Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Wednesday, September 5, 2012

-- bicara tentang cinta --


three.. two.. one.. ACTION!!
AND THE STORY BEGIN...

ASSALAMUALAIKUM dan salam sejahtera...

Kalau dulu aku pernah buat bual bicara tentang pengertian setia  di seluruh pelosok dunia... Bagi yang x baca lagi entri pasal setia tu.. klik sini.. Hari ni aku telah buat bual bicara tentang “CINTA?? APAKAH ITU??”.. 

So.. tanpa melengahkan masa lagi.. jom kita baca bual bicara yang telah aku buat terhadap beberapa orang penduduk dunia.. Soalan yang aku ajukan ialah “cuba cik/encik beri penerangan seidikit mengenai apa yang encik paham tentang cinta?”

S. Gunaguna, 23, New Delhi
“har di jor pyar karega.. ama tum se pyar karte hu.. ab ablaut chale”
Setelah digoogle translate dr bhsa hindustan
“Cinta itu perasaan yang tidak dapat di pisahkan dari lautan” 

Patrick Falling Down, 40, Australia
“Love is nothing but a mistaken feel between humans” – yang ni xyah translate la kn?? Korang paham kan kan kan??

Bella Calamedades, 27, Caracas Mexico
“ el amor no es comolo pintan de maria mercedes” – translate dia
“cinta itu sehebat kasihnya maria terhadap kereta mercedes nya”

Kang Jung Sang Pengemis, 15, Soul Korea
“erkk oppa gangnam.. ichita porte metara yor” – translate dia
“erkkkk.. saya masih muda.. x tahu apa itu cinta” (dalam nada yang terpinga2 sambil mulut ternganga)

Sang Bulan, 25, Bachok Kelantan Malaysia
“cinta?? Urmmmm.. bagi saya sesuatu yang sedap.. bila dah hilang rasa sedap tu. Saya cari jer la cinta lain”

Namun pengertian cinta bagi

Ahmad Kamal B Januddin @ Ibrahim, 24 Kuantan Pahang Malaysia..
“Cinta perasaan sayang dan ingin bersama.. Tanpa ada ruang yang memisahkan walaupun terpaksa merenangi lautan gelora merentas gunung ganang.. Cinta x perlu dicari.. ianya tersisip dilipatan hati.”

Baiklah baiklah baiklah... Apa pula pandangan cinta bagi korang readers skalian?? Mesti ada makna yang tersendiri kan kan kan??

Sam pai di sini dulu.. cau cin cau..
Zassssss.......
Related Posts with Thumbnails