Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Monday, August 27, 2012

-- FAKTA FB - RAMAI YANG GILA GLAMOR!!! --


three.. two.. one.. ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN..



ASSALAMUALAIKUM... dan salam sejahtera..

Siapa yang xda account fb?? Siapa yang x tau apa tu fb?? Majoriti manusia dan mereka yang baca blog ni ada ke yang baca?? mst tau apa tu fb.. atau nama penuhnya Facebook.. 

Marcapada ni aku tengok.. semakin ramai mereka yang budget hot ni sampai mempunyai 2,3 account.. satu account bleh muatkan sebanyak 5K+- friend list.. kalau 2,3 account??? Lu pikir lah sendiri.. Kalau nama account pertama pak ude.. account ke2 nama nya pak ude ii.. dan begitu lah selanjutnya..

Lantaran itu, ada beberapa perkara yang membuatkan aku tertanya2.. antaranya adalah :

1 – bila buat second account. Perlu ker keluar post kat 1st acc “jangan lupa add account kedua sy..  pak ude ii coz account ni  dah penuh.. peace yawww”?? xke nanti friend yg sma akan add??

2- bila dah ada banyak account tu, mampu ke nak layan sumer friend list yang ada??

3 – bila keluar post.. berpuluh dan beratus orang like dan komen.. tapi setiap komen yang diberi tu.. hanya yang ensem atau comel jer yang akan dilayan.. motif??

4 – bila dah terlalu ramai friend list.. boleh plak kuar post.. “ 1988 orang yang on9.. tapi x sorang pun yang say hi kat sy.. urghhhh.. sob sob.. L sedihnya”.. tapi bila kita msej.. xdibalas pun.. sebab??

5 – tengok kat family orang2 hot ni.. dari nenek sampai cucu.. sumer nya ada relation ngan dia.. “kelas ko jah” nenek ko main fb.. Tambah pelik nya.. adik bradik saja ada kat 20 orang.. mak kau kilang proses anak ke apa??

6 – Ada yang lagi annoying.. pic nak budget ensem budget comel.. hakikat nya?? Haha.. siap photoshop buang jerawat lagi.. hahahaha

7 – orang hot ni akan like post orang2 yang dia nampak kat home.. tanpa baca pun.. hahaha.. motif?? Nak suruh orang like post dier balik leteww...

Lantaran daripada limitasi frendlist ni.. orang2 yang hot2 dan suka mencapub ni, fb telah sediakan “subscribe” button.... motif?? Utk orang ramai bleh tau post2 orang yang hot ni even x jd frend.. huhuhu.. makin galak dan gelenya la mereka yang hot ni.. hahaha..

Sumer berlumba2 nak naikkan subscribers.. aptb.. hurmmmm

Post ni bukan lah tujuan cemburu pun.. Cuma tertanya2.. apa motif diorang berkawan sebenarnya?? Ada lah segelintir fren list aku yang hot2 macam yang aku cakap ni.. apa yang aku dapat conclude kan kat sni.. dia orang yang sibuk duk add aku semata2 nak tambah frend list.. huhuhu.. tu jer.. 

Kalau tu lah motif asal dorang.. aku sarankan.. baik lah buat poster.. tampal kat pokok2.. macam ceramah parti politik slalu buat tu..biar sumer orang subscribe n add as friend.. baru lah hot gitewwww.... huhuhu

Ok ok ok.. sampai sini jer.. 

Bagi orang2 yang terasa.. harap maaf yea.. 
Cau cin cau.. zassss....

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails