Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Saturday, May 28, 2011

-- kenapa kita perlu makan?? --

hello hello hello... mau kopi atau milo???
sudah lewat malam masih belum tidur?? ishhh.. apa nak jadi ni?? haha..
paku dulang paku serpih... ewwaahhhh... mengata orang diri sendiri yang lebih..
ahhhhhhh sudaaahhhh!!!! apa yang aku mengarut dinihari macam ni ni?? haha

as usual.. tajuk en3 aku tak der kaitan ngan isi kandungan.. hikhik.. tajuk mesti gempak gempak ker?? haha
ermmmm.. kalau perhatikan kn kn kn?? aku agak happy malam ni.. aishh.. tak tau la naper.. tapi aku happy.. x banyak yg aku nak update hari ni.. maklumlah.. aku kan ordinary guy jer.. bkan nyer perlu hadir event2 vasss...

hari ni aku makan.. mandi.. main fb.. ermmm... kencing.. tutt.. dan tutt... ermmm... dan tutt lagi hahahah...
ari ni ank saudara aku balik cuti.. hikhikhik.. dah agak lama dia x balik rumah ni.. tapi hari ni 3 bradik tu dpt join makan malam bersama.. tambah plak adik aku ada 2 hari jer lagi kat kg.. hik hik hik.. tambah lagi 2 bradik anak kakak sulong aku..

tadi malam.. aku yang masak.. sup ayam ala mamak.. kangkung greng blacan.. and ikan goreng.. picture tak sempat nak snap.. hikhikhik.. makanan masuk perut baru tringat nak snap pic.. pas makan.. kami main saidina ramai2.. dijoin plak sorang kawan aku yang bernama ANDOC.. hey hey hey.. AKU MENANG tadi.. tp ada confession of a broken heart yang aku nak wat kat sini.. hikhik.. aku men tipu tadi.. hahahha.. sbb tu aku menang.. dengan bangga nyer bila cousin aku sbg banker, nak bagi duit curi2.. aku tolak.. konon nya main jujur.. tp sblm aku tolak tu.. dah bnyk kali dia hulur 5k.. hahahaha dan aku terima dengan ikhlas

heyy... petang tadi.. aku bertani OKAYYYY???? hahahhaa... senaman yang bagus.. actually.. bukan lah bertani aper pun.. just tolong ketatkan paip sprinkler yang berpuluh jumlahnya kat kebun bakang umah aku tu.. alkisah perancangan nyer.. abg aku nk wat tanam strawbery kangkung.. so aku yg tak berbuat aper2 wat msa ni.. tlg la apa2 yang patut.. jangan nampak goyang kaki plak.. huhu

heyyy.. dah dah dah.. sekarang aku kat Suria Perdana Indera Mahkota.. tgh tunggu bola nak start.. erkkkk... jangan silap paham ok?? aku bkn la mnat sgt bola nyer.. just participate family plan.. hukhukhuk..

ok ok.. dah dah.. :) jumpa lagi len kali ok??? ermmmm... korang tak suka baca entry aku?? AKU PUN X PAKSA untuk korg baca.. hahaha.. ni blog aku.. so. ikut suka aku lahhhhh... bak kata sorg perempuan tu.. "WALL AKU.. IKUT SUKA AKU LAH.. MY LIFE IS MY WAY.. BLA BLA BLA BLA" HAHAHHA..

c ya guyzzzz!!!! cau cin cau... :)

Friday, May 27, 2011

-- family oh FAMILY.. and AGAIN.. OH FAMILY!!! --

hello guyzzz..
today i wanna talk about family.. ermmm.. yuppy.. FAMILY...

its been so long that i'm no longer feel the actual meaning of family in my life.. yeah.. sometimes i must say that.. "WAHHH!!! I'VE GOT A VERY BIG FAMILY".. uhukssss.. but while sitting alone.. i do feel lonesome..
wait wait wait wait.... apa kes aku duk speaking ni?? uhuksss...

according to..  opsss... menurut EN WIKI yang tiada apa2 relation atau terlibat dgn family tree aku.. dia kata
"FAMILY IS FROM LATIN WORD (familiare). IT IS A GROUP OF PEOPLE AFFILIATED BY CONSANGUINITY, AFFINITY, OR CO-RESIDENCE." terjemahan dier??? sendiri cari lahh...

ok ok ok.. korang mst pernah terlintas.. even tak pernah mimpi.. tapi pernah terfikir nak ada sebuah keluarga yang ikut macam kehendak korg 100%.. alaaaa... macam fairy tale laa... bdak2 pompuan nak kawin ngan anak raja.. budak2 lelaki plak nak jadi putera raja.. kih kih kih..

entry kali ni.. aku nak citer aper type kuarga yang jadi impian aku..

ermmmmm... dalam impian aku tu.. of coz.. aku nak sebuah kuarga yang lengkap.. means.. i got parents.. some siblings.. 2 lelaki dan 2 perempuan is enough.. hahaha

1- bila balik cuti.. famly akan wat makan2 (mengikut apa yang ditanya mak waktu aku dlm perjalanan pulang.. contoh nya.. "amat.. what do u like to eat today??" aku pun jawab "sate bakar ngan famly".. then bler balik family tgh siap2 kan peralatan nak bakar sate... hahahaa

2- time pergi shopping.. wahhhhhh.. just tunjuk itu ini.. and everything will be on the counter.. lalalala.. indahnya dunia... hak hak hak

3- time di meja makan.. none of us will take the spoon and put the food in our mouth.. not until the family members is complete.. unless yang mmg dh tau xdpt nak exist kn dri kat meja makan time tu.. :)

4- part nom 3 tu.. seakan sama ngan part nom 4 ni.. tp berlaku time berbuka dan bersahur di bulan ramadhan.. hey hey hey.. MAKAN SAMA2.. EVEN TAK AD SLERA PUN.. TAPI TUNJUK MUKA KAT MEJA MAKAN.. will be such a big pleasure.. :)

5- time ada siblings yang tgh sentap.. mesti ada yang land a shoulder to cry on.. huhuuh.. and share any problem..

6- bila aku sakit.. ada yang sanggup amik EL.. and take care of me.. hurmmmmm :(

7- HEY!!!!!!!!!!!!!!!tgk AF sama2.. riuh rendah sebijik rumah kalau sorang sokong A.. sorang sokong B.. dan mula lah adegan kutuk mengutuk budak2 AF tu..

8- tgk movie sama2.. klu sorang nk pergi toilet.. pause jap.. hahaha.. :P dan continue balik bler dh cukup korum...

9- ITS GRADUATION DAY'S YAWWW!!!! hopefully sumer family members dpt participate.. and even graduation tu venue dier kat England.. x salah kn kalau abiskan duit untk meraikan hari indah tu.. hehehhee :P

10- when its come to HARI RAYA.. semua family member balik rumah.. even yang dah kawin pun.. sila balik rumah pasangan anda setelah beraya dan bagi duit raya kat aku.. hahahhaa :P

sebenarnya banyak lagi impian aku.. tapi we stop right here dlu k.. hahaha abis nanti kertas klu aku list down everything.. hahaha tak bermakna apa yang aku list kn tu aku tak dapat OK?? cma impian aku jer.. hahah.. AND YES... AKU BERSYUKUR.. kang ada plak yang kata aku tak bersyukur.. huhuhu mulut manusia mmg x leh tutup

ok ok ok.. dah dah dah.. tamat lah... aku nak tido da ni.. harap2 sumer impian aku akan dapat aku REALISASIKAN spt kata ADIRATNA yang turut join aku tulis en3 kali ni ... till then...
C YA WHEN U WANNA C ME...
CAU CIN CAUUUUUUU!!!!!!

Thursday, May 26, 2011

-- watch out SPM candidates --

sorry.. this entry will be kinda bitchy.. huhuhu
hi.. how are u yuolsssss.... huhuhuhu tak tahu lah naper kn.. but today.. aku hangin sikit ngan sorang cheap lady a.k.a. BITCH ni.. huhuhuhu perhaps dier ni one of the SPM candidate for this year.. SEBOLOK MANUSIA DIER NI... huhuhuhu (pada yang tak tahu.. bolok tu macam serabut laaa)

apa yang membuatkan aku agak annoy dgn BITCH ni ari ni is... dier post satu post yang totally MEROGOL bahasa sendiri... sbg contoh.. "SAYA" jadi "SAIE" yewwwwwwwwwwwwwwwwwwww.... dan at the same time merogol bhasa lain.. "BEFORE" jadi "BEFOE" erkkkkkk... EVEN MARTTT SOLLEH WONT UNDERSTAND YOUR WORD BIATCHHHHH!!!.. huhu shame on u...

aku bukan lah bertujuan nak kata bhasa aku terlalu baik.. kdang2 tu.. ak pkai la short form jga.. but SAYA jadi SAIE??? OMG!!!!! which HELL this fucking biatchhhh come from??? LOL... bler di tegur.. dier melenting.. owhhhh soooooooooooooo ANNNNOOYYYYYYINNNGGGG!!!! even bhsa english u tu A+++++.. (A KER????)  jangan la nak show of sgt... even yang dapat straight A's pun tak macam cow.. huhu

bler aku stalk profile dier... aku tgk... erkkkkkk.... kawan2 dier pun perogol bhasa jga.. ramai nya PEROGOL terhormat sekarang kn kn kn??? "THANKS 4 8" hahahaha.. seriously mmg TERBAIK dari ladang.. YEALKKSSSSSSS!!!! nak kata budak bandar... duduk RURAL place jer pun.. and KEMAMAN!!!!! how surprise... bleh kata kawasan kampung la kn. tetiba tersilap lahir budak jelek macam ni.. uhukkkksss... yawwww!!!!! family aku pelbagai bangsa ada... elok ada jer nak belajar bhasa melayu.. tapi MELAYU sendiri??? robak.. koyak.. rabik... sula... cincang... liwat.. (dan perkataan2 lain seangkatan dgn nya) bhasa sendiri.. yewwwwww.... EVEN DUNIA NI MODERN (GLOBALISASI).. BORDER LESS WORLD... TAPI OTAK COW TU LETAK DI MANA?? sampai terlalu sombong nak terima salah sendiri???

to ALL SPM CANDIDATES.. listen yawwww!!!!! belajar terima silap sendiri.. aku doakan korang berjaya.. except for this STUPID+UNDEFINED+PMS+(I MUST SAY.. KINDA CHEAP) LADY.. U MAY GO TO HELL NOW... LOL...

oppsssssssss.... PIC KAWWWWWW SAIE EDIT EKHHHH???? :)







JANGAN MARAH NAAAAA!!! I DONT KNOW WHO U ARE.. AND WHAT U WANT.. TP KO ADD AKU DAH LAMA.. DAN AKU SLALU TGK KO POST2 AYAT2 PELIK (MEROSAKKAN BAHASA).. TAK PERNAH AKU TEGUR.. DAN TAK PERNAH KAWAN2 KAU TEGUR.. (ASSUME KO PUNYER KAWAN PUN SAMER BENGONG MACAM KO) TAPI BILA AKU TEGUR!!! SEMBURAN BEGITU KO BG PADA AKU.. HOW WISE TO BE A BIATCHHHH.. HAHAHAHA.. TMER KASIH JGAK PADA KODOK YANG MEMEGANG NAMA SYURGA TU.. KERANA MENJADI BATU API!!! SEMOGA DIA DITEMPATKAN DGN ORANG2 YANG TURUT MENJADI BATU API..

hahahhaa... sorry kawan2 blogger sekalian... agak emo sikit semenjak discharge ni.. hahahaha :)
c u when u wanna c me!!!!

Monday, May 23, 2011

-- another simple entry --

hi everyone... how are u guys?? hope everybody is fine.. jalani hidup sementara masih bisa.. ok?? hurmmmm... tak banyak yang aku nak perkatakan kat sni.. actually aku tak tahu nk ckp aper.. ni pun curi2 time..

first of all.. kepada sumer requester aku kat fb n tagged.. sorry... aku tak dpt nk app lagi korg nyer request k.. x smpt plus xder msa.. sorry jgak klu ader comment2 yg ad mention nama aku dan ak x get back..
to all messenger via iphone or b;acberry and ipad and bla bla bla.. sorry jgak.. i got no mood to reply back.. uhukkkk..

to my mum and my dad.. rindu kat mak ngan abah jgak.. baru kini amat mengerti peritnya hidup ni.. :(

oh yeah.. its is the second day aku kat sni.. terperap.. dikorek.. dimasuk.. itu dan ini.. hope everything will be ok soon.. and.. yeah... i miss someone.. :) someone that i miss so much... uhukkkk... L#B#... RINDU.. SAYANG DAN CINTA KAMU... URMMMMM.....

lagu ni ditujukan khas kepada asmara tercinta... this song remind me bout u.. tp lagu dakmie tu masih lagi jadi message tone saya.. :) and yes.. i do still remember that.. purple is ure favorite color..

I wore the clothes you like
You said they gave me that look
I even tried to like the food
I know you like to cook
I parted my hair on the left
I carried your arm on the right
I slept late in the morning
And stayed out late at night.

I can't give anymore of my soul away
And still look myself in the mirror everyday
I can't change anymore of what makes me be myself
And still have enough left not to be somebody else
I'm not demanding as a man
Just asking you love me for what I am.

I tried hard not to say the things you don't like to hear
And when to you it was apricot I nibbled on your ear
I open the door up for you, I keep my big mouth shut
But I've been moving down while you been going up.

ok lah.. time to sleep.. bye...

Friday, May 20, 2011

-- iT's bEEn LoNgest suMMer wiThouT mE --

hi semua.. en3 kali ni aku x tau nak tulis aper (too much to say actually).. dah lama kan aku tak buat en3.. yea.. yea.. aku tau.. ader yang tertunggu2 dan tertanya2.. sorry guys.. luper password + malas + xder masa + bnyak lagi.. thats y.. aku tak create en3 baru.. tp ader jgak yg tak ingin baca pun en3 klu nama aku yg kuar.. huhu as i ever care!!!!!

urmmmm... ok... en3 kali ni.. aku nak divide into two section.. which is SUPER HAPPY and SUPER SAD.. aku wat macam ni snang aku nk compress kn cter2 yg nk dicter (cer citer cer citer cer citer).. dah 3 bln lbh tak menulis.. hopefully jari2 ku tak cramp.. urmmm...

LETS START WITH SUPER HAPPY..

MAJLIS PERNIKAHAN ABG KAMIL & KAK MILA..
ok... majlis berlangsung pada 9 april 2011.. di mentakab pahang (rumah pengantin perempuan).. nk tgk album kawin dorg??? klik SINI.. tapi tak sure la private ker tak album ni.. hehehe.. aper2 pun.. semoga hubungan mereka kekal hingga ke akhir hayat.. amin...

MAJLIS MENYAMBUT IPAR ABG KAMIL & KAK MILA..
dah ada nikah nyer.. ader la nyambut nyer plak.. majlis kali ni buat kat umah aku.. beralamat di... cari sendiri dan berlangsung pada 17 april 2011.. kiranya seminggu slepas nikah.. :) kalau nk tgk album dorg jgak lagi.. klik kat SINI.. yang ni pun x sure bleh tgk ker tak.. hehehe arghhhh.. lagi satu.. majlis ni sebenarnya menyambut menantu.. tapi 22 pengantin dah xder ibu dan ayah.. so.. adik bradik jer la menyambut ipar nyer.. :) thanks kepada anda2 yang datang ke majlis yang serba sederhana tu..


MAJLIS MEHENDI + NIKAH + BERSANDING KAK IRAH DAN SHAHID BAHIYA..
majlis diadakan di rumah aku.. pada 14 dan 15 april 2011 yg lalu.. ermmm.. tak tahu nak kata apa.. semoga kak irah dan suami bahagia hingga ke akhir hayat.. to shahid bahiya.. welcome to our family.. i could see u had learned lots about our language and culture.. take a very good care of my sis ok??

ROUTE TO ASMARA..
antara event yang tak mungkin aku lupakan sepanjang hidup.. :) terima kasih asmara.... pertemuan yang seketika cuma.. tapi membuat kan saya rasa cukup gembira dan bahagia.. trima kasih jgak kat mak dan ayah awak.. sayu hati bila terkenangkan mereka... rindu.. nanti ada masa dan jika masih dipinjam usia.. saya akan ke sana semula.. kepada asmara.. walaupun semua orang memperkotak katikkan sayang saya pada awak.. tapi saya tak kisah.. kerana orang tak pernah cuba untuk memahami kehendak dan kemahuan saya.. tapi tidak awak.. saya sayang awak..

OK OK OK.. SUDAH2 LA YANG HAPPY... seperti yang kita sumer tau.. bila putih sedang bersenang lenang.. pasti ada hitam yang membuat onar.. lets move to the SUPER SAD...


THE SUPER SAD STORY..

DAPAT RESULT!!!!
hohohoho... result yang ter pernah terjangka akan serendah itu.. akhirnya ku genggam jua.. urmmm.. seb bek xder yg failed.. kecuali final pojek yg mmg aku dah tau akan aku amik sem dpn.. nak tau pointer?? hahaha.. no no no.. ckup la aku bg tau yg ak tidak lagi pemegang dekan..

TAK HABIS2 DENGAN SAKIT PENING!!!
entah laaa.. aku tak tau naper semenjak 2 menjak ni.. aku slalu jer skit.. sakit kepala.. sesak nafas.. batuk2 siap darah2 lagi.. demam.. selesema.. aishhh.. xleh jadi ni.. klu aku cter kang.. ader la yang suh mkn ubat... budget cam aku ni penakut nk makan ubat jer kn.. huhuhu.. tp xper lah.. ader kawan aku ckp.. banyak kn mengingat tuhan.. sebab sakit tu penghapus dosa2 yang aku lakukan.. (mngkn banyak dosa yang aku buat ni).. timer kasih kepada nasihat kalian..

TAYAR MOTOR PUN NAK KECOH!!
ader la sorg mamat ni.. dier bg tayar second.. dunlop.. tp dier nyer kecoh.. cam dier bg tayar baru.. g pun tayar tu sebiji jer dier bagi.. aishhhh.. banyak tak leh blah.. akan ku kenang setiap ceramah yang diberi oleh nya..

RAMAI KAWAN BARU!!!
haha.. korg mst wonder kn naper aku msk kan topic ni dlm SUPER SAD STORY punya section?? hehehe.. actually.. aku suker dpt rmai kawan baru.. tapi klu kawan baru tu memeningkn kepala... aishhh... dier nk kiter paham dier.. tapi dier langsung tak cuba nak paham kiter.. so cam ner?? cer citer cer citer.. so please laaa.. bagi yang nak mengenali saya.. jangan push sgt2 bleh??

---------------------end of SUPER SAD STORY-----------------

CONCLUSION : budget wat lab report kn kn?? siap berconclusion bagai.. huhuhuhu.. anyway.. kesimpulannya.. bumi mana tak ditimpa hujan.. lautan mana yang tidak bergelora?? LU PIKIR LAH SENDIRI KAWAN..

*entry ni xder pic untuk halwa mata...
*nama2 yang tertulis di dalam entry kali ini bleh dilink kepada facebook empunya diri.. kecuali ASMARA (privacy miliknya)
Related Posts with Thumbnails