Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Saturday, March 3, 2012

-- route to asmara 2.0 --

three.. two... one... ACTION!!!
AND THE STORY BEGIN

3 MARCH 2012... pukul 2.15am... aku teringat suatu tarikh.. aku tak tahu atas dasar apa aku teringat tarikh ni.. tapi tetiba aku teringat.. urmmmmmmm teringat akan apa yang aku buat pada 3 march 2011..

ni aku ceritakan sedikit sebanyak perkara yang aku  lakukan pada 3 march 2011.. dan 3 march pada tahun lepas ianya jatuh pda hari khamis. dan en3 ni ada link nya dgn en3 ni... KLIK SINI

pagi..
aku pergi kelas macam biasa... aku masih ingt yang aku langsung x concentrate pd proses pnp tu.. tambahan dah hampir 3 hari aku tak makan.. urmmmmmmm...

tgh hari...
dari satu kelas ke satu kelas... aku masuk macam jasad yang tidak bernyawa.. hati dan semangat aku terarah pada sesuatu yang aku nak buat petang ni..urmmmmm..

dalam pukul 1 lbih...
aku balik ke appartment  umah sewa..  terus aku cari brang2 untuk balut hadiah.. kotak.. paper beg.. kertas hadiah.. and gabus..

pukul 3 lbih..
aku siap2 mandi.. and of coz aku dah siap print peta untuk ke alamat yang aku nak pergi tu.. actually bukan alamat.. but more to peta ke kawasan tu.. sbb alamt sebenar dia x wujud dalam peta tu.. urmmmm... dan pada masa ni aku dah ada aplikasi garmin dalam hp aku.. tp ak x tau ianya wujud.. hahahaha jadi dengan kebodohan yang ada berserta printer dan juga kelengkapan internet.. aku guna google map..print screen and at last aku cetak perjalanan aku... dan pada muka depan.. aku tulis.. 'ROUTE TO ASMARA'..

pukul 4..
aku memulakan perjalan ke destinasi aku.. iaitu BACHOK, KELANTAN.. untuk pengetahuan korg.. ini adalah kali ke 2 aku menjejakkan kaki ke kelantan.. at first pd bulan februari 2011.. bersama kawan2 aku.. yang mana.. pada masa tu aku hanya tido.. dan sedar2 dh smp..

perjalanan yang sangat mengujakan.. mmg lah.. nak jumpa org yg kita sayang.. nk buat surprise plak tu.. huhuhu.. ok ok.. utk pengetahuan.. aku baru jer diputuskan oleh asmara ni beberapa hari yg lalu.. :( thats why aku nekad nak jmp dia.. and thats why aku x makan dah hampir 3 hari..

sungguh.. aku hampir tersesat.. berpandukan peta print screen aku.. dan bantuan org2 yang lepak2 di kedai kopi, kedai pisang goreng,dan org2 yg ada di tepi jalan.. akhirnya perjalan ku smp ke bachok dalam pukul 8 malam.. bila aku smp kat kawsan tu.. ada rsa penyesalan.. and penat.. tapi sikit laa.. sbb aku bg aku x slah klu aku berkorban untuk orang yang kita syg.. urmmmmm.. aku call asmara.. and.. luckily dia angkat call tu..

dia x percaya yang aku ada kat luar umah dia.. (aku tak tau mana 1 umah dia).. at last dia kuar n kami bertemu.. aku x dpt elakkan yang aku sangat rindukan dia.. urmmm.. of coz la dia marah sbb aku jalan jauh smata2 nak bagi hadiah hari lahir dia pada hari esknya.. mengikut jangkaan aku.. aku akan terus pulang ke dungun / kuantan malam tu jugak.. tp dia insist and mak dia pun suruh aku stay kat umah dia 2,3 mlm.. urmmm...

so... itu lah perkara yang aku lakukan pada 3 MARCH 2011.. kat bwah ni.. aku sertakan peta print screen yang aku masih simpan sampai ke hari ni.. dan sekarang.. aku dah x ingt brapa kali dah aku ke kelantan tu.. bukan untuk cakap besar.. tpi aku boleh lukis peta ke bachok tu tanpa refer map dah skrang ni... hehehehe

ok.. tu jer yang aku nak ceritakan.. penglaman pahit tapi manis yang aku lalui pada 3 march 2011.. sehingga berjumpa lagi.. byeee... :)















peta ni terlalu besar pengorbanan dia untuk aku

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails