Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Monday, December 12, 2011

~~ HUTAN TERBAKAR.. NAMPAK ASAPNYA.. TSUNAMI DI HATI?? SIAPA YG TAHU? ~~

en google.. thanks


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN..
hey hey hey hey!!!!! i'm back.. fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. budget cam ramai jer yg tunggu kehadiran aku kn kn kn kn kn??? sungguh budget x seperti biasa.. biasa nya apa?? hehehehe.. biasanya tajuk x sama dgn apa yg terkandung dlm en3 aku kn kn kn?? and like i said.. x seperti biasa.. tajuk kali ni mmg ada kaitan dgn en3 yg aku bakal carutkan coretkan jap lagi..

anyway.... hari ni cuaca dah nampak cerah skit.. HUJAN??? bukan band hujan yea.. hujan dah benti.. YES YES YES!!!! padan muker xleh main air.. hahahaa... (apakah yg aku mengarut- kan ni??)

back to my story.. "~~ HUTAN TERBAKAR.. NAMPAK ASAPNYA.. TSUNAMI DI HATI?? SIAPA YG TAHU? ~~" aishhhhh... berahi benor copy mengepaste ni.. ok ok ok ok... tajuk ni kisah macam nak cerita pasal hutan terbakar kn?? dan tsunami dalam hati.. hahaha tsunami dalam hati?? hikhik... sajer sebenarnya aku nak menggedik dan mencapap dan menghornykan korg ngan tajuk2 yg macam ni..

ACTUALLY... yes.. aku tgh sedih.. alahiiiiiii... sebelum ni pun dah bnyak en3 sedih yg aku tulis kn kn kn?? memang aku ni PENGHIDAP BI-POLAR DISEASE PUN.... korang tau x apa bipolar disease tu?? mst tak tau kn kn kn kn kn?? macam kata KATY FERY dalam lagu HOT N COLD dier tu lahhh.. huhuhu bipolar ni penyakit yg boleh mood berubah2 tertiber.. dari happy kepada tak happy.. dari tak happy TUP TUP TUP... bleh plak jd hyper happy.. hahaha


ok... masih dalam mood sedih.. actually aku pun x tau naper aku nak sedih.. naper aku selak2 kediri bak kater org pahang.. duk layan perasaan.. fuhhhh.. yg aku tau dia curang.. curang.. dan masih tetap curang.. dan aku?? MASIH SETIA SETIA DAN SETIA.. naper lah aku asyik berjumpa dgn org yg x reti nak hargai pengorbanan seorang insan kerdil macam aku ni???

aku tau dia fames.. dan ramai org minat dan peminat bertimbun.. account fb smp 23 buah.. skali kuar post.. berpuluh smp ratus org like/org comment.. aku tau.. salah aku sbb suruh dia sayang kn aku.. aku tau.. salah aku sbb menanam benih cinta dalam hati aku sndiri.. salah aku sbb aku siram cinta tu dengan rindu dan kasih sayang selama ni.. dan salah ku biler aku x letak racun pada cinta tu.. supaya xder serangga perosak yang datang menjahanamkan cinta tu.. tapi.. sumer nyer macam dh terlambat.. macam dah xleh nak baiki dah.. setiap masa ada jer rasa x senang.. stiap masa hati ni slalu terluka.. setiap masa dia akan tikam.. stiap masa diri ini akan terhiris luka.. dan setiap pada itu juga la.. aku terkapai2 kehausan dalam rimba cinta ni..

anyway.. x tau pada saper nak ngadu.. kalau aku ngadu kat dia.. aku kena balik.. jadik.. sini lah tempat aku mengadu domba.. wait wait wait.. mengadu domba tu aper?? slalu dgr.. tap x paham maksud dia apa.. huhhhhhhhhhh... blog ni lah apa yg aku rasa.. dan blog ni lah apa yg aku lalui.. aku tak harap untuk org baca pun.. dan aku tak harap untuk org comment sgt pun.. ni lah blog aku.. dan kepada pengkomen2 dan otai2 blogger.. xyah nak sibuk2 la condemn blog murahan aku ni.. sbb ni macam diry aku.. cuma org bleh bca jer.. and... yes.. ak x perlukan firewall bagai laaa.. sbb blog aku x canggih macam korg yg vouge2 tu..

anyway.. sampai sini jer yea... salam 2 negeri.. 1 benua, satu banjaran.. kita berpijak di bumi yg nyata.. harus ku pegang dan ketahui insan seperti mu susah nak setia.. ok ok ok ok..

tadi ada post kat fb..
"AKU PULANG DENGAN HATI YANG SEBAL.. GERIMIS DI LUAR.. BERGANDA LAGI HUJAN DI HATI.. HANGAT NYA CINTA CUMA SEMENTARA.. MENDUNG BERARAK DI TGH HARI RUPANYA.. KAU DUA KAN AKU TANPA RASA.. DAN AKU TIDAK SALAHKAN KAU.. Andai Itu Takdirnya. TIDAK PULA AKU MENYALAHKAN TAKDIR DARI YANG ESA.. AKAN KU TUNGGU HIKMAH DARI YANG BERKUASA.. MUNGKIN SATU HARI NANTI.. AKAN KAU KETAHUI BEZANYA CINTA DARI SANG KACA DAN JUGA SANG PERMATA.. YANG MANA MENUNTUT NAFSU SEMATA-MATA.. DAN YANG MANA MENUNTUT CINTA YANG SEBENARNYA.. KU HARAP LEKAS KAU TERBUKA MATA.. TERIMA CINTA DARI Pengemis Muda.. KERANA KAU DAN AKU ADALAH SATU.. DAN TIADA DUANYA.. — at PUSARA DI LEBUHRAYA"

naper aku paste menda ni?? sbb aku punyer blog.. aku punyer suker laaaa... hikhikhik...

dahhhh.. cau cin cau... zasssssssss.....

~~ TENTANG DIA (DIA MERUJUK KEPADA AKU) ~~

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN..


ok... now aku dah kembali kepada mood serabut.. SERABUT.. dan serabut.. yesss... aku ulangi.. now aku dah kembali kepada mood serabut.. SERABUT.. dan serabut..

nk kawan tu.. kawan jer ok?? stop from demanding things that i, myself obviously cant fulfill ure order.. aduhaiiiii... lets make it simple... kalau saya x bagi tau.. tu bermakna saya x ingt ker?? atau bila saya x bg tau tu maknanya saya abaikan awak ker?? COME ON LAAA.. saya masuk hospital sakit biasa2 jer pun..

even family sy sendiri pun x tau.. xkan la saya nak announce kat sumer org.. please.. do understand.. klu awk rsa x perlukan saya sbg kawan.. then go ahead.. i got bundle of problems down here.. ada saper2 nak tolong ker?? xder kan?? so stop complaining.. DAH DAH DAH.. SUDAH.. ENOUGH..

SAYA X SEMPURNA SEPERTI NAMA SAYA.. DAN SAYA X MAMPU NAK PENUHI KEHENDAK SEMUA.. HARAP PAHAM..

sampai sini sajer en3 saya.. harap maklum..
cau cin cau..
zasssssssssssssssssssss.............

Saturday, December 10, 2011

~~ wawancara tentang setia ~~

x tau naper biler aku google "setia" punyer image.. dia bagi pic ni..
simbolik utk setia kot.. anyway.. thanks en google..



three.. two.. one.. ACTION!!

AND THE STORY BEGIN...




hi.. jumpa lagi untuk n3 kesekian kali nya pada hari ni.. tetiba jari aku ni cam nak menaip.. menaip.. menaip.. dan terus menaip.. huhuhu..

SETIA.. urmmm.. setia tu apa maksud dia?? ahakssss.... cari sendiri la.. dan pahami sendiri lah maksud setia yea.. :) sbb setia ni terlalu subjektif untuk setiap org..

ni adalah pandangan sesetengah orang tentang pengertian setia dalam hidup dorg..

HALIMAH SENGET, 50thun, kg lemas sekejap : "setia tak bererti tak curang"

JALI AYAM GALAK, 68thun, taman ayam : "setia x semestinya kena kongkong"

JAMAL MANDAT, 21, bukit kayu hijau : "setia??? apa tu setia?? saya x pernah nak fahami erti setia.."

SEAN KENARI, 12, auckland : " I'd tried to be loyal.. but i just cant to be like my lover.. she is more loyal"

BERAT ANDUNG, 45, yogyakarta surabaya : "enggak tau mau bilang gi mana.. emangnya enggak ada manusia yang setia di mukabumi allah ini.."

SORTI ARTIKUS, 38, songkla thailand : "emangnya ada yang setia kayak gitu?? itu cumaan dongeng yuk" tetiba thailand ni cakap indon



YESSS.... begitu lah beberapa wawancara yang telah dibuat di seluruh pelosok dunia.. pelosok ker???

tapi.. setia bagi insan yang bernama AHMAD KAMAL B JANUDDIN @ IBRAHIM, 23, KUANTAN.. : "setia bererti perasaan ingin bersama, tidak menduakan, tidak mencari yang lain, tidak melebihkan yang lain.. dan tidak menggagungkan yg lain.. sentiasa menjaga hati dan perasaan org yg kita sayang.. dan ckup lah dengan apa yg kita ada.. setia.. :)"

sampai di sini saja en3 saya pada kali ini.. kepada anda semua.. apa pula pengertian setia dalam hidup anda???

p/s: nama tiada berkaitan antara yg hidup atau yg telah mati..

cau cin cau...

zasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

~~ 11 / 12 / 11..11 tahun sudah berlalu.. kini kembali.. ~~

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN!!!!!!

haiiii.. seperti yg aku janjikan... dalam ENTRY yg lepas klik untuk preview.. tarikh keramat yg ditunggu2.. hahahaha... tarikh 11/12/11.. cantik kan kan kan kan kan please say cantik?? kapit mengapit terkapit gitewwww!!!

anyway.. cerita di sebalik 11/12/11..  ni bkn sbnrnya berlaku pada hari ni.. tarikh ni merupakan ulang tahun satu peristiwa indah 11 tahun yg lepas.. IMPAK NYA?? wahhh cukup besar tuan2 dan puan2.. saya ulangi.. IMPAK NYA?? wahhh cukup besar tuan2 dan puan2..

nak tau apa peristiwa ni?? ok.. kita kata kan lah yg watak dalam peristiwa ni adalah bukan nama sebenar ok?? dan anggap ianya hanya lah rekaan semata2..

11/12/2000.. seorang budak bernama KAMAL (bukan nama sebenar) bersama 6 org lagi budak2 yg sama usia dengan nya akan dikhatankan.. uhukssssssssss... tetiba rasa NGILU..ewwwwwww....

dr 6 org lagi tu.. hanya sorg jer yg dia kenal.. iaitu rizaluddin (juga bukan nama sebenar) kawan / jiran satu lorong ngan rumah dia di sri damai (bukan alamat sebenar).. abah si kamal ni.. nama nya EN JANUDDIN (bukan nama sebenar) excited sbb anak lelaki bongsu dia ni akan bersunat a.k.a. khatan.. siap buat canopy berbiji2.. tumbang kerbau, lembu, kancil, tupai, kucing memerang tenggiling.. buat nasi tomato nak dijamu ke semua org kg.. semua ker??

anyway.. si kamal ni.. saya tegaskan sekali lagi yaaa.. kamal bukan nama sebenar.. ok ok ok.. kamal ni akan disunatkan bersama 6 org lagi di kg pakcik bau2 rambutan nya di permatang badak kuantan (bukan lokasi sebenar)..

seawal pukul 10 kamal ni bertolak bersama rizaluddin ke rumah pakcik si kamal ni.. nampak gayanya akan disunatkan oleh tok mudim moden.. hehehehe.. ok.. sebelum aku proceed.. aku cerita kan apa kisah dongeng yg diceritakan kepada aku kamal ni sebelum dia bersunat.. ramai relative kamal ckp menda ni..

- bila sunat dia tarik tutttt... pas tu dia hiris dalam keadaan kita sedar..
- nanti dia kapit kita punyer tutt dalam batang pisang.. kemudian dia chop tuttt kita smp putus..
- sebulan kita xleh kencing.. kena duduk dalm rumah.. (kalau xleh kencing.. mst mati)
- kalau tuttt kecik.. lagi susah dia nak sunatkan.. sbb diatarik tutt kita smp panjang..

ok.. ok.. ok... sumer cerita tu mst lah menggerunkan budak bernama kamal yang berusia 12thun time tu.. saper2 dgr dan x pernah alami pun akan takut kottt...

proceed... smpai di rumah pakcik dia.. abg dia nama shahrul (juga bukan nama sebenar) cakap "mat.. mat dlu ekhh??? xder aper nyer.. bukan sakit pun.. cepat buat.. cepat abis" nada memujuk.. hehehe.. kamal pun masuk ke bilik tempat tok mudim tu nak potong dalam batang pisang.. huhhhh... tu pahaman dia time tu laaa... dia masuk..

tok mudim kata.. "cabut suar".. dia pun turut jer la.. baju melayu biru masih dipakai disinsing hingga ke dada.. abg shahrul ada di sebelah bersama beberapa org lain.. x sure lagi saper yg ada.. abg2 si kamal tu jugak kot.. kamal di suruh baring di atas satu kerusi mcm kat dentist tu.. tapi dia kena kangkangkan kaki.. hahaha.. :)

tok mudim pun apa lagi.. terus la bersiap2 dgn peralatan dia.. yg mana si kamal tu dah x nampak apa dah.. semua dikaburi dgn air mata ketakutan.. dalam hati.. (mati lah aku ari ni.. sambil teringat pesanan2 mereka2 yg baik hati sebelum2 ni).. crettt... crettt... crettt... crettt... crettt...kira brapa bnyak "crettt..." yg ada.. tu lah banyak nya suntikan pelali yg diberikan.. kamal dah kebas sambil menahan esak.. tup tup.. tok mudim kata.. "BUDAK NI XLEH SUNAT LAGI NI.. BADAN DIA BESAR.. TUTTTT DIA TERMASUK KE DALAM.. KALAU NAK SUNAT TUNGGU LAH TAHUN DEPAN.. TAPI DIA KENA JAGA MAKAN LAHH"

dalam hati si kamal ni cukup lega......... FUHHHHHHHHH.. rasa macam terlepas bebanan menjunjung 2 biji klcc di atas bahu..dgn rasa gembiranya.. tapi masih teresak2.. kamal bangun dan pakai balik suar.. entah giliran saper plak lepas tu.. hahaha.. dia duduk di muka pintu.. abg shahrul datang dan duk di sebelah dia.. "mcm mana ni mat?? kat umah dah buat kenduri ni.. siap buat canopy berbiji2.. tumbang kerbau, lembu, kancil, tupai, kucing memerang tenggiling.. buat nasi tomato nak dijamu ke semua org kg.. semua ker?? " copy balik.. malas nak taip..

kamal pun masih berdiam.. terus abg shahrul menyambung perbualan.. "kita pergi klinik ekhhh.. mana tau klinik boleh buat" erkkkkkkkkkkkkkkkk???? kembali berdebar.. tp.. memikirkan kat umah dah riuh rendah org dtg.. huhuhuhu.. kamal pun on jer.. dia pun di bawa ke klinik ROSLI dekat cenderawasih (bukan lokasi sebenar). dan disitu.. penantian itu maha menyeksakan.. fuhhhh.. tunggu ada sorg budak tgh nak khatan.. huhuhu...

AHMAD KAMAL..  panggil seorang nurse.. aduhhhhh.. kamal tu dah berdebar tahap dewa nak turun ke darat.. dia pun bangun.. dan masuk.. sperti tadi.. dia di suruh cabut seluar dan baring di atas kerusi mcm dentist tu.. kali ni.. creeeett... creeeett... creeeett... creeeett... creeeett... creeeett... creeeett..... berapa kali "creeeet"? pandai.. 7 kali sumer nyer.. huhuhu termasuk yg tok mudim tadi berapa??? 12.... yeaaaa... pandai nyer...

ketung ketang srapppp srepppp puchhhh.. ahhhhh.. ohhhh yeahhhhhhh... yeahhhhh... come on baby... "dah siap..." kata dokter yg sunat si kamal tu.. kamal pelik.. da siap btul ker??? mana batang pisang nyer?? mana yg dikata sakit tu nya??? yg ada tutttt yg sudah dibalut kapas.. mana anasir2 setan yg didokterin ke dalam minda dia sebelum ni?? xder.. sumer tu sumer hanya lah kisah utk menakutkan kamal tu jer.. fuhhhhh... balik jer rumah.. kamal tu bangga sebab dah sunat kn kn kn kn?? penuh org berjamu di bawah canopy tgk dia di junjung masuk dr dlm kereta ke dalam rumah.. huhuhu..

kamal baring kat ruang tamu belah atas rumah nya.. dan tetiba.. abah dia datang.. "nah.. ni pakcik din kedai bagi".. kamal tertanya2.. apa benda ni?? dia bukak sampul.. ad note 50.. hehehe.. dia tanya abah dier.. "naper pak cik din bagi duit bah?" abah jawab apa.. entah aku x ingat plak perbualan si kamal ngan abah dia tu.. ni kn cerita rekaan.. huhuhu lepas tu makin ramai tetamu datang bagi duit kat dia.. owhhhhh.. sungguh bahagia sbb cecah 1k dia dapat time dia sunat tu..

dan.. sminggu lpas tu.. gi cabut kapas.. settle everything.. maka hidup lah kamal sebagai lelaki dewasa yang masih belum matang perangainya.. hahahaha.. :P

kenapa impak dia besar kepada kamal??

sebab :
- dia bleh kencing..
- dia dapat duit banyak..
- dia dah melangkah ke alam dewasa..
- dia boleh aplikasikan tuttt dia utk perkara2 tertentu.. hahahaha sorry agak melucah..

ok.. sampai di sni saja...
sekali lagi.. semua watak dan dan lokasi di dalam cerita ini adalah rekaan semata2..

cau cin cau....
zassssssssssssssssssssssssssssss...

-- CAKE oh CAKE... p/s: bukan band yg nama cake tu--

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN...

terima kasih kpd en google untuk gambar cake di atas


cake oh cake... x banyak yg nak aku carutkan coretkan dalam entry kali ni.. just wanna say about cake.. HANYA MENGENAI CAKE!! aku ulangi.. HANYA MENGENAI CAKE!!

ok.. CAKE... tu dalam ejaan mat saleh nya.. tp klu eja dalam bahasa melayu nya adalah KEK.. bunyi nya seakan sama.. and.. yes.. aku ulangi.. bunyi nya seakan sama.. fuhhhhhhh... aku ni ada gagap ker aper?? duk ulang benda sama?? aishhhhh

ok ok ok.. macam ni kisah nya.. korg bagi lah cake macam mana besar dan cantik dan menyelerakan dan mengiurkan dan mengghairahkan dan menghornykan sekali pun.. aku x makan.. alkisah di sebalik kenapa aku tak makan kek?? urmmm.. biar lah org2 tertentu jer yg tau..

OK??? cukup untuk korg tau yg aku x makan cake.. aku mungkin pandai buat sesetengah cake.. tapi..aku x makan cake.. bukan sbb kampung.. asli.. jakun atau apa.. tp aku x makan.. tlng jangan buat spekulasi songsang dan negative yea.. huhuhuhu..

kepada yang berminat utk beli cake utk aku.. urmmmm.. aku hargai.. tp maaf kalau aku x makan!!! cubit sikit jerit supo ponde mngkn bleh.. untuk jaga hati org yg beli.. hehehehehe.. :) dan kepada yg makan cake depan aku.. makan lah.. sebab aku x kisah pun.. aku mmg x makan cake..

ok ok ok.. dah cukup aku beleber ttg cake.. nanti kita jumpa lagi yea.. selamat bertemu lagi.. :)

WAIT WAIT WAIT... ingt lagi di awal n3 ni??
"cake oh cake... x banyak yg nak aku carutkan coretkan dalam entry kali ni.. just wanna say about cake.. HANYA MENGENAI CAKE!! aku ulangi.. HANYA MENGENAI CAKE!!"   

jadi korg dah tau kn naper aku cakap aku hanya nak ceritakn tentang cake?? kira lah berapa banyak perkataan cake/kek yg aku taip.. dan korg kuasakan dgn 10000000000000 sebanyak tulah keinginan aku untuk bercerita pasal cake.. ok.. sampai sini dulu.. bye..  

cau cin cauuu...
zassssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Friday, December 9, 2011

~~ bila jari AHMAD KAMAL JANUDDIN cakap pasal cinta ~~

three.. two.. one.. ACTION!!!!!
AND THE STORY BEGIN...



tengah2 tido.. tertiba terkejut dgn satu getaran.. hati terdetik.. gempa bumi kah??? OWHHHHHHHH!!!! tidak.. rupanya hp bergetar bawah badan.. macam mana bleh duduk bawah badan?? sbb tidur buas.. hahaha.. dari atas kepala.. bleh plak hp tu duk bawah badan kn kn kn?? jd kepada yang nk jadi pasangan ranjang saya.. sila berhati2.. kerana queen size punyer katil pun x muat tau.. hikhikhikhik...

back to my story.. ada mesej"s" kat hp saya.. sperti biasa.. mcm2 nom pelik akan masuk.. celcom tak celcom.. org2 persendirian.. kekasih2 halal.. kekasih2 haram pun x ketinggalan.. aishhhh.. tapi ada satu nama yg aku akan dahulukan.. hehehehe..

"SAYA TELAH MENJALANI X-RAY ARY NI"  aku terkejut dalam keadaan mamai!!!!! terus terduduk dan teruskan pembacaan "& MEREKA JUMPA AWAK DALAM ATI SAYA.. DOKTOR CAKAP KALAU KELUARKAN AWAK.. SAYA AKAN MATI SBB SAYA X BLEH HIDUP TANPA AWAK.. APA PON.. TERIMA KASIH SBB PERNAH BUAT SAYA SENYUM & CERIAKAN HIDUP SAYA.. TERIMA KASEH.. HEHEHE" aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... memang senget btul dapat mesej macam ni bila tgh tidur... fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... lega rasa macam baru lepas buasir bila tau itu cuma lah satu mesej penghargaan..

tapi dalam keadaan sengal ubi kentang lenyek ala2 kfc tu disaluti cheez and mayonis.. aku gembira.. dan agak bahagia.. hehehehe :P syg.. terima kasih.. syg pun dah banyak berkorban utk b kn??? apa2 pun.. SAYA SAYANG AWAK SENDAT2!!!!! harap2.. kita akan terus bahagia.. xmo gaduh2 lagi tau..

dari insan yang cukup menyayangi awak.. AHMAD KAMAL B JANUDDIN @ IBRAHIM..

Wednesday, December 7, 2011

~~ lekuk mata saya.. ada yang suka?? ~~

pic lekuk mata

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN..



pic di atas.. ewwwww.. memang sajer jer aku uploadkan.. actually tu salah satu dari dp fb aku.. and.. urmmm.. n3 kali ni bukan masuk bakul angkat sendiri.. ATAU... masuk lift tekan butang sendiri.. ATAU.. gantung diri ikat sendiri.. OR WHAT SO EVER YANG BERKAITAN DGN PEPATAH TU..

ada la somebody ni.. hahahaha.. nama dan identiti biarlah rahsia ya.. 1st time nak kuarkan n3 pasal dia ni.. dia kata dia suka muka aku.. bila aku tanya which part of my face that u like most?? dia kata lekuk di tepi mata..

FUHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!... until now, aku still wonder.. apa yang di maksudkan dengan lekuk di tepi mata tu?? huhuhuuhu... start from the day aku dapat compliment tu.. ak slalu usha2 la lekuk di mata aku depan cermin.. tgh mandi pun duk tgk lagi.. time nak tidur pun duk raba2 lekuk yg di katakan ada di mata aku.. urmmm.. is it a compliment or a mock?? sbb aku rsa mata aku ada lingkungan gelap bawah mata.. dan x der la berbeza mana pun mata aku compare ngan manusia normal yg lain.. urmmmmmmmmmmmm

anyway.. terima kasih la pada somebody tu yea.. sebab dia melihat apa yang ada pada diri ku.. dan mengekspresikan nya atau mengzahirkan nya dengan kata2.. orang lain tgk jgak.. tp xpernah pun kata apa2.. huhuhuhu.. at least dapat feed back.. x ksah la negative of postive.. but its still a feed back:)

ok.. still waiting to see u on the next breath of mine.. :)
sampai sini jer.. next time plak kita berblogging yea..
cau cin cau...

~~ (sambungan) jari x mungkin menolak kehendak hati.. ~~

olaaaa.. olaaaa....

tadi tu just warm up jer.. aitt... jumpa lagi bersama saya di n3 ke2 pada malam yang ditemani bulan yang indah.. huhuhu.. bagi yang x sempat nk tgk bulan.. sila jenguk di luar tingkap sekarang.. kerana mungkin x dapat nak tgk bulan dah esok hari.. hargai lah bulan anda.. sebelum anda kehilangan nya..

ok.. enough with the MOON... heyyyy.. saya baru lepas ber dinner dengan kawan saya AZUADI.. i can say.. he is such a good friend of mine.. :) yup... thanks sbb banjer yea.. klu x banjer pun ko mmg kawan baik aku.. noted tu tau..   anyway.. bila lepak ngan azuadi atau lebih manja dipanggil di ni.. hahahaha/// ishhhh.. mmg macam2 cerita lah kuar.. even kita org satu lorong.. dan bleh kata kerap la jumpa.. tapi still macam2 cerita yg nak dikongsi.. huhuhu.. dan azuadi ni jenis yg suka mendengar and.. surely dia seorang advisor yg bagus.. hehehehehe.. good to have friend like him.. suatu hari nnt rsa cam nak kuar n3 pasal ko lahh di.. :) nnt kan yea..

ok.. since aku dah lama x update n3 kn.. urmmm.. aku sdri x tau reason naper aku x update.. tapi aku bg la excuse.. antaranya

- aku masuk hspital
- family member aku masuk hospital jgak..
- malas
- tak tau nak tulis apa
- sibuk ngan aktiviti semasa
- berinterview
- bertemuduga (sajer nak bg banyak skit excuse ni)

hahaha.. anyway.. klu aku update pun.. aku tau saper jer yg duk view blog aku ni..  dan mmg x ramai.. hahaha.. of coz la org tu adalah aku, aku aku aku dan aku jer.... hahaha.. and ada la 450 stalker aku yg duk stalk.. tetiba jer antar msj berkaitan ngan blog.. huhuhu.. even xder org comment.. tp still ada yang sudi membaca.. terima kasih yea...

heyyyyy... tgh2 taip ni.. aku dgr lagu kat winamp.. and fewwwwwwwwwwwwwww.. sentap jap.. tetiba sudirman ni nyanyi lagu ayah dan ibu.. uhukssss...

sekarang.. dan tukar lagu system of a down.. hahahhaa...

wehhhh.. ada kawan yang dah nak kawin ker?? uhuksss.. semoga korang bahagia yea.. :) tahniah dan maaf klu aku x dapat datang yea.. aku banyak commitment...

tadi kan.. aku terbaca satu blog mamat ni.. urmmmm.. banyak menda yang dia post.. tapi kn.. bukan nak kritik la.. dia just copy paste belaka intipati n3 dier.. aku pun macam blurr jap.. tp xper laa.. blog dier kn?? huhuhuhuhuhu.. kepada blogger2 skalian.. klu nak tulis blog tu.. tulis laa.. tp xyah la duk copy dari menda lain yea.. bosan nak baca.. sebab nampak sgt fake and ciplak.. huhuhuhu

wehhhhhhhhh.... ari ni dah 8/12/11.. lg 2 ari jer lagi nak jejak ke 11/12/11.. huhuhuhu.. ada event penting pada tarikh tu..anyway.. xnak bg tau lagi.. hehehe.. nak tunggu tarikh tu smp.. klu ada mood aku akan post n3 pasal tu yea.. huhuhuhuhuhu

ok ok ok... dah dah dah.. publish dlu lah..
aku tau n3 aku sumer ngarut.. hahahaha.. :) tapi x fake..
cau cin cau.. zasssssssssssssssssssssss

~~ jari x mungkin menolak kehendak hati.. terutama jari korek hidung ~~

three two one.. ACTION!!
AND THE STORY BEGIN..

1st of all.. kenapa bila aku update n3.. nak tkan ENTER then cursor ni menanar2 entah ke mana2?? SHIT!!! aku perlu tekan shift + enter ker?? ewwwww.... lama sangat x berblogspot.. mngknkah under construction?? dont know..

urmmmmm...bila aku mula on9 sejak sejam yang lalu.. hati ni dah membuak2 nak suruh aku update n3 for my blog.. tapi aku biar jer dlu.. aku duk usha n3-n3 lama.. huhuhuhu.. ada yang sedih.. ada yang aku maki orang.. then aku realize.. BILA NAK BESAR NI AMAT??? wake up!!! wake up... huuhuhu.. entah laaa.. just terpikir.. dan aku x rsa nak lakukan apa2 perubahan pun..

as usual.. tajuk mst x sama dgn apa yg aku nak cerita.. :) dan cerita aku kali ni adalah pasal bulan.. huhuhu.. yea.. BULAN!! bulan malam ni indah..

ok.. thats all.. terima kasih.. :)

CAU CIN CAU..
Related Posts with Thumbnails