Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Monday, January 31, 2011

-- utusan buat JKR, JBA, TNB, CELCOM dan MAXIS --

three.. two.. one.. ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN

hurmmm... apa nak jadi ni?? kadang2 aku rasa cam idup di zaman batu pun ada jgak.. tapi manusia zaman batu pun x rasa cam ni.. berikut adalah aduan buat anda semua..

JKR-rsa nya dah kat 4 tahun aku duk ulang alik dungun-kuantan.. dan kuantan-dungun.. tapi jalan x baiki2 jugak.. bahaya la penunggang motosikal cam aku guna jalan cam tu.. huhhhh... dah bnyak kali ak nak xcdent dsebabkan jalan.. dan dh skali ak xcdent dsbbkn jalan jgak.. huhuhu.. so kepada sesapa yg berkait ngan JKR ni.. sila la buat2 lawatan skit kat jalan2 yg aku bgtau tu.. dah la pengguna kenderaan 4 tayar nyer mcm xder ksedaran sivik bwa kenderaan.. budget cam aku ni semut dan dorg ni gajah jer guna jalan tu.. ada ke patut aku plak yg kena ngelak klu time diorg lalu.. huhuhuhu...

JBA- pergghhhh.. yang ni mmg aku panas.. dah brapa ari aku nak mandi xder air.. kenapa xder air?? kenapa lorong dpn umah aku ada jer air?? bias ker pihak JBA ni?? time wat aduan.. "sy akan rujuk dgn pihak pejabat".. abis ko duk kat luar pejabat ker?? huhhh... kesudahan nyer?? dah brapa hari aku x mandi dengan tenang nyer.. huhuhuhu...

TNB- letrik slalu jer xder kat umah.. apa cer?? umah sy x bayar bil letrik ker wahai en TNB?? uhuhuhu... slalu kena sediakan candle.. nk mkn pun.. candle light dinner berulamkn ulat ulatan yg datang menjamu bersama.. huhuhuhu..

CELCOM- dah berbuih dah rasanya cter psal celcom ni.. huhuhu... tlg la celcom.. stiap kali aku balik kuantan jer.. ko nakw at hal.. ak dh bayar pun ko wat hal jgak.. huhuhuhu... tolong la.. perbaiki la rangakaian anda.. iklan.. pergghhhhhhh.... smpai menara kingkong pun ko nak tawan.. tapi zahirnya??? xder jgak.. ak kalah men poker 500k td sbb?? sbb ko la celcom.. ko nak ganti ker?? dah bid bsar2.. ko ptus lak ekh... huhhhhh :(

MAXIS- masix ni aku x marah sgt.. hehehe... sbbb ni line ASMARA... dan line ni x bnyak wat hal.. tp... ak xleh nak wat video call time ada kat kampung.. apa hal??? coverage 3g xder la en MAXIS.. sila perbaiki yea.... :) anyway... ASMARA... SAYA SAYANG AWAK... :)

KESIMPULANNYA- KEPADA MAK, BAPAK, ATUK NENEK, NYANG NYUT... NYET.. ANAK NYET PUN BOLEH LA... yang berkait ngan TNB, JBA, JKR, CELCOM dan MAXIS ni.. sila la ambil perhatian.. kita hidup di zaman milenium.. jgn la wat cam rakyat ni idup zaman batu a.k.a. mesolitik ke palielitik ker... ok??? yang penting?? 1 MALAYSIA.. PENCAPAIAN DIUTAMAKAN RAKYAT DIDAHULUKAN.. JANGAN LA JADI.. RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIKEMUDIANKAN.. HUHUHU... PEACE NO WAR..

ok ok ok... sampai sini dulu.. aku nak masuk dalam umah dulu... sbb kalau ak tulis blog dlm umah mcm aku cakap sorg2.. xleh nak publish.. coverage xder... hehehe...
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
cau cincau...
ZASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

  1. haizzz..ntah r..ak xtau la nk ckp pe ngan JBA nih.melampau betul kalau xde air smpai 5 hari.apa2 alasan diorang xleh dterima.tp ak x masah sgt la sebab still dpt mandi hari2..lagipun bukan hari2 pon ak mandi...pasal Celcom ke,TNB ke, Maxis ke ak x kesa sgt sebabnye kite duk kat ulu2 nih, so baiklah diorang invest kat kwsn y maju cikit mcm kL tu. watla mcm2 kat situ; STREAMYX, WIMAX, P1, UNIFI, TOFI, MILIFI, FITRON, ZETCRON, SEKOLAHFI, BANDARFI ke.kat kg seri damai y permai ni, ade GPRS pon dh kire bsyukur mat..hahaha

    ReplyDelete
  2. ohhhh.... mmg la.. skrang JBA dh ok kan??
    yg bdraya tu dh membangun.. nak bangunkan apa lagi nyer.. hurmmmm... apakah nama2 yg ko sebut tu akan di wujud pda msa hadapan?? huhuhu
    GPRS pun hampeh.. nak men tenet pkai gprs la tu.. lembab jgak.. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails