuhuhuhu

korg dengar x lagu yg tgh duk main ni?? hehehhe... lagu ni.. si dia nyanyi kat aku semalam.. wahhh.. suker suker suker suker.. so ni kira cam lagu tema cinta kami la.. daring nya aku announce huhuhu.. lagu sebelum ni.. aku ttp dgr jgak lagi.. tapi ari ni jer x tau berapa ratus kali dah replay lagu sama.. anyway.. aku suker.. hehehe.. ader org len kesah?? of coz la kena ksah.. sbb korg kan tgh bca blog ak.. smbil bca smbil dgr lagu.. so.. kena ada kesah la.. hehehehe.. jgan jd cam aiman x kesah lak.. heeheh..

aku baru balik dr kelas ni.. tetiba sakit perut.. mak cik cafe tu x msak air ker aper?? xtau la.. huhuhuhu... ak budget air yg aku tuang dr jug tu air orange.. tapi rupanya air tembikai susu.. yealkssss.. seyes nak muntah.. huhuhuhuhu... anyway.. sesaper ader cdangan utk aku elak dr sedawa bau tembikai susu ni.. erkkkkkkkkkkkkkk................

huhuhuhuu.. dan dan dan.. lagi satu.. aku x sure lagi balik x kuantan minggu ni.. kalau x balik.. aduhhh.. keajaiban dunia ke-8 la.. hehehhee.. tgk condisi alam sekitar dlu.. ada bnyk lagi barang di kuantan yg nak aku angkut ke umah ni.. budget duduk 10 tahun lagi.. tetiba aku perasan yg baju aku nak ke kelas x bnyk.. t shirt pun kurang.. memandang kan aku mlas nak cuci baju tiap2 ari.. heheheh..

dah dah dah.. aku dah makin mengarut.. kepada sesaper yg rsa entry aku ni xder faedah utk dibaca.. it's ok.. dah terang2 aku ltak kat header aku tu... "SEMUA TENTANG AKU.. HIDUP AKU.. DAN KISAH AKU..." so jgn nak nyibuk2 nk condemn blog org.. huhuhuhu.. bukan pakai duit ko pun aku tulis blog ni.. hehehe.. bukan marah.. cuma bg tau jer..

LAST BUT NOT LEAST... aku makin sayang kn kelantan.. hehehe.. mungkinkah si dia telah mengubah persepsi songsang ku pada rakyat kelantan sebelum ni?? hehehe.. kepada rakyat kelantan.. sy bukan x suka anda sebelum ni.. cuma sy x paham anda semua cakap.. sbb tu la sy kurang sikit bergaul dgn anda semua k.. hehehe.. xder bersikap kenegerian pun.. kalau nak ckp ngan sy.. guna la bsa yg mudah difahami.. at least english pun sy dh paham.. :) okeyyyyy???

ok ok ok ok.. mau mandi dlu.. jap lagi nak wat entry lain lak..
hehehehee..
cau cincau...
zassssssssssssssssssssssss.............

Sunday, December 5, 2010

-- the beginning of a new day --

three.. two.. one... ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

ok ok ok ok ok... dah agak lama aku x mengupdate entry aku kan kan kan kan?? huhuhuhuhu... atually aku bukan lah sibuk mna pun.. tapi aku xder mood nak mengupdate entry kat blog ni.. huhuhuhu...

but today... memalam cam ni.. tetiba rasa nak update la something.. even x der la bsar sgt cter nyer.. ok ok ok.. esk aku akan start belajar utk sem 6 buat kali kedua nya.. huahuahuahua... korang tau kan?? aku extend satu sem.. so kena la mula balik sem 6 ni.. huhuhuhu

aku dah cari bilik sewa.. dan kebetulan aku org pertama dan xder org len lagi yg sewa kat situ.. jadi umah tu agak gelap dan menakutkan.. so.. mlam ni.. for the first night.. aku decide nak tdo umah atuk afiq.. (click utk kenal lebih lanjut) huhuhuhuhu.... malam esk baru la tdo umah sdri.. huhuhuhu.. tu pun kalau ada kebranian la..

arghhh... lagi satu.. aku dapat phone baru... hehehe... mngkn sesetengah orang akan kata.. "ala... express music jer pun.. bukan BB pun" tapi aku x ksah la.. sbb ak bleh update fb dgn menggunakan hp tu.. wawawawa... as long ada wifi coverage kat situ.. hehehhe... anyway.. thanks kak ain.. sbb bagi hp tu.. hehehe.. next time.. kalau nak beli torch bb tu.. bagi la bb lama tu kat sy ekh.. hehehehe skali skala nak jgak men ngan bebiri.. hehehehe :P

ok ok ok... tmaat dulu la utk entry kali ni.. aku nak makan mcd ngan afiq.. hehehe.. daaaaaaaaaaa

cau cin cau...
zassssssssssssssssssssssssssss
Related Posts with Thumbnails