Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Monday, November 29, 2010

-- maaf dan terima kasih --

p/s : entry ni sy taip dalam keadaan penat/sakit kepala/pening/serabut/.. tba2 celcom ni agak memahami keadaan sy..

three.. two... one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

jam menunjukkan pkul 2.15 pagi.. huhuhu pertama sekali.. minta maaf kepada cik fatin.. sy msih x publish lagi entry pasal cik fatin.. hehehhe.. x tau la bler nak publish.. segan pun ada (tetiba segan plak) huhuhuhu

ok..ok ok.. entry kali ni.. sy nak minta maaf kepada sesiapa yang sy ada terbuat salah.. saya rampas kekasih dia ke.. saya tolak cinta dia ke.. sy pernah tersentuh dia ke (zahir & batin).. sy pernah lukakan hati dia ke.. sy pernah sayang dan tinggalkan dia ke.. pernah ker?? kan ker slalunya sy yg ditinggalkan ker??.. ok ok ok.. saya pernah rampas kekasih dia ke (looping plak statement ni) huhuhuhuhuhu sy pernah buat dia sedih ke.. sy pernah berjanji manis ke.. sy pernah mengaku sbg kekasih dia ke.. OR WHAT SO EVER perkara yg anda semua x puas hati.. all i could say is.. sorry..

for all this sudden.. sy rasa sy bnyak salah ngan org sekeliling sy.. sy jnis yang sentiasa x puas dgn apa yg sy ada.. sy jnis yg x pernah reti hargai org sekeliling sy.. sy jnis yg mcm2 lagi lahh... sy minta maaf sgt2.. i cant be what u want me to be.. i am just an ordinary person.. and i wont deny every mistake that i've done..

sy jugak minta maaf kalau entry sebelum2 ni ada siapa2 yang tersentuh.. sy x berniat nak buat anda semua terasa.. atau dalam bahasa sekrang SENTAP ada dlm kamus ker?? harap2.. xder la yg mcm tu.. kalau ada.. i'm so sorry.. maaf kepada celcom juga.. sebab ada entry pasal anda.. minta maaf yea..

pagi ni sy mahu bertolak ke dungun.. sy nak cari rumah/bilik sewa.. hope xder mslh la nak cari... petang tu balik smuler ke kuantan.. next semester will start on next week.. good bye Kuantan.. i will miss my holiday so much.. next sem sy akan survive sorg2.. seyesly.. sy msih blum berkeyakinan tinggi utk tu.. but.. i must give a try.. this is my final year... and.. kepada siapa2 yg rsa sy deserve to be suffer like this.. then i will say thanks..

ermmmmmm.. entry kali ni.. agak lain skit.. entah la... mungkin anda semua rsa biasa jer.. tapi entry kali ni.. ada air jernih yg mengalir dalam ruang yg hening ni.. kepada kawan2 kat dungun.. tahniah kepada yang lulus dan berjaya.. and sure xder yg failed.. aku jumpa korg di konvo nanti k.. even aku bukan la org yg berjubah konvo time tu.. but.. i'm proud to be your friend... :)

hurmmmmmm... entry kali ni jgak.. sy nak ucapkan trima kasih kat iema.. sbb dia tau satu benda yang x semua org tau.. trima kasih kepada org yg tinggalkan sy di saat sy memerlukan.. tahniah kepada kekasih kepada DIA.. sebab awk telah berjaya mendapatnya.. trima kasih kepada Felix Nolan Benedict (hargai dia sementara ada).. trima kasih kepada Zainul.. trima kasih kepada adiek (chunky), trima kasih...

trima kasih kepada semua ahli keluarga sy Abah, Mak, Kak Ti, Abg Jalal, Abg Faizal, Abg Shahrul, Kak Ita, Abg Fairul, Kak Ati, Kak Wani, Abg Ri, Abg Kamil, Abg Sani, Fatehah. Kak Ain dan Ana.. Mak cik dan hasif.. (anda semua tetap saya syg.. walaupun sy x pernah zahir dengan kata2)

trima kasih kepada mama sekeluarga.. sebab support sy dan trima sy seadanya sy.. trima kasih kepada salleh.. sebb sudi jadi kawan sy walaupun seketika.. trima kasih sebb dah ubah idup sy.. trima ksih juga sbb banyak mengajar saya erti pertemuan dan perpisahan..

trima kasih kwan2 blogger.. sebb sudi follow sy.. trima kasih juga kepada kwan2 fb.. siapa2 yang pernah kenal sy.. siapa2 yg pernah bersama sy di saat suka.. kwan sekolah... rendah/menengah.. time study ukm dlu juga.. trima kasih juga kepada Dilla dan Hanis.. berbahagia la anda bersama insan yang tercinta..

trima kasih kepada muin.. blajar la.. selagi mampu.. dan hargai mereka sementara ada.. dan.. Haikal.. :) smoga berjaya priksa spm nnt.. abg doakan ekal.. :) ferrero roche nanti k..

dan trima kasih x terhingga kepada MUHAMMAD HAFIZ BAKAR.. sebab sudi jadi kawan sy.. sudi jadi tempayan yg menadah hujan pada bila2 masa.. sbb sudi.. sudi trima sy sedanya sy.. kepada apis.. "kau lah kawan yang x kan aku jumpa dimana2.. xder gantinya.. kau lah kawan.. kau lah sahabat aku.. selama-lamanya"..

tu jer la utk entry malam ni.. maaf sebb xder pic utk menjadi halwa mata..


dah pukul 3.15 pagi... sejam dah aku menitip entry ni sambil bersulam dengan air mata..

-- cElCom VS maXi$ --

vs


three.. two.. one.. ACTION!!!!!!!!!!
AND THE STORY BEGIN

ok ok ok.. aku tau korg sumer dah bosan dengan cerita coverage aku ni..
tp ak x ksah la.. aku tetap nak cerita.. memandang kn celcom membuat onar dlm 4/5 ari ni.. untk broadband... untk talian telepon dah sbln.. aku kena cakap tel kat luar umah.. klu ckp dlm umah.. maknanya aku akan ckp sorg diri.. huhuhuhuhu

dan aku pun decide la utk membeli nom maxis.. dan u guys guess what happen?? huhuhhu.. xyah nak guess2 la.. sbb aku bkn buat entry utk teka teki.. so..let me story... aku pgi kdai hp berhampiran.. ad dlm 5 buah kdai la.. tpi korg tau.. 4 biji aku pergi.. sumer nyer nom maxis abis.. and of course aku x nk beli celcom.. sbb dah ada.. dan digi.. oh tidak... aku xmo.. hahahaha

dan.. korg tau sbb apa maxis abis?? sbb penduduk kat kawasan umah aku mempunyai kesedaran yang tinggi bahawa celcom sudah x mampu nak berikan coverage terluas.. teritory dia dh dijajah oleh service provider yang lain.. hahhaha.. padan muker celcom.. aku cakap awal2 ko xmo dgr.. skung dh jd cam ni.. baru nak sedar??

huhuhuhuhuhu aku dah beli nom maxis td.. memandangkn nom celcom tu aku masih pkai.. so.. still bleh contact aku.. pkai nom celcom.. tu pun kalau aku ada kat luar umah la.. klu dlm umah.. sory.. msage x deliver k..

dah dah dah.. aku kat cc ni.. sedang mencari secebis ketenangan utk melayari tenet tanpa gangguan siaran bongok macam ni "server not found".. huhuhuhuhuhu

ok ok ok ok..
cau cincau...
zasssssssssssssssssssss

Sunday, November 28, 2010

-- entry laju2 + nak cerita sikit2 --

three.. two.. one. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

ok ok ok ok.. ari ni.. aku nak all out segala keserabutan yang melanda.. untk pengetahuan kawan2 sumer.. aku dh 4 ari x on9 scara berterusan macam biasa yang aku buat.. huhuhuhu.. aku rasa masalah pencawang la kat umah aku tu.. tapi celcom ni na deny plak.. time aku nak report.. dia sbuk nak troubleshoot ak nyer pc.. alih2.. x leh jgak nak connect tenet.. aduyai... celcom.. aku benar2 meminta jasa baik mu.. baiki la pencawang tu..

wehhh... dah la.. tu jer aku nak cter.. babye..
aku nak blik dah.. pinjam coverage umah iema.. daaaaaaaaaaaaaaa...
cau cin cau..

Thursday, November 25, 2010

-- DEJA VOO pEr@$aN k@h @nDa?? --


thanks mr google for the pic..


three.. two.. one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

hurmmmmmm... tajuk kat ats tu.. baca betul2.. dan perasan kah anda akan kewujudan perkara abstrak macam ni??

well... aku x maksudkan deja voo hotel kat romania... x jugak deja voo butik.. x juga deja voo yang artist tu.. voodoo doll jauh skali... dan x jugak perkara2 lain yang seakan sama nama dengan nya..

aku maksudkan.. deja voo yang membawa maksud (already seen)
maksud lanjutnya ialah " the experience of feeling sure that one has already witnessed or experienced a current situation, even though the exact circumstances of the previous encounter are uncertain and were perhaps imagined".. maaf.. malas nak translate.. tp korg blogger2 skalian mst terror english kn kn kn?? anyway.. thanks to Mr Wicky for the brilliant meaning of deja voo..

ok ok ok.. agak melalut.. ringkas nya.. penah x korang alami satu situasi tu.. pas tu.. korg rsa.. ehhh... aku pnah alami la.. tp xtau bila.. tp aku tau jap lagi apa yang terjadi.. tp ahhh.. brapa banyak tapi daaaa... pernah?? pernah?? pernah?? pernah??
klu pernah.. korg rsa korg nie weirdo x?? atau freak ke.. uhuksss... aku rsa cam satu anugerah jugak la benda ni.. for me.. ianya biasa terjadi.. dan aku sendiri masih belum paham konsep benda ni macam mana.. macam mana terjadi.. bagaimana.. di mana.. mengapa.. siapa dan.. wahhh dah msuk MASB2D (pnp bahasa melayu).. huhuhu.. but like i said.. it is a GIFT from God..

usually kalau terjadi pada aku.. bila musibah/masalah/barrier dtg. dejaa voo akan bantu aku untuk selesaikan masalah tu.. sbb aku tau apa yang akan terjadi.. tpi dlm 2min ke hadapan.. cam tu la.. x la lama.. kalau lama2.. bleh ganti harry potter la aku ni.. huhuhu.. tapi 2 min lebih awal.. wahhhh.. satu pemberian yang x terhingga dah tu.. bayangkan.. kita tau apa yang akan terjadi.. hukhuk..

back to my story.. pnah aku terbangun dari tidur.. dan aku dapat deja voo.. (kejap lagi abah akan tanya sesuatu.. aku jawab macam ni (x perlu la nak bgtau aku cakap apa kn kn kn).. pas tu abah marah).. tup tup.. aku tersentap dari deja voo tu.. tup tup jugak.. abah tanya soalan dalam deja voo tu tadi.. dan of coz la aku akan jwb lain kan?? pas tu abah x marah.. huhuhu.. thats mean.. deja voo tu ngelakkan aku dari kena marah.. tapi sekarang rindu plak nak kena marah ngan abah.. huhuhuhu

ok ok ok ok.. dah.. dah.. dah.. itu je lah pengalaman deja voo aku.. tapi kan.. semenjak 2 menjak ni.. aku xtau naper kerap sgt aku alami dejaa voo ni... am i freak or what?? i dont know.. anyway.. thanks to GOD.. for creating deja voo.. :) any same experience or comment... or advice.. comment jer kat bwah ni k..

cau cin cau...
zasssssssssssssssssssssssssssssssss

Wednesday, November 24, 2010

-- award utk follower ke 123 --


ok ok ok.. xder story pun nak begin.. jd stereotype aku yang slalu2 tu xder k??
hehehhehe tapi nak letak jugak.. wakkakaka..

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

as u can see.. kat ats ni banner utk award aku.. hehehe

ari ni aku nak bagi award la.. hahaha..
award yang aku baru terlintas nak wat.. hehehehe
dan pemenangnya ialah : skali nama nya megan fox.. skali namanya sui nawi..
mana satu ntah.. anyway.. klik pemenang utk pegi ke page beliau..

ok ok ok... tahniah kepada megan fox aka sui nawi..
hahaha.. truskan usaha dalam mencapai award2 yg lain k..
banner award ni anda gantung la kat side bar..
kalau nak la.. klu xnak suda.. heheh
jangan lupa..ni bukti megan fox aka sui nawi ni dapat 123..

tag pda 10 org yang lain.. heheheh :)

ok ok ok..
dahhh makin ngarut..

cau cincau..
zassssssssssssssssss

Tuesday, November 23, 2010

-- cElC0m.. m@n@ j@nji M@n!s mU?? --


according to the above pic.. and related to this entry..
seems like IT IS NOT IN OUR HANDS ANYMORE

three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

"hati membeku mengingatkan.. kata janji manismu.. ku di lamun angan2.."
sambil dengar lagu aishah-janji manismu

celcom oh celcom.. apa ni??
buat macam aku x bayar bil jer.. pdahal siap ada balance lagi dlm acc..
nk kata aku guna lebih.. aku rsa x lebih pun..
naper tiap2 bulan aku kena tanggung ke"slow"an kau wahai celcom??

kau kata widest coverage.. skung apa??
tiniest coverage ker??
jangan la smp aku stop guna celcom..
jgn smp aku potong2 nanti..
bukan ugutan tu k..
aku dah letak kepercayaan pada kau wahai celcom..
ni ker balasan kau pada kekasih yang setia??
macam ni ekh "IT'S IN YOUR HAND"??
no it isn't.. u know why??

sbb duit bulanan customer dah in your hand..
duit broadband customer dah in your hand..
usage bulanan customer dah in your hand..
coverage yg x brapa ada.. dah in your hand..

apa jer yg ada dlm customer's hands??
nothing.. nothing.. and nothing..
tapi kenapa org ramai msih guna kau celcom??
sbb kau iklan baik punyer cilok...

aduh...
aku terus dipamit duka dan sendu

aku dan bengang ni.. nk blogwalking pun bertahun..
nak reply chat pun bertahun..
nak wat keja pun jadi lambat.. hurmmm..

kawan2 blogger.. arap kamu sumer paham yea..
celcom sang pencekik duit ni.. dah meragam kembali..
tunggu la bln dpn utk aku blogwalking smula yea..

ari2 ku akan di palit kerinduan pada blog dan fb...
eh.. blog jer.. fb ttp kna on9..
nanti x bukak seari..
beratus noti.. x bukak sbulan xker beribu jadi nya.. huhuhuhu

ok ok ok..
cau cin cau...
zassssssssssssssssssss

p/s : kpd owner celcom (en/pn/cik/datuk/tan sri)..
minta maaf yea.. tp pkir la skit ttg customer.. sy rsa x logik la di adakan
usage limit tu.. we are living in the border-less world..
so knapa ada wall yg sekat utk ke seberang??
anda mungkin rsa x penting.. tp bagi kami yang mencari sesen dua ni..
of coz ianya penting.. huhuhuhu

dah dah..
cauuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzzzz

-- dOn'+ rE@llY gE+ !+ --


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN


ok ok ok.. pic ni di copy dari blog aliaazween
sekali skala promo blog org kan??


huhuhuhu
bca/kaji betul2 couple dynamic yang aku bagi tu..
mcm baca soklan spm

aku rsa ada benda yang x logik..
ada banyak soalan yg terpacul dari minda aku yang kosong
berikut adalah soalan2 yang aku sendri x terjawab..

CONSIDER/PETUNJUK
(cam subjek geografi jer)
......................................................
HM=handsome male

UM=ugly male

BF=beautiful female

UF=ugly female
......................................................

AND THE QUESTION IS...

1. why HM + HM= gay??

(consider i am a HM.. and i got lots of HM friends.. is that gay??)

2. why HM/BL + UL/HM = break-up eminent

(xder ker org yg secocok sama cantik dan sma padan yag happily ever after?)

3. why BF + BF = enemies??

(kwan2 aku yg bleh kta BF la.. elok ader jer bkwan baik)

4. why UF + UF = gay??

(hahaha.. dah klu yg cntik x nk kwan ngan yg x cntik.. ksian la yg x cantik kn kn kn?)

5. why UM + UF = will produce one beautiful child??

(klu macam ni la.. ksian la yg HM ngan BF.. x kwin2 la dorg..)

.......................end of question.......................

sgala nya ketentuan tuhan kn..

jd.. jangan la depend pda menda ni utk plih psangan.. hahah

dah dah... sila bagi jwpan anda di comment k...

cau cin cau..
zassssssssssssssssssssssssss

-- married??? i'm nO+ rE@dY yE+ --


thanks to mr google for the pic


fuhhhhhhhhhhhh.. memandangkan ari ni ak x update lagi blog aku.. so.. here is the entry for today..

three.. two.. one.. ACTION!!!!
AND THE STORY BEGIN

aduyai... as u all can see.. the above pic tetiba speaking .. pic cincin kawin.. and.. i'm not ready yet for any marriage.. so please... stop it... when i like u.. it doesn't mean that i love u.. and obviously it doesn't mean that i want to get married with u.. alahai... tlg la paham.. mak u pun sama.. hukhukk...

tgk la muka saya ni.. sikit pun x matang kan kan kan kan?? hukhuk.. please.. please.. tlg la.. jgn kerana saya anak yatim piatu.. dan org mudah nak kesiankan saya.. sy x minta kesian dari sesapa atas apa yg terjadi pada saya.. so please... utk aunty.. anak aunty deserve utk dapat org lain.. org yg lebih baik dari saya.. sedang kn dri sy sdri pun terumbang ambing.. ini kan pulak nk tanggung anak aunty. sy x ksah tanggug makan minum.. tpi dlm berkeluarga.. bkn wang ringgit jer jadi taruhan aunty.. lagi pun sy x knal anak aunty pun.. just jpa kat kdai tu jer skali.. erkkkk... pleaseee...aduyai... please.. please..

opssssssssssssssssssss... sory kwan2 blogger.. agak pribadi entry kali ni.. huhuhu.. tapi tu lah yang terjadi pda aku ari ni.. aduyai...

ok la... mau mandi dulu towk.. kepada ekal.. selamat menjawab english paper esk.. :)

dah dah dah..
cau cin cau...
zasssssssssssssssssssssssss

Monday, November 22, 2010

-- kU@r L@gI --

three.. two.. one... ACTION!!!

AND THE STORY BEGIN!!

"Just gonna stand there and watch me burn
that’s alright because I like the way it hurts"
dan... lagu tu berulang sbnyk 2 kali.. aduyaii...
saper jer la antar sms pagi2 ari ni..

tba2 lagu tu bertukar nada...
"I wanna be a billionaire so fricking bad
Buy all of the things I never had"
opssss... someone is calling me...
hahahaha
pc: iema..
dan aku pun jwb la....
dia ajak aku g town la plak.. huhuhu
tman dia cari brang skit..
rupa2nya.. dia yang antar sms td..
dan lagi sorg..
ekal..
huhuhuhu

aku pun bersiap la.. dan teman si iema ni ke ECM..
pas dh beli brang.. dia lapar plak..
maka.. melantak la kami di RASAMAS..
huhuhuhu..

berikut di "attach" kn pic kami di ECM td.. haahaa





iema.. sumer dah knal kot..


ni budak yang teman iema tu.. hahaha.. aku la..


ok ok ok.. dah dah dah..
timer kasih iema..
thanks for everything k..
huhuhuhuhu
dah dah dah..
cau cincau...
zasssssssssssssss!!!!!!

Sunday, November 21, 2010

-- Contest : kids & baby photo contest --

hye blogerzz...

ari ni sy kena tag lagi sekali..
dari insan yang cukup baik mengetag saya..
hehehhee
thanks to miss fatin

ni banner utk contest nie.. huhu

lets get through the t&c

1. Menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com. Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru

2. Tag kepada 8 orang maksimum. tidak boleh kurang. dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag

3. Letakkan banner contest di sidebar anda.

4. Mesti sertakan satu gambar. tidak kisah gambar anda zaman baby, zaman anda budak budak, gambar adik anda, gambar anak anda, gambar anak saudara anda

5. Hantar link entry anda di dalam kotak komen entry contest ini.

6. Mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. Wajib diberitahu di dalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.

TARIKH TUTUP : 3O NOVEMBER 2010.
HADIAH : earring dari lazo diamond jewellery. white gold.


.......... NOW!!!! I BROUGHT TO U... MY PICHA... HAHAHA .................





ok ok.. skarang tagging time..
huhuhuhuhu....

ziqah
uchi
jiwakaca
kobejordan
ain
leha
farah
shahrul

-- Awit Ng Barkada --



three... two.. one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

aduyaii.... sorry kalau skali skala aku layan lagu yang x pnah aku dgr..

huhuhuhu... entry kali ni.. aku nak cter psal lagu yang korg tgh dengar ni.. huhuhuhu..
tajuk dia.. sma cam tajuk ats tu.. "awit ng barkada" bunyi dia awit nang barkhada.. wahhhh..
jd cikgu bhsa filipine sudaaa.. huhuhuhu dan pic kat ats tu gambar band yang nyanyi lagu ni.. huhuhu gila kan??? surf menda ngarut.. anyway.. ikut suka aku la.. hahahaa

ok ok ok ok.. story behind this song buget cam composer huahuahuahua.. aku ada tertengok satu video kat utube.. video bdak filipine.. klu x silap aku batang litex (click utk preview) huhuhuhu sbnarnya ak bukan cari ttg video ni.. tapi tba2 dia bagi option.. ala.. biasa la utube kn?? mcm korg x pnah surfe kat situ.. huhuhuhu..

at first aku dengar lagu tu.. at aku kta.. perghhh.. sdap nyer lagu ni.. kira2 sebulan yang lepas.. huhuhu.. aku wat x tau jer la.. sbb mls nk cari lagu ni..

tiba2 semalam aku tergerak nak bukak utube tu.. pas tu.. jumpa lagi skali video tu.. huhuhu... so.. ak nekad nak cari lagu tu.. susah jugak nak mencari.. sbb aku x paham lagu tu.. nak tau tajuk dan.. trus la dapat cari.. hahahaha.. tp aku guna method lain.. aku amik spatah2 lirik yang aku dengar.. dan aku surf la kat google.. huhuhu.. bler dh jmp.. ak try la dengar.. wahhhhhhhhhh.. lagu yang tepat.. dan bla aku tengok balik video kat utube tu.. rupanya dia dah tulis tajuk lagu tu kat depan video tu.. huhuhu... xper2.. yg penting.. aku dapat apa yang aku nak..

dan tiba2 terlintas nk cari code utk lagu ni.. huahuahuahua.. buget nak letak kat blog la hahahaha... and now.. here it is.. ok ok.. skarang aku dah translate kn lagu ni dlm bhsa ingeris.. pas tu ak dah minta tlg dlm beberapa org kwan aku dr filipine.. utk trasnlate kn lagu ni.. esk lusa dapat la paham sratus pratus.. huhuhu... anyway.. ni ak msukkan lirik dia yg aku dah translate kn.. huhuhu I LIKE!!!!!

dah2.. aku nak teruskn mendengar lagu ni.. huhuhuhuhu selamat menghayati lyrik nya..
cau cin cau..
zassssssssssssssssssssssss


You just always frowning
Like you just did mamma owners
Of all the dissatisfaction

You will not Mug maipinta
I forgot to laugh
Eh, sumasayad the snout to the ground

[Refrain]
Anyone else out there doing
Your Frustration
The only think that life
Sometimes joking
Nandidito gang we can really sing to you
With sadness and joy, thick and thin
We're with you

If love was fought with
If money is not to discuss
Let 's nagbibilangan

If the problem ever nagkatambakan
And debt that never paid
Everything is settled by negotiation

[Repeat refrain]

If you seek happiness
Be deep or shoal
You have reserved

We expect and do not forget
Whether it be often or sometimes
Because others that have pinagsamahan

With you
With you
With you

Saturday, November 20, 2010

-- ulangan.. mimpi tadi tak seindah biasa --

"dahhhhh!!! semua salah awk.. awk yg x reti jaga mak.. x reti nk jaga rumah.. skarang, tengok la apa dah jadi. Rumah kucar kacir mcm tongkang pecah.."

dammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!

pintu kayu yang terpahat indah dengan corak abstrak itu ku hempas sekuat2 nya.. kerana terlalu bengang.. aku menhempas kn diri ku di atas katil.

brooooooooooooommmm.... berdaung bunyi enjin kereta waja milik abg iparku... ak terpana melihat kejadian itu..kakak ku telah mninggalkan rumah agam milik abah ku..

dengan perasaan marah yang masih bersisa.. aku keluar dari kamar tidurku yg tersusun rapi seperti selalu..
pergi ke porch di belakang rumah.. mengenangkan pertengkaran aku dan kakak ku tadi.. ntah apa puncanya.. aku pun x tahu.. aku bingung sendirian...

aku dgr bunyi bising dari kamar mak... aku masuk dan terkejut.. kaget serta kaku seluruh tubuh ku.. melihat seorang insan yang amat ku rindui ada dalam bilik itu.. tp... sedang apa "Dia" berada di situ?? dan berbuat apakah "Dia"??

yaa.. "Dia" abah ku.. yg sdang cuba untuk menanggalkan ensel pintu kamar yg menjadi tempat istirehatnya bersama mak suatu masa dulu... aku bingung memikirkan untuk apa abah berbuat demikian.. aku lantas bertanya padaNya.. "kenapa nie bah??" abah hanya berdiam diri.. air muka tenang nya masih terpapar di wajah nya.. yaaa... setenang kali terakhir ku melihat kepergian nya..
namun.. dalam diam.. aku dapat merasakan ada bibit2 marah terhadap ku..

aku tertanya2 sdri?? mungkinkah dek pertelingkahan aku dan kakak ku td?? aku masih lagi kebingungan..

ku lihat tangan Nya sudah merah dek percubaan utk membuka ensel pintu tersebut.. aku lihat mak masih terlantar sakit di ats katil.. aku keluar mencari screw driver utk membantu Nya..

setelah aku ketemu.. dan kembali ke dalam rumah.. aku bilang kpda Nya.. "mari amat tlg bukak kn".. aku x tau kenapa aku berbuat demikian.. di saat aku cuba membuka ensel tersebut.. air mata ku mengalir tanpa dipaksa.. x tahu mengapa.. aku menoleh.. abah merenung ku dgn belas.. aku memalingkan badan dan mendakapNya.. ku cium pipi Nya.. dan ku salami tangan Nya.. "Abah.. ampunkan amat.. amat tau.. amat bnyak slah dengan abah... maafkan amat bah" aku terus menangis.. dan menangis.. abah hanya diam sambil memblas dakapan ku..

lama dalam dakapan abah... semua nya hilang.. yg ku dengar cuma esak dan tangis ku sdri.. aku tersedar.. air mata msih membasahi pipi dan bantal nemo kesayangan ku.. apis msih tido di sebelah ku dgn nyenyak nya.. "mujur mamat ni x sedar aku mimpi smp nangis" aku bermonolog sdri..

arghhhhhhh... amanat apa pula yg ak lalui ini?? aku kesat air mata sambil masih mengenang mimpi tadi.. mungkin aku terlalu merindui abah barangkali.. aku membuat andaian sndri.. bagi mnyedapkan hati.. aku bangun dengan longlai.. bersiap untk ke kelas.. mimpi tadi masih lagi ku fikirkan.. mimpi tadi.. nyatanya x seindah biasa..


p/s : yea yea.. entry ni pnah aku tulis dulu.. bla ak terbca balik.. rasa nak publish lagi skali..
ni mimpi aku?? entah.. aku pun dah lupa.. mungkin ekoran dari hilng ingatan dalam kemalangan lepas.. tapi cerita ni mmg cerita aku.. aku begitu pasti..
kerana peristiwa ni betul2 terjadi.. cuma plot dan watak yang berbeza..
namun.. ianya benar2 terjadi..

-- $@yanG + k@$!h + cIn+@ = wH@t?? --


three.. two.. one.. action..
AND THE STORY BEGIN

aduhai... mengeluh lagi
aku tak tau la naper jadi cam ni.. aku bukan selemah ni slama ni.. kenapa aku jadi cam ni?? kenapa aku x bleh bangun guna kaki aku sendiri?? kenapa?? kenapa dia ada di saat aku memerlukan?? kenapa dia pergi di saat aku masih membutuh kan??

ari ni dia datang lagi.. esok dia pergi.. lusa dia datang lagi.. hari selepas lusa?? tak tentu lagi.. dan hidup aku.. masih macam ni.. masih di atas buih yang tiada bersisi... aku masih mencari.. bila cinta yang ku cari.. telah ku dakapi.. jangan lah kau pergi lagi.. dah penat hidup macam ni..

huhhhhhhhhhhhhhh... mengeluh lagi
aku tau.. ni semua dugaan Illahi.. dugaan yang tak pernah berhenti.. PENAT.. PENAT.. PENAT.. aduh.. mengeluh lagi sampai bila nak hidup macam ni?? seolah hidup dibuai mimpi.. sampai bila nak bernafas macam ni?? seolah bernafas menggunakan kaki..

dahhhh.. aku dah penat berlari.. penat juga untuk bermimpi.. aku dah letih untuk menari.. letih juga untuk menyendiri.. LETIH.. LETIH.. LETIH.. dah.. nak sambung tidur..
i miss u.. :(

p/s: maaf kerana agak jiwang ari ni.. tp ini lah aku.. just accept me.. the way i am..

Friday, November 19, 2010

-- Aw@rD --

AND THE STORY BEGIN!!


ok ok..
tba2 dpt satu pesanan dari cik fatin..
SAYA DAPAT AWARD!!!

agak terkejut la..
dan x tau apa yg sy harus buat.. huhuhuhu..
tp ni lah rupa awardnya..



pas tu?? what should i do??
huhuhuhuhu

1st time dpt award ni.. huhuhu
ni jer kot.. thanks cik fatin..

kerana anda telah mengajar sy erti "tag" dan "award" dlm blog ni.. hahaha
toche toche toche..


-- HaRrY pO++eR --



ok ok ok ok..

AND THE STORY BEGIN

according to the above pic.. ada 2 tket wayng kn??
hahahaha..
ni lah tket wayang ak ptg td..
satu lagi milik adik ak..
huhuhuhu..

memandangkan tempahan tket smlm dah abis..
so.. ari ni kami langsaikan hutang yang tertunggak dah 2 hari tu..
HARRY POTTER & THE DEATHLY HALLOWS PART 1
"click utk preview"

cter yang ak nantikan dari siri yg sblum ni..
kali ni..
penampilan Dobby dan kisah2 Mr Potter dari episod 1 terungkap kembali..
dan.. overall.. mmg ak akan bg 5starz..
credit to daniel.. huhuhuhu


timer kasih juga kepada ROHANA BINTI JANUDDIN
kerna membelanjakan abg mu pada ari ni..
next time.. abg amat banjer plak k.. huhuhuhu

ok ok ok..
sampai sini dlu..
nantikan part 2 akan datang k..
pada yang belum menonton..
esk masih ada..
jom jom jom..
(cewah.. cam ak pengrah jer.. duk promote filem)

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
cau cin cauuuu...
zassssssssssssssssssssssssssssssss!!!

Thursday, November 18, 2010

-- entRy l@ju2 --


thanks to mr google for the pic.. and pic ni bukan gambar ak.




p/s : sila bca entry nie laju2...
(mcm nk kejar keretaapi dalm kebnyakan cter industan..)



set one... two... three..... ACTION!!!!
and the talentime begin..
hahahahaha (ada kaitan ker??)

ok ok ok ok...
entry kali ni.. x leh cter bnyk..
ada urusan dan hal yg kena settle..
nk blogwalking pun xsmpt kot..
tp FB.. yes..
sbb ak masih ngadap my lovely mr lappy ni..
keja nyer kena ngadap lappy.. so..
fb mmg xleh tinggal lorr...

ok ok ok ok...
just wanna wish u all..
"HAPPY FREAKY FRIDAY"

and one more thing..
ari ni aku realize yg..
teeeeeeeeeeeeeeettttttttt
hahahaha..
rindu mula bertandang..
ok ok..
jap lagi bler dh settle kerja..
aku blogwalking balik k..
cau cincau...
zaaaaaaasssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!

Wednesday, November 17, 2010

-- raY@ keRRR?? --

p/s: penggunaan "saya" adalah kerana entry ni agak baik2..
haha...

ok.. the story begin..

ahaks... raya Qurban kini kembali.. tak seperti tahun2 lepas..
raya sy kali ni cukup berbeza.. hahaha..
bangun pagi (pagi ker??)
ada mee bandung.. nasi impit.. nasi minyak
atas meja..
sumer lauk dah ada?? saper yg msak??
timer kasih kepada abg apis.. abg rosli.. abg razmi..
33 abg sy ni.. wife dorg yg msak kot.. hahaha
keajaiban dunia ke 8 la klu dorg yg msak..
huhuhuhuhu..
tp x mustahil kan..
anyway.. timer kasih abg2 ku..
soooo... xyah la sy sibuk2 nk msak di pagi raya... hahahaha...


seyes tahun ni.. mmg tahun yang x best sgt la raya..
raya puasa ari tu pun sama.. hukhuk..
tapi part yg best nya.. raya kali ni dapat duit raya.. heheheh
ok ok ok..
tgh ari sy dh berangkat ker umah iema (click nama utk link).. huhu
siap tunggu dia pergi amik daging qurban lagi..
actually iema pun raya cam sy jgak kot..
xper iema.. kta snasib...

kat umah iema... sy melantak laksa..
buatan beliau sekeluarga..
thanks kepada mek dan kak za a.k.a. teratai biru..
hehehehe...

bler ptang jer.. mula la aktiviti kami berdua hahahaha..
cadangan utama.. watching movie at ECM..
tp nk tgk cter aper?? huhuhuhuhu
smp2 ECM... pegi la beli tket.. cter yg terbaik suit dgn msa kami ialah
LET ME IN (click utk preview)

but.. before tgk wayang.. si iema ni mengidam lak la nk makan pizza..
huhuhuhuhu
even dh menterkedarah kat umah sdri dan umah iema td..
kami pun apa lagi... hahahahah
makan la pizza plak..
pas tu mula la.. lewat msuk wayang..
huhuhuhuhu
terkocoh-kocoh duduk sebelah psangan yg duk meraba dlm gelap tu..
huhuhuhuhu
kepada psangan tersebut.. ada cctv la.. cover skit nk meraba pun..huhuhuhu

abis tgk wayng kami terus balik..
agak mlm jgak la..
huhuhuhuhu

heyyy iema..
timer kasih yea..
utk hari raya qurban yang cukup mnarik tahun ni..
kepada muslimin dan muslimat di luar blog sana..
masih belum terlambat utk sy ucapkan..

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA..


ok ok.. dah dah dah...
jom layan pic yg smpt kami snap..
"tingkatkn kontroversi kurangkan prestasi.."
yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
cau cin cau....

beraya di rumah iema.. huhuhuhu



ats escalator pun smpt.. sblm tgk movie..




menu petang di pizza hutt.



snap2.. hahaha kami macam beraya di perantauan jer..
WAK LUUUUUUUUUU....


Tuesday, November 16, 2010

haziqah nur izzah.. nama mu di hati..

this is not the latest pic.. tp still dlm thun ni..

ok ok ok..
this entry is dedicate to my lovely friend.. yg sblm ni x mention pun nama dia kat dlm mna2 entry sy sblm ni..

Haziqah nur izzah atau ziqah atau iqa.. beliau merupakan kawan sy dri skolah rendah.. darjah satu kalau x silap..

dari darjah satu smp darjah 6 satu skolah.. and msuk form 1 and form 2 kami terpisah.. huahuahuahua.. form 3.. skolah sma.. form 4 dan form 5.. satu kelas..



pic zaman form 5(2005)


bnyak kenangan kami 2 org.. huhuhuhu ok ok.. tiba2.. masuk poli.. kami 1 poli dan 1 course.. kepada kawan2.. jgn slh paham k.. we are just a good friend.. hehehhe..



pic zaman awal2 kat poli (2008)


ari ni.. i mention her name.. to thanks her.. for being one of my amazing friend.. for being there.. for braper bnyk for daaaaaa... hehehehe..



ok ok ok.. seems like ada yang sedang mengembang membaca entry ini..
hahahaha.. tu jer la.. jap lagi nak tulis menda lain plak..


to ziqah: thanks for being my friend.. and.. timer kasih utk sgalanya.. :) i love u (as a friend)
heyy... ak arap ko akan berjaya dalam apa jua bidang yg ko ceburi.. :)

Saturday, November 13, 2010

-- Contest I Love MyMum --

hello hello hello
entry ni bertujuan untuk sahut cabaran dari cik fatin..
she's providing a contest..
and i would love to join it..
memandangkn skung pun x buat paper kn..

...................................................................................................................

Contest I Love MyMum



to my mum : kasih mak akan 'amat' sanjung sampai ke akhir usia..


even pic ni sbnrnya dh pnah publish dh..
even dlm blog sy sdri.. pun dh ada..
nk wat camner..
ni jer pic yg ada nyer.. hahaha..
tp dh edit dh..
special for miss fatin..

adiah yg terbaik yg pernah sy bagi??
hurmmm...
xtau la.. sbb tetttttttttttttt
tapi..
sy pnah msakkan ayam masak tempoyak time ari jadi beliau..
dan suapkan beliau smp abis.. :)
wahhhhhhh.. suker suker suker suker..
.........................................................................................................................
p/s: seorang ibu bukan mengharapkan pemberian dari seorang anak..
tapi beliau mengharapkan kasih syang mereka dibalas oleh anak2..
so.. apa2 pun yg cik fatin bagi..
sure ure mum akan suka..
with one condition..
sertakan dengan kasih dan sayang..
i know u are a good daughter..


ok ok ok..
tagging time..

ekal
farah
sue

Friday, November 12, 2010

percaya.. percaya.. percaya..

ok.. dalm idup ni.. saper jer yg xder kepercayaan??
even katak pun percaya yg dia boleh merogol melompat.. btul x??
even baby pun percaya yg susu dari ibu dia bukan pizza racun kn kn kn kn??

trust.. its all about trust.. oleh kerana percaya la.. so katak bleh melompat.. dan kerana percaya la sorg baby akan minum susu dari ibu dia.. hurmmm.. slain dari bnyk faktor2 lain yg ak xmo amik kira.. huhuhu

so.. entry kali ni.. ak nk tanyer.. saper yg percaya pada org yang bukan darah daging dia?? saper?? cpt.. saper?? sila angkat jari dan korek idung sdri.. haha..

ok ok ok ok.. straight to the point.. ni kisah ak.. xder kaitan ngan sesaper.. percaya yg ak bagi.. tapi tahi yg dipulangkan.. hukhuk.. pas ni.. sorry.. ak xnk percaya dah kat sesapa.. ak bkn nk sma kn korg sumer dgn DIA yg ak percaya tu.... tp.. susah dah utk ak percaya org pas ni.. bak kata org dlu2.. kerana nila setitik rosak susu sebelanga.. so.. xder so so.. hahahA

wehhh... DIA yg ak mksudkn.. tiada dlm follower ak.. so.. klu korg follower ak.. mknanya bukan la tu.. huahuahuahua...

wehhh.. sudaaa.. sudaaa... jgn jadi gila wahai kamal.. huhuhu... ak rsa.. ni jer entry utk saat ni.. jap lagi.. klu ak nk menulis lagi.. ak tulis la..

lesson for today "NEVER LET OTHERS BEING PRIORITY IN YOUR LIFE.. WHILE U ARE JUST AN OPTION TO THEM"

muet??? OMG..

PENING!!! PENING!!! PENING!!!



p/s: ni bkn pic aku.


esk ada test muet..
reading, writing, listening pack 1 whole day.. dammit
huhuhu
dah la class x msuk.. apa2 pun x baca.. law utk amik test tu pun x tau..
format utk jwb?? alahii.. lagi la x tau..
konpius.. konpius.. cam xnk g jer muet tu rasa nyer.. huhuhuhu
english ak dah la x pndai.. subject yg ak lemah.. huhuhuhu

anyway.. wish me luck k..
arap2 esok x ujan.. nk bertolak subuh ke dungun..
nek mtor lak tu.. huhuhuhu
heyy... kwan2 yg nk amik muet jgak esk.. huhuhu
sudah sedia kah anda??
GENTLEMEN!!!!! START YOUR ENGINE.....

Thursday, November 11, 2010

di tag.. mengetag.. dan tertag...

huhuhuhu... sudah lama cik fatin tidak menunjukkan diri nya.. ari ni baru keluar.. wah wah wah.. siap dengan tag pda sy.. hehehhe... ari ni.. sy akan bls tag dr cik fatin.. ok??
R.U.L.E
"once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."


here is 25 things about me..
but first of all.. rsa cam interview kerja lak.. so i'm gonna put my id pic.. :)



1 - My name is Ahmad Kamal B Januddin @ Ibrahim

2 - I used to be a fat boy before.. but i lost 10Kg within 3 months..

3 - i got 10 siblings.. and i'm at number 9..

4 - i love poem especially the road not taken by robert frost and life brief candle by W.S.

5 - i'm not rihanna and "i hate the way u lie".. just be honest to me..

6 - an ordinary guy who want to make an extraordinary things

7 - france.. i just love to be there..

8 - i am not a good guy "even a good boy do the bad things"

9 - i will survive to see what happen tomorrow

10 - talk to me.. then i will talk to u..

11 - i'm single.. yet available..

12 - it is easy to see me.. but hard to find me.. (in actual meaning.. u wont understand me)

13 - regret.. is always happen to me..

14 - "missing" and "lost" is my meal every single day

15 - dont make me love u.. not until u really sure..

16 - mariah carrey is my fav singer

17 - love to collect movie tickets.. i got a box of movie ticket (assume that i love watching movie)

18 - i owe my friend much especially MUHAMMAD HAFIZ BAKAR (dont know how to pay back)

19 - i am an extended final year student.. gonna survive my final year "alone"..

20 - i got lots of pic frame in my room.. the picture of people that i love so much..

21 - every single day i wish that i could meet my parent..

22 - once i tell u to hang out with me.. its mean that i'm gonna pay u all day long..

23 - i aint perfect and i dont claim to be so..

24 - dont u ever pull the trigger over me.. or u'll get shot..

25 - hope that u accept me the way i am.. :)


ok ok ok.. now is taging time.. actually i dont really have much friend to be tag with.. huhuhu.. not even followers.. anyway.. the rule is still a rule.. :)

these are the people that i want to know bout..

Wednesday, November 10, 2010

here i am










hurmmmm....seperti sesetengah org tau.. sy adalah org yg agak susah(x berada) suatu msa dlu.. i got 10 siblings.. dan sy anak yg ke-9.. huhuhuhu i got to share rooms with my siblings.. seldom.. kena tidur kat ruang tamu jer.. i got no privacy.. i cant afford to buy even 3310.. i have to go to cc to serve internet.. i do have a computer (big and a heavy one) but still have to share with others.. kena kayuh my bicycle to go anywhere.. and so on.. huhuhu


suatu msa dlu.. pnah terpkir yg.. adakah sy mampu untuk memiliki semua yang dibawah??

-sebuah bilik utk sy seorang??
-sebuah hp yg ada mp3 player??
(that moment.. i just need a phone with mp3)
-sebuah laptop??
-service internet di rumah sendiri??
-sebuah motor??
-sebuah kereta??

huhuhu.. but now... look at me..

-i have my own room.. the beautiful one(prove me if i'm wrong)
-i got my phone.. completed with facebook services..
now i don't even think about mp3 player at all.
-i got my own lappy.. this is the 3rd one..
-i got my own broadband.. now i can serve internet all the time..
-a motorcycle.. huhu.. already have one..
- a car (my dream car is vios hahaha).. on the road lol..

klu dilihat... apa yg sy harap suatu msa dlu.. sumer dh ada dm tangan.. i dont care if u think that i'm a materialistic guy or what so ever.. but.. this is the fact.. the truth.. :(
and the truth is.. i still got nothing.. masih ada yang kurang..
hurmmmm...
moral of the story is.. harta benda tak mampu membahagiakan kita.. :(

i dont know.. and even i try to know.. i will still dont know..
mak abah.. i miss u all so much.. :)

Friday, November 5, 2010

-- dedicated to all my friend at dungun --




ok ok ok.. too much too say..
but lets make it short..

kepada kawan2 di dungun espceially ladies..
guys tu klu nk msuk pun ok jgak la..

ok ok ok... huhuhu
i just wanna say sorry for everything..
if i've done anything wrong..
then please do forgive me..

and for those yg fight to each other..
stop2 la.. relax2 sudaaa....
x kemana nyer gaduh2 pun..
korg dh nk abis sem dh kot..

len la cam ak.. klu gaduh pun..
sem dpn ada lagi.. huhuhuhu
:)

ok ok ok..
that's all for now..
it's pleasure to have u all as my friends..
:) take care and good luck for the final paper.. :)

Thursday, November 4, 2010

3 idiots





wahhhhhh... baru abis menonton 3 idiots.. huhuhu
cter industan.. and budget2 cam x best jer..
sbb tu lah dh berminggu duk dlm lappy ak ni..
ak x sentuh pun.. yg ak duk layan..
eng movie.. eng movie.. and eng movie.. huhuhuh

tp klu cter industan tu ada mention nama
SHAH RUKH KHAN/HRITHIK ROSYAN/KAREENA KAPOOR
~~maaf klu silap eja~~
perghhhhhhhhhhhhhhh...
rela tinggal kerja lain.. hahahaha

tp cter 3 idiots ni.. ada moral value nyer yg tersendiri..
huhuhuhu
Amer Khan.. huhuhu.. x sangka pndai gak dia pegang watak cam ni...
and Kareena Kapoor...
once again.. i fall in love with u..
huhuhuhuhu

cter atas cter... itu lah 3 idiots..
tp sedih gembira sumer ada..
huhuhuhu
wehhhh...
ak tau.. cter ni dh lma kuar..
tp ak baru tgk.. so ikut suker ak la..
nk tulis psal cter ni.. hahahha
ok...daaaaa... :)

Tuesday, November 2, 2010

--dedicated to my mum and my dad--



hurmmmmmmmmmm... i just woke up.. and... tba2.. mata ku berair..
aduyai.. i miss them so much.. :(

actually ent3 kali x sesuai ak tls kat sni kot.. but yeah... ni je lah tempat ak luah perasaan kot.. huhu

kpada mak dan abah.. amat tau.. amat banyak buat slh ngan mak abah.. amat minta ampun minta maaf.. halalkan makan minum amat.. rindu nya kat mak ngan abah.. entah la.. 23 ari ni.. asyik teringat sgt.. bkn amat jer.. kak ain.. dan ana pun.. yang lain x tau la.. yg len x tunjuk perasaan dorg.. :) kami bertiga je la yg sentimental skit.. huhu tp msti dorg rindu jgak.. tipu la klu kata x..
amat tau.. mak abah selalu ada.. timer kasih mak abah.. sbb besarkan amat selama ni.. doakan amat berjaya dlm hidup.. jauh kan la dr benda2 x elok.. :) amin...

kepada bloger2 skalian.. sorry.. agak sentimental skit ari ni.. huhu.. tp.. hargai la parent anda sementara mereka masih di depan mata.. :)



Monday, November 1, 2010

ingatan ku dah ok banyak..

yehhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaa...
haha... setelah agak lama tidak berada di arena blog..
wahhh "cam fames jer kn.."
huhuhuhu
i'm back.. hukhuk.. rindu kamu2 sumer..

and today.. xder apa nk cter.. just i feel so well.. dan utk mereka yg care to my health..
waduh waduh.. ingtan ku dh agak ok la so far.. hehehehe :) tp kaki ku yg terseliuh ni.. masih x ok jgak lagi.. tp better thn klmarin la.. :)

and.. today.. i'm gonna watch movie.. again and again and again.. xder menda lain nk buat ker?? huhuhuhuhu... dah itu jer hobby ak time extended holiday ni.. :) hahahha..
heyyy... i'm gonna watch that movie with my adik angkat.. :P what movie?? still x tau.. coz xleh nk book trus.. pas tu nk preview movie pun terkemut2... aduhai... (celcom.. sila betulkn keadaan ini.. sila jgn buat mcm ak x bayar bil ok.. ) nak ber facebooking pun dh xleh sgt.. terhad.. video sumer xleh nk play.. hahaha.. paling semak chat ak xleh idup2.. aduyaiii bengong tul..

ok ok ok.. baju x iron lagi.. hahaha.. lauk pun x msak lagi.. hikhik.. kul 3.. nk kuar dh.. ayoyo.. smpt lagi tulis entri.. hahaha :)

haaaa... to all my new followers.. thanks for following me k.. :) appreciate doe..
Related Posts with Thumbnails