Followers

--x kenal maka x cinta--

"kalau dah baca follow.. xnk baca sila click kat butang "X" "

Friday, February 26, 2010

Fisah.. wajah mu tergamit kembali..

*note ini ditaip melalui hp dan dmasukkan ke dlm lappy stlah ak smp ke rumah..

'sapa ni??' 'fisah la, kamal ang nk p mana??' 'ak nk g jln2' 'bla nk blanja ak kfc?' 'nt mgu dpn k??' bg2
lah pbualan tel ak dan fisah pd 2 mgu lpas. Fisah kdgran riang dan mncdang'n ak utk mbwa apis bg mngela'n sangka bruk dr org lain lantas memeriahkan suasana di kfc Dungun itu nanti..

25 feb 10, 2.43am

"I dOnt wnt mch, I just want.." Ak tsentap dr tdo, "Pc: Ain Boo" tpapar dskrin blakang w801a ku. 'hello'
jwb ku sptah.. 'awk, fisah xcdent.. Sy x tau keadaan dia mcm mana..' suara ain x scria biasa..
Mersik suaranya belatar'n sndu dan air mta.

Aku tpana.. Dugaan apa yg mnimpa? Ain mmts'n talian stlh mngtahui ak brada d ktan. Ak call apis..
'tut..tut..tut' lma ku tgu.. "This is the cel.." "Pappp" butang mrah ku tkan.. 'tdo kah apis dkala ini?
Keajaiban dunia brngkali' mnolog ku tnpa sdr.. Pantas jmri ku mnaip pesanan buat sahabat ku
yg 1 ni.. 'tdo dh? Fisah xcident' sjrus dlivry mnyahut gegendang ku.. Pnglan dr apis mnerpa.. Pbualan yg x seberapa.. Tnpak tegang saat itu.. Ak cma bdoa agar fisah slmat dan apis
mngkn bsa mmbntu apa2 yg prlu.

Spt smua sdia mklum.. Apis bnar2 blh darap.. 'waalaikumsalam' kalimah takhir tanda pts nya pbualan ak dn apis.. Ak ddk d ats ktil d ruang kamar ku.. Mencongak waktu untuk kembali ke tanah pinggir Laut China Selatan itu.Vibrate hp ku mengamit suasana kembali.. Diselangi irama "Tru my window.." Nama yg tidak asing lagi dlm tabir Dip5-S1, "Pc: Emyl" output di skrin hp ku saat itu. "Hello" "Hello" "Kamal, mung tau dh ker?" "Tau dh.. Fisah xcident kn?" aku membalas.. "Fisah dah mninggal" pintas emyl spt selalu.. "Innalilla.." Hanya itu yg terluah dr bibir yg nan merekah dek kekurangan air ini.. mungkin.. :(

Aku harus pulang skrang.. Itu saja yg terpikir dek minda d saat itu.. tanpa mandi dan hanya mencuci muka, kasut ku sarung kn.. motor ku hidup kn.. perjalanan dimulakan sekitar 3.30 pg..

Kini ak berada dalam bas PSMZA bersama rakan skelas ku yg lain.. mngiringi jenazah sahabat utagha kami ini.. Sik.. tempat Fisah "panggilan dari sahabat handai" dikembalikan..

Terpapr raut duka di setiap wajah sahabat2 ku.. "Sabar la kawan, terima qadak dan qadarNya.. walaupun ianya pahit utk ditelan.." bicara ku sdirian tanpa suara... aku juga turut terkesan dek pemergian ini.. Apakan daya.. Andai itu takdirNya..

Buat Fisah..
Kami doakan kau mendapat yang terbaik di sisi Nya. Sesungguhnya yg terbaik dariNya adlah yg terbaik buat kami semua. Insyaallah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails